Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Naskr_zna_praktika_TURIZM.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
177.15 Кб
Скачать

4.3.3. Навчальні посібники та техдокументація

Базові підприємства потрібно розглядати, як місце придбання нових практичних умінь та навичок і як місце здобуття нових теоретичних знань з відповідної кваліфікації. Багато туристичних підприємств мають цінне зібрання науково-технічної, історичної, природничої художньої, публіцистичної, методичної літератури та періодичних видань, технічної документації, стандартів, програмних пакетів. Студентам рекомендується вивчити літературу і документацію базових підприємств і використати їх під час підготовки звітів.

Студент повинен мати чітке уявлення про наявність в туристському підприємстві матеріалів і документів, пов'язаних з питаннями економіки, організації і планування його діяльності. Відомості про ці матеріали студент включає у звіт про практику для подальшого аналізу поданої інформації на кафедрі.

12. Методичні вказівки до наскрізної практики

Організаційні збори студентів перед практикою по курсах проводяться викладачами кафедри за 10 – 15 днів до початку кожного етапу практики. На зборах студенти повинні одержати від керівника практики таку інформацію:

про терміни практики і розподіл студентів по підприємствах;

про перелік документів, що необхідно взяти із собою (паспорт, студентський квиток, якщо працював раніше - трудову книжку, дві фотографії );

про порядок ведення щоденників і звіту практики;

ознайомити студентів з програмою практики й уточнити особливості проходження практики на своєму підприємстві;

Старший групи студентів, що виїжджають за межі м. Черкаси повинен організувати придбання квитків, для проїзду до місця практики. Керівники від кафедри повинні проконтролювати одержання студентами проїзних квитків.

У перші дні практики керівники практики повинні узгодити з керівництвом від підприємства теми індивідуальних завдань і видати їх студентам. Теми індивідуальних завдань записують у відповідному щоденнику.

Після прибуття на підприємство студент повинен одержати пропуск і пройти інструктаж із техніки безпеки. У період проходження практики студенти підкоряються правилам внутрішнього розпорядку підприємства. Безпосереднє керівництво студентами в період практики здійснює керівник від підприємства. При роботі студентів на оплачуваних посадах на них поширюється загальне трудове законодавство.

Протягом усього періоду практики студенти зобов'язані регулярно вести щоденник, у якому робити записи про пророблену роботу, у тому числі: стислу інформацію про прослухані лекції, семінари, про охорону праці і техніку безпеки. Наприкінці практики студенту необхідно остаточно оформити щоденник: написати звіт по практиці, одержати відклик-характеристику від керівника практики з підприємства, здати спецодяг, літературу, технічну документацію й інше майно підприємства, оформити обхідний лист і здати його разом із пропуском у відділ виробничо-технічного навчання або відділ кадрів.

13. Вимоги до звіту всіх видів наскрізної практики

Студент наприкінці кожного виду практики оформляє підсумковий звіт по всьому попередньому періоду наскрізної практики, у якому викладає вичерпні відомості про виконану роботу.

Збір, опрацювання, систематизація і підготовку матеріалів для звіту студент здійснює протягом усього періоду практики.

Для оформлення звіту студенту виділяються наприкінці практики 3 – 5 днів.

Закінчений звіт прошиває та підписує студент, перевіряють і підписують керівники практики від підприємства і вузу.

Обсяг звіту – 20 – 25 сторінок.

Звіт повинен містити титульний лист, зміст, головну частину, список літератури, додатки. Титульний лист звіту оформляється за формою, приведеною в додатку 1.

Допоміжний матеріал потрібно поміщати в додатках. До допоміжного матеріалу можна віднести інструкції, виписки з техдокументації, таблиці допоміжних цифрових даних, ілюстрації допоміжного характеру, окремі схеми, креслення.

Звіт формується на принтері на одній стороні аркуша білого паперу формату А 4. Поля залишають по всіх чотирьох сторонах листа. Розмір лівого поля – 30 мм, правого – 10 мм розміри, верхнього і нижнього – 20 мм.

Заголовки розділів необхідно писати більшим шрифтом, ніж основний текст. Наприкінці заголовка крапку не ставлять. Підкреслювати заголовки і переносити слова з заголовках не допускається. Розділи нумерують арабськими цифрами. Нумерація сторінок проводиться арабськими цифрами і повинна бути наскрізна. Першою сторінкою є зміст. Номер сторінки необхідно проставляти у правому верхньому куті.

У звіті приводяться необхідні ілюстрації: схеми, креслення, ескізи, фотографії та ін. Всі ілюстрації називаються рисунками. Рисунки нумерують послідовно в межах усього звіту арабськими цифрами, наприклад "Рис. 1". Рисунки необхідно розміщати відразу після посилання на них у тексті звіту. Кожний рисунок повинен мати підпис.

Цифровий матеріал рекомендується поміщати в звіті у вигляді таблиць. Кожна таблиця повинна мати заголовок і поміщатися після першого нагадування про неї в тексті. Таблиці нумеруються в межах звіту арабськими цифрами наприклад: "Таблиця 2".

У список літератури повинні входити усі використані джерела. Розташовувати їх необхідно в порядку появи посилань у тексті звіту.

У бібліографії варто вказувати такі відомості про книгу: прізвище й ініціали автора, назва книги, місце видання, видавництво і рік видання, обсяг у сторінках.

Відомості про статтю з періодичного видання повинні містити в собі прізвище й ініціали автора, назву статті, найменування журналу, найменування серії (якщо така є пишеться в лапках після скорочення слова серія), рік випуску (при необхідності), номер журналу, сторінки, на яких поміщена стаття.

Додатки оформляються як продовження звіту на наступних його сторінках. Кожний додаток починають із нової сторінки: у правому верхньому куті пишуть слово "Додаток”. Якщо в звіті є два або більше додатки, їх нумерують послідовно великими буквами, наприклад: "Додаток А". Кожний додаток повинен мати заголовок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]