Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка курсовая фин учет.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
527.36 Кб
Скачать

3.7 Правила оформлення додатків

Додатки оформлюють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті курсової роботи.

Кожен додаток починають з нової сторінки. Їм дають заголовки, надруковані угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово "Додаток " і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української або російської абетки, за винятком літер Г", Є, І, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т.д. Єдиний додаток позначається як додаток А.

Текст кожного додатка при необхідності може бути поділений на розділи й підрозділи, пронумеровані у межах кожного додатка: перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А.2 - другий розділ додатка А; В.3.1 - підрозділ 3.1 додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули, розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д. 1.2 - другий рисунок першого розділу додатка Д): формула (А. 1) - перша формула додатка А.

4.

ПОРЯДОК ЗАХИСТУ І ОЦІНЮВАННЯ

КУРСОВОЇ РОБОТИ

Захист курсової роботи здійснюється перед комісією, яку призначають відповідно до наказу. У ході захисту члени комісії задають питання з теми курсової роботи, а студент на них відповідає. Особливу увагу студент повинен звернути на ті питання, які в рецензії були зазначені в якості недоліків. Варто мати на увазі, що відповіді на питання і зауваження, їх повнота і глибина в значній мірі впливають на оцінку роботи, тому їх треба ретельно продумувати.

На оцінку курсової роботи впливають результати рецензії керівника, знання студента з теми дослідження, уміння грамотно відповідати на питання членів комісії.

Порядок формування диференційної оцінки з захисту курсової роботи наведено у таблиці 3.

Таблиця 3 - Порядок формування диференційної оцінки за курсову роботу

Предмет оцінювання

Об’єкти оцінювання

Бали, отримані під час захисту

1. Оформлення курсової роботи

Якість складання і оформлення курсової роботи. Наявність структурних елементів, дотримання вимог щодо оформлення.

10 балів

2. Зміст курсової роботи

Ступінь опрацювання завдання з курсової роботи, якість змісту структурних елементів проекту. Якість практичних умінь і навичок щодо виконання облікових робіт.

50 балів

4. Захист курсової роботи

Ступінь оволодіння навиками організації та ведення обліку

40 балів

Диференційна оцінка в балах

100 балів

Критерії за якими здійснюється оцінювання результатів захисту курсової роботи наведено у Додатку Ж.

.

5.

Вимоги до рецензування курсової роботи

і організації її захисту

Рецензування полягає в оцінці усіх вимог, що висуваються до виконання курсової роботи.

Весь комплекс робіт, закріплених за керівником, повинен бути прорецензований протягом терміну від 3 до 7 днів у залежності від їхньої кількості (від 5 до 15). Негативна рецензія видається студентові за тиждень до терміну захисту курсової роботи, що дозволяє внести відповідні зміни в її зміст і представити на повторне рецензування.

Позитивна рецензія вручається студентові не пізніше, ніж за 2-3 дні до планованого захисту.

За умови позитивної рецензії студентові надається право захисту курсової роботи. Склад комісії містить у собі наукового керівника й одного з викладачів кафедри – уже біло віше. Це забезпечує об'єктивність оцінки роботи студента.

Структура рецензії повинна відбивати:

  1. Підтвердження ступеню актуальності теми.

  2. Достатність вивчення НПІ і спеціальної літератури.

  3. Достатність вивчення фактографічної інформації певного підприємства.

  4. Відповідність рівня виконання роботи вимогам, зазначеним у дійсних вказівках.

  5. Конкретні вказівки на характер недоліків в роботі. Які з недоліків необхідно обов'язково усунути шляхом внесення додаткової інформації при збереженні текстової частини з зауваженнями. На що необхідно звернути увагу при підготовці до захисту курсової роботи.

  6. Наявність підстав для рекомендації курсової роботи до участі в конкурсі «На кращу курсову роботу» і для використання матеріалів курсової роботи (у частині візуального супроводу текстової частини, фактографічної інформації) для створення методичних посібників для самостійного вивчення курсу.

Додаток А