Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_RNP-2013_GB-OVS_KM_GB.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Задача № 5

Дядюн і Кривенко на присадибних ділянках громадян у селі Верхне до закінчення збирання врожаю зрізали 3 кг. Голівок снотворного маку, привезли їх у Дніпропетровськ, де для особистого споживання виготовили наркотичний засіб.

Дайте правову оцінку ії діянням. Аргументуйте відповідь.

Задача № 7

Петров в один день з проміжком у три години двічі надавав Момоту свій гараж для виготовлення і споживання наркотиків.

Дайте правову оцінку їх діянням. Аргументуйте відповідь.

Задача № 8

Працівниками міліції було затримано 14-річного Павлючка, що прибув поїздом із Львову, у якого було вилучено 4,5 кг висушеної макової соломи. Павлючок пояснив, в якому знаходилась макова солома, йому дала на вокзалі ст.Львів невідома йому дівчина і попросила за винагороду в 10 грн. передати його в м.Дніпропетровську молодому чоловіку, який підійде до нього біля вагону. Вона не поясняла, що в пакунку. Але в поїзді Павлючок розв’язав пакет і побачив, що там макова солома, але вирішив довезти її і передати за призначенням, щоб отримати обіцяну винагороду.

Оперативно-розшуковими заходами вказані Павлючком особи були встановлені і затримані. Кваліфікуйте дії Павлючка.

Уміння, які мають бути вироблені, та навички, які мають бути напрацьовані під час заняття: визначення особливостей кваліфікації злочинів, вказаних у назві теми.

Рекомендована література до Теми 33: (1.1., 1.3.1., 2.2., 2.3., 2.5., 2.8., 2.9., 3.7., 3.9., 3.18., 3.19., 3.20, 3.21., 4.3., 4.4., 4.8., 4.11., 4.12., 5.2., 6.1., 6.2., 6.6.).

Тема 35. Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об`єднань громадян

Практичне заняття 1– 2 год.

Задача № 1

Петренко обвинувачувався в тому, що він у стані сп'яніння на вимогу майора міліції Бурлакова, який виконував свої службові обов'язки, відмовився йти до РВВС, нецензурно висловлювався на його адресу, вдарив у плече. Петренко запрошувався Бурлаковим до РВВС для з'ясування питання про виконання вироку стосовно дружини Петренко та чому той гуляє з дитиною в стані сп'яніння.

Варіант:

Петренко фінським ножем завдав Бурлакову удару в ділянку серця, заподіявши тяжке тілесне ушкодження. Потерпілий був доставлений в реанімаційне відділення лікарні. Його життя вдалося врятувати

Дайте кримінально-правову оцінку дій Петренко

Задача № 2

До слідчого прийшов батько громадянина Степанова, який постановою, санкціонованою суддею, взятий під варту, і умовляв слідчого «відпустити» сина додому.

Чи утворюють дії батька склад злочину? Аргументуйте своє рішення.

ЗАДАЧА № 3

У листопаді 2001 р. група жителів м.Новомосковська Дніпропетровської області захопила новозбудований житловий будинок. Їх представники прибули до державної адміністрації і заявили, що в будинок вселились ті, хто стоїть на черзі як “афганці” та “чорнобильці”, а також багатодітні сім’ї.

Будинок вони не звільнять, а тому зажадали від начальника квартирного управління видати їм відповідні документи на зайняті квартири.

Дайте правову оцінку скоєного.

ЗАДАЧА № 4

Корсунов, перебуваючи в стані сп’яніння, вступив у конфлікт з працівниками міліції у зв’язку з затриманням останніми його брата, який вчинив дрібне хуліганство. При спробі доставити його в пункт охорони правопорядку Корсунов упирався, хапався за паркан, а також наніс кілька ударів працівникам міліції Нештову і Шеті, спричинивши останньому середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Дайте правову оцінку діям Корсунова.

ЗАДАЧА № 5

Колишній слідчий Кругових на стадіоні під час футбольного матчу зустрівся з Дмитренком, якого він раніше (7 років тому) притягав до кримінальної відповідальності за злочин, передбачений ч.1 ст.115 КК.

Зі словами: “Тепер будеш знати, як саджати невинних у тюрму” – Дмитренко наніс ножем удар у живіт Кругових.

Через декілька годин потерпілого доставили до лікарні, однак врятувати життя йому не вдалося. Кваліфікуйте дії винного.

ЗАДАЧА № 6

Працівник міліції Котенко наказав громадянинові Поспєлову, який вчинив хуліганство, слідувати з ним до органу внутрішніх справ. Громадянин Поспєлов кинувся тікати. Догнати його не вдалося.

На наступний день під час розпиття спиртних напоїв в парку громадянина Поспєлова намагався затримати працівник міліції Ольхенко.

При опорі працівникові міліції Ольхенко були заподіяні громадянином Поспєловим середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Дайте кримінально-правову характеристику діям Поспєлова.

ЗАДАЧА № 7

Працівник міліції Сенченко затримав за правопорушення громадянина Васнецова і здійснював його привід до органу внутрішніх справ. З метою звільнення затриманого громадянин Пасічник напав на працівника міліції, відштовхнув його, наніс кілька ударів у голову та груди, заподіявши легке тілесне ушкодження. За допомогою громадян обох правопорушників затримали і доставили до міліції.

Кваліфікуйте дії громадянина Пасічника та Васнецова.

ЗАДАЧА № 8

Працівникові міліції Зиміну по телефону невідомий повідомив про необхідність вчинити певні протизаконні дії. Невідомий заявив, що у разі відмови від «співпраці» автомобіль Зиміна буде знищено.

Зимін не виконав пред'явлену вимогу. Через кілька днів автомобіль Зиміна, який знаходився на автостоянці, було спалено.

Кваліфікуйте дії невідомого.

ЗАДАЧА № 9

Громадянин Левадний з метою отримання хабара видав себе за працівника податкової служби і здійснив перевірку фінансової діяльності приватного підприємства. Не виявивши порушень та не отримавши хабар громадянин Левадний залишив приватне підприємство.

Кваліфікуйте дії Левадного.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]