Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_RNP-2013_GB-OVS_KM_GB.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Задача №7

Громадянин України 25-річний Крюковський придбав квиток на авіарейс Дніпропетровськ-Москва. Після зльоту літака через стюардесу передав вимогу до екіпажу змінити курс на Тель-Авів під загрозою вибуху бомби, яка знаходиться у нього в сумці. В результаті дій екіпажу та пасажирів Крюковський був затриманий, вилучений в нього пристрій виявився механічним годинником. Літак зробив вимушену посадку в аеропорту м.Харкова, де Крюковський був арештований співробітниками лінійного відділу.

Кваліфікуйте дії Крюковського.

Уміння, які мають бути вироблені, та навички, які мають бути напрацьовані під час заняття: визначення особливостей кваліфікації злочинів, вказаних у назві теми.

Рекомендована література до Теми 32: (1.1., 1.3.1., 2.2., 2.3., 2.5., 2.8., 2.9., 3.7., 3.9., 3.18., 3.19., 3.20, 3.21., 4.3., 4.4., 4.8., 4.11., 4.12., 5.2., 6.1., 6.2., 6.6.).

Тема 33. Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров`я населення

Практичне заняття № 1 – 2 год.

Задача № 1

Іващенко звернувся до знайомої Турчінової, яка виїздила на відпочинок в туристичну подорож до Німеччини, з проханням передати його знайомому Крюгеру, невеличку бандероль з фотокартками на згадку та невеликою сумою грошей, на яку його знайомий зробить деякі покупки і передасть назад через неї Іващенку. Турчінова люб’язно погодилася. Під час догляду в аеропорту митниками було виявлено вказану бандероль, в якій знаходилось 250 грамів героїну.

Дайте правову оцінку вчиненому.

Задача № 2

Бага, приїхавши в село на Чернігівщині до своєї родички Прохоренко у неї 3 кг. коробочок маку, який таємно вивіз своєю автомашиною у Дніпропетровськ. Вдома він коробочки подрібнив, плануючи виготовити з них концентрат опію. Прохоренко пояснила, що вирощувала мак для своїх господарських потреб, а коробочки збиралась спалити.

Варіант:

Блага планував концентрат опію продати. Прохоренко планувала коробочки маку продати заїжджим наркоманам.

Вирішіть питання про їх відповідальність. Дайте аргументовану відповідь.

Задача № 3

Солощенко, через півтора року після звільнення з установи по виконанню покарань, де за вчинення злочину, передбаченого ст.309 КК, відбував покарання строком 3 роки, був затриманий у пасажирському поїзді з 5,6 кг макової соломки.

Було встановлено, що макову соломку він виготовив з коробочок та стебел маку, які викрав на городі в селі Чапи в Івано-Франківській області і перевозив у м.Дніпропетровськ, де проживав.

Він мав намір 4 кг макової соломи збути, щоб мати гроші, а з решти виготовляти опій екстракційний для особистого вживання.

Дайте правову оцінку дій Солощенка.

Задача № 4

Завідуючий хірургічним відділенням лікарні Мердман, використовуючи своє службове становище, змушував лікарів та старшу медичну сестру при призначенні ліків хворим, схиляти їх та їх родичів купляти ліки самостійно, пояснюючи це відсутністю їх у лікарні. В дійсності призначувані ліки бути в наявності і списувались на хворих як використані для їх лікування, після чого привласнювалися Мердманом і збувались через аптечний кіоск, який знаходився в лікарні. Викрадені в такий спосіб наркотичні засоби та ліки з вмістом наркотичних засобів Мердман продавав одному із своїх знайомих для вживання ним з немедичною метою.

Всього таким чином вдалося викрасти медичних препаратів на суму, що у 267 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, з них наркотичних – на суму, що дорівнює 53 неоподаткований мінімум доходів громадян.

Кваліфікуйте дії Мердмана.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]