Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KP_RNP-2013_GB-OVS_KM_GB.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Тема 15. Погашення і зняття судимості

Поняття, кримінально-правове значення та правові наслідки судимості. Порядок погашення та зняття судимості. Зняття судимості щодо осіб, які були реабілітовані. Основні умови реабілітації. Значення реабілітації в діяльності підрозділів досудового слідства органів внутрішніх справ.

Поняття, строки та правові наслідки погашення судимості. Обчислення строків погашення судимості.

Відмінність зняття судимості від погашення судимості.

Роль і значення теми для діяльності працівників міліції. Вивчення теми спрямовується на формування у працівників міліції знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства внутрішніх справ України та завданням, які ставляться перед міліцією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення такого рівня підготовки курсанта. Опанування теми дозволяє визначати момент погашення судимості.

Ключові слова: «судимість», «погашення судимості», «строки погашення судимості», «зняття судимості», «правове значення судимості».

Обсяг знань, вмінь курсанта після вивчення теми. Після вивчення теми, курсант повинен:

Знати: поняття судимості, поняття і строки погашення судимості, поняття, правові наслідки судимості, умови та підстави зняття судимості.

Вміти: відтворювати основні поняття теми, здійснювати обчислення строків погашення судимості, визначати момент погашення судимості.

Перелік нормативних актів МВС України до вивчення теми:

1. Про затвердження Інструкції про порядок узяття на профілактичний облік та порядок зняття з профілактичного обліку осіб, які вчинили насильство в сім’ї: Наказ МВС України № 329 від 09.04.2002 р.

Тема 16. Примусові заходи медичного характеру та примусове лікування

Поняття та мета примусових заходів медичного характеру. Особи, до яких застосовуються примусові заходи медичного характеру. Значення застосування до особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, примусових заходів медичного характеру в діяльності міліції громадської безпеки, підрозділів кримінальної міліції та досудового слідства органів внутрішніх справ.

Види примусових заходів медичного характеру: надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку; госпіталізація до психіатричного закладу із звичайним наглядом; госпіталізація до психіатричного закладу з посиленим наглядом; госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру. Порядок та правові підстави таких дій. Припинення застосування примусових заходів медичного характеру через змінення психічного стану особи на краще.

Примусове лікування, його поняття та умови призначення. Види спеціальних лікувальних установ, що здійснюють примусове лікування.

Правові наслідки вчинення нового суспільно небезпечного діяння особою, щодо якої судом застосовано примусові заходи медичного характеру.

Роль і значення теми для діяльності працівників міліції. Вивчення теми спрямовується на формування у працівників міліції знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства внутрішніх справ України та завданням, які ставляться перед міліцією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення такого рівня підготовки курсанта.

Ключові слова: «примусові заходи медичного характеру», «примусове лікування», «види спеціальних лікувальних установ», «амбулаторна психіатрична допомога», «лікарський нагляд», «госпіталізація».

Обсяг знань, вмінь курсанта після вивчення теми. Після вивчення теми, курсант повинен:

Знати: поняття та мету примусових заходів медичного характеру та примусового лікування, категорії осіб до яких можуть застосовуватися примусові заходи медичного характеру або примусове лікування, види примусових заходів медичного характеру, правові наслідки застосування таких заходів.

Вміти: відтворювати основні поняття теми, визначати осіб до яких можуть застосовуватися примусові заходи медичного характеру та примусове лікування, а також визначати умови та підстави застосування конкретного виду примусових заходів медичного характеру.

Перелік нормативних актів МВС України до вивчення теми:

1. Наказ МВС України від 24.09.2010 № 456 «Про затвердження Положення про основи організації розкриття злочинів органами внутрішніх справ України».

2. Наказ МВС України від 11.11.2010 № 550 «Про затвердження Положення про службу дільничних інспекторів міліції в системі Міністерства внутрішніх справ України».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]