Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / 371 / 2548 / old / юё сэшъ- 2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

4. Особливі умови

Комітет у справах нагляду за страховою діяльністю може дозволити страховикам іншу структуру розміщення наявних технічних резервів. Для одержання індивідуального дозволу страховики повинні подати необхідне економічне обгрунтування доцільності дозволу такого розміщення, виходячи із підвищення безпечності, ліквідності та надійності.

При виявленні порушень страховиками вимог цього Положення Комітет у справах нагляду за страховою діяльністю видає приписи про їх усунення, а у разі невиконання приписів зупиняє або обмежує дію ліцензії цих страховиків до усунення виявлених порушень або приймає рішення про відкликання ліцензії.

Страховики зобов'язані привести свої активи та облік страхових резервів у відповідність з цим Положенням.

 

 

____________ 

Додаток В

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом Державної податкової

адміністрації України

від 16 січня 1998 р. N 22 

Зареєстровано

в Міністерстві юстиції України

10 лютого 1998 р. за N 92/2532 

Порядок складання декларації про доходи страховика

1. Загальні положення

1.1. Порядок складання декларації про доходи страховика (надалі - Порядок) розроблено згідно з пунктом 16.14 статті 16 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" (надалі - Закон).

1.2. Цей порядок застосовується страховиками (резидентами) - юридичними особами, діяльність яких регулюється Законом України "Про страхування" та які мають ліцензію на здійснення страхової діяльності, а також їх філіями, відділеннями та іншими відокремленими підрозділами, розташованими на території іншої територіальної громади (надалі - платники податку).

1.3. Декларація про доходи страховика (надалі - декларація) складається платниками податку за формою, що додається.

1.4. У декларації наводяться всі передбачені показники. У випадках незаповнення того чи іншого рядка через відсутність операції цей рядок прокреслюється. Декларація заповнюється чорнилом, пастою кулькових ручок, за допомогою друкарських машинок, принтерів, засобів механізації та інших засобів, які забезпечують збереження цих записів протягом установленого терміну зберігання звітності.

У декларації не повинно бути ніяких підчисток, помарок та непомітних виправлень. Виправлення помилок у декларації проводиться з дотриманням Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 року N 88 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 червня 1995 року за N 168/704.

Декларація заповнюється в тисячах гривень з одним десятковим знаком.

Оригінал декларації подається платником податку до податкового органу за місцезнаходженням платника. Подання ксерокопії не допускається.

Дані, наведені в декларації, повинні підтверджуватись первинними документами, даними бухгалтерського обліку та відповідати податковому обліку (звітності).

Достовірність даних підтверджується підписами керівника підприємства і головного бухгалтера, а при відсутності на підприємстві бухгалтерської служби - спеціаліста, який веде облік, та засвідчується печаткою.

1.5. Декларація подається до державної податкової адміністрації для реєстрації не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Платники податку мають право не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання документів, зазначених вище, надіслати їх до податкового органу поштою з повідомленням про вручення за Порядком оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.97 р. N 795.

1.6. Декларація подається платником незалежно від того, виникло у звітному періоді у платника податкове зобов'язання чи ні, тобто незалежно від стану фінансово-господарської діяльності платника податку.

Соседние файлы в папке old