Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мельянцова / аудит / 371 / 2548 / old / юё сэшъ- 2.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
795.65 Кб
Скачать

8. Про податки, утримані з доходів у джерела їх виплати

8.1. Рядок 37 розділу III декларації заповнюється на підставі додатка А до декларації.

8.2. У рядках 1-6 додатка А відображається виконання зобов'язання платника щодо утримання ним та перерахування до бюджету податків з доходів у джерела їх виплати за рахунок таких виплат.

При цьому зобов'язання платника стосовно утримання та перерахування до бюджету податку з доходів нерезидентів, отриманих у вигляді страхових внесків, страхових платежів або страхових премій від страхування і перестрахування ризиків (включаючи страхування і перестрахування ризиків життя) на території України та за її межами, здійснюється у джерела їх виплати за рахунок зазначених платежів.

9. Строки подання декларації та порядок сплати податку до бюджету

9.1. Платники податку не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом, подають до податкового органу податкову декларацію про доходи за звітний квартал, розраховану наростаючим підсумком з початку звітного фінансового року.

9.2. Платіжні доручення на перерахування до бюджету податку подаються підприємствами до банківських установ до настання строку платежу.

9.3. Протягом звітного (податкового) кварталу платники податку сплачують авансові внески податку до бюджету за перший та другий місяць кварталу, які визначаються платником податку самостійно, без подання податкової декларації.

Авансові внески нараховуються за відповідними ставками від валових доходів, отриманих від страхової діяльності, та прибутку, який визначається шляхом зменшення суми скоригованого валового доходу від діяльності, не пов'язаної зі страхуванням і перестрахуванням, на суму валових витрат та суму амортизаційних відрахувань.

Авансові внески сплачуються до бюджету за підсумками першого та другого місяців звітного (податкового) кварталу до 20 числа другого і третього місяця кварталу відповідно.

Повідомлення про результати таких розрахунків надається податковому органу в строки, передбачені для сплати авансових внесків.

9.4. Страховики, що мають філії, можуть сплачувати консолідований податок до бюджетів територіальних громад за місцезнаходженням філій, а також до бюджету територіальної громади за своїм місцезнаходженням, визначений у встановленому порядку. При цьому обчислений податок зменшується на суму податку, сплаченого до бюджетів територіальних громад за місцезнаходженням філій.

10. Спеціальні положення

10.1. Порядок складання декларації про доходи страховика застосовується, починаючи з доходів і витрат, які отримані і проведені з 1 липня 1997 року.

10.2. Податок на доходи у розмірі 1,5 відсотка від суми, яка підлягає сплаті до бюджету, зараховується на спеціальний рахунок бюджетів територіальних громад для фінансування житлового будівництва для військовослужбовців, учасників бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів у зарубіжних країнах, членам сімей військовослужбовців, що загинули під час виконання ними службових обов'язків.

Додаток до Порядку складання

декларації про доходи страховика

Соседние файлы в папке old