Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ.doc
Скачиваний:
73
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.88 Mб
Скачать

2.8. Характеристика основної технологічної оснастки.

Екструзій на головка для виготовлення структурних листів.

Головка (рис.6,7 ) є однією з основних частин екструзійної лінії. Якість готового виробу залежить від стану головки, ефективності та збереженості.

Головка виконана у вигляді моноблоку у середині якого за допомогою механічної обробки виконані два канали живлення. Розплав, який потрапляє з центрального заднього адаптеру потім розподіляється по всій корисній ширині. Дві щоки та елемент який охоплюється закріплюються на моноблоці за допомогою високоміцних бовтів.

Елемент, який охоплюється, в його передньому виступі, формує внутрішню порожнисту частину порожнистого профілю і, крім того, приймає участь у формуванні вертикальних ребер.

Дві гибкі щоки (верхня та нижня) визначають відстані між щокою та елементом, який охоплюються, які визначають стінки порожнистого профілю.

Кожен регулювальний гвинт пронумерований та монтується у випуску калібратору, де вказана така ж сама нумерація, для того щоб у оператора була можливість ідентифікувати можливі зони, де необхідне втручання.

Дві екструзійні головки з відповідною системою ущільнення, закривають виступи, що запобігає витіканню матеріалу. Крім того, головка обладнана пневматичним пристроєм, який забезпечує подачу фільтрованого повітря у кожну канавку профілю. Спеціальна система дозволяє отримати розподілення повітря з підрозділеням по незалежних секторах, при наявності засобів регулювання у кожній зоні. Кожний сектор відрізняється нанесеними буквами на корпусі головки, що відповідає перемикачу потока. Головка підрозділяється на відповідні номера терморегулюючих зон, які відповідають термопарам, які встановлюються на корпусі головки. Номери зон терморегулювання нанесені штампом на корпус головки.

Екструзій на головка забезпечує рівномірне розподілення по всій своїй ширині та по необхідній товщині розплава, переміщуючи його між каландрами.

Головка - це нерухома машина у якій відсутні рухомі деталі. Вона повинна працювати виключно, коли досягнута температура для плавлення матеріалу, який підлягає екструзії. Це температура встановлюється на різних зонах терморегулювання самої екструзійної головки. Екструзійна головка виконана у відповідності з самими сучасними досягненнями та у відповідності з загально прийнятими правилами безпеки. Вона повинна використовуватися тільки для тієї мети, для якої вона призначена, і тільки, як що вона є частиною екструзійної лінії.

Екструзійна головка повинна експлуатуватися тільки відповідним чином підготовленими працівниками, повинна використовуватися тільки для матеріалів, які вказані у замовленні, не використовувати для будь-якого термопластичного матеріалу, коли головка у холодному стані.

Рис.6. Ескиз екструзійної головки для виготовлення структурних(сотових) полікарбонатних листів(вид сбоку).

12. Прокладка ПТФЄ Ø 4.

10. Пуансон для трьохстінного полого профілю.

9. Вставка для регулювання щоки з чотирма отворами.

8. Вставка для регулювання щоки з трьома отворами.

3. Гвинт для регулювання щоки.

2. Набір щок ТРРС FLEX/19/21/30/

1. Корпус головки TPPC 2130

Рис.7. Ескіз екструзійної головки для виготовлення структурних(сотових) полікарбонатних листів(профіль).

17. Контрастна пластина.

16. Шнек VTCE UNB 5931 М 20×110.

15. Гвинт тиску для бокової пластини.

14. Головка для DIE TPPC UV-SAVE/

13. Ущільнювальна пластина.