Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЁТ .doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
927.74 Кб
Скачать

2.2.Розробка сценарію уроку

Тема уроку: ""Аналогова і цифрова технології виготовлення друкарських форм флексографічного друку"

Мета уроку:

Навчальна: сформувати знання про про способи виготовлення друкарських форм флексографічного друку за допомогою аналогової і цифрової технологій.

Виховна: розвинути інтерес до дисципліни і майбутньої професії.

Розвиваюча: вдосконалити вміння систематизації отриманої інформації та знань; вивчення нових термінів і визначень, пов'язаних із даною темою.

Тип уроку: урок формування нових знань про аналогову і цифрову технології виготовлення друкарських форм флексографічного друку.

Методи викладання нового матеріалу: розповідь, пояснення.

Засоби формування нових знань: ілюстрації, презентація.

План викладу навчального матеріалу:

1. Аналогові технології виготовлення флексографічних друкарських форм.

2. Різновиди та будова флексографічних друкарських пластин.

3. Схеми виготовлення фотополімерних друкарських форм.

4.Цифрова технологія виготовлення флексографічних друкарських форм.

5. Порівняння цифрової та аналогової технологій..

Питання для закріплення нового матеріалу:

1. Який час основного експонування вважається достатнім?

2. Які показники відносяться до режимів вимивання?

3. Для чого потрібна сушка друкарських пластин?

4. До чого може призвести зайвий фінішинг?

5. Чи однакову мають структуру форми, виготовлені по аналоговій та цифровій технологіям?

6. Наведіть приклади переваги цифрової технології над традиційною.

Висновок

Під час проходження педагогічної практики я ознайомилася зі специфікою діяльності викладача технічних дисциплін, вдосконалила вміння виконувати педагогічні функції та креативно підходити до рішення науково-педагогічних завдань. У ході практики я поглибила свої теоретичні знання, знання основних принципів, методів і форм організації педагогічного процесу у ВНЗ та вимог, що пред'являються до викладачів закладу у сучасних умовах.

У ході здійснення методичної роботи оволоділа вміннями по проектуванню та організації навчального процесу; навчилася аналізувати та вирішувати труднощі, що виникають у педагогічній діяльності; провела самоконтроль та самооцінку процесу й результату педагогічної діяльності.

Безпосередня професійна діяльність під час практики допомогла мені адаптуватись до професійно-педагогічної діяльності в умовах навчального закладу та чіткіше уявити педагогічний напрям майбутньої професії. Крім того, застосування на практиці психолого-педагогічних, технічних та спеціальних знань розвинуло педагогічне мислення, креативність та здатність до інноваційного здійснення педагогічної діяльності.

Список використаної літератури

1. Методичні вказівки до другої педагогічної практики. Укладач: Попова Т.І. - Харків: УІПА, 2013. - 26 с.

2. Безрукова В.С. Педагогика. Проективная педагогика. Учебное пособие для инженерно-педагогических техникумов. – Екатиренбург: Издательство «Деловая книга», 1996. – с.114-115

3. Технология формных процессов: Учебник/ Полянский Н.Н., Карташева О.А. Надирова Е.Б.: Моск. гос. ун-т печати.- М.: МГУП, 2007.-366 с.

4. Технологія формних процесів: Навч. посіб./ І.Г. Гринда, С.О. Леник, П.Л. Пашуля та ін.., за заг. ред. проф.. П.Л. Пашулі.- Львів.: Афіша, 2001.- 178 с.

5. Самарин Ю.М., Сапошников Н.П., Синяк Н.А., Допечатное оборудование: Учеб. пособ.- М.: Изд-во МГУП, 2000,- 208 с.

6. Методика професійного навчання: конспект лекцій за темами: „Організаційні форми виробничого навчання та їх вибір”, „Методи виробничого навчання та їх вибір”. Для студентів спеціальності 7.01010123 / Упоряд.: Т.А. Дев'ятьярова. – Харків: УІПА, 1997. – 50 с.

7. Никифоров В.И. Основы и содержание подготовки инженера-преподавателя к занятиям. – Л.: из-во Ленингр. ун-та, 1987. – С.86-106, 117-136.