Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
61
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

5. Основні положення з організації будівництва моста

5.1. Підрахунок сил та засобів, необхідних для будівництва моста

Для будівництва низьководних мостів використовуються мостобудівна установка УСМ і комплект мостобудівельних засобів КМС.

Мостобудівна установка УСМ включає мостобудівельну машину на базі шасі автомобіля КрАЗ-255Б, допоміжний автомобіль КрАЗ-255Б, на якому перевозиться човен НЛ-8, мотопили МП-5 і Урал-2, дизель-молоти ДМ-240 і ЗИЛ.

Комплект мостобудівельних засобів КМС включає палезабивний паром, з домкратами на двох човнах ДЛ-10 і допоміжний човен ДЛ-10.

Характеристики УСМ і КМС і наведені у нормативній та довідковій літературі [1, 2, 6].

Організація будівництва моста при застосуванні УСМ здійснюється за схемою, зображеною на рис. 5.1. Склад розрахунку і оснащення мостобудівної установки УСМ наведено в табл. 5.1.

Рис. 5.1.Схема організації виконання робіт з будівництва моста із застосуванням УСМ:

а – зведення останньої опори на ділянці А; б – укладання прольотної будови передостаннього прольоту ділянки А; в – схема типової ділянки будівництва моста на пальових опорах за допомогою УСМ; 1 – мостобудівна установка УСМ; 2 – човен НЛ-8; 3 – готова ділянка моста; 4 – автомобіль з мостовими конструкціями; 5 – вісь моста; 6 – віхи, що позначають лінії крайніх паль (у колі показаний номер розрахунку)

Таблиця 5.1

Склад розрахунку і оснащення мостобудівельної установки усм

пор.

Задача для виконання

Склад розрахунку (оф./серж./солд.), осіб

Оснащення

1

2

3

4

1.

Розбивка осей і опор моста, розгортання і встановлення УСМ у початкове положення для зве-

1/1/10

Мостобудівельна установка УСМ

Закінчення табл. 5.1

1

2

3

4

дення берегового прольоту, зведення пальових опор викладка прольотних будов і встановлення поздовжніх зв‘язків сумісно з розрахунком 2, обладнання підходів до і в’їздів на нього

2.

Складання човна НЛ–8 и встановлення поперечних схваток і поздовжніх зв‘язків сумісно з розрахунком 1, несення рятувальної служби

0/1/2

Човен НЛ-8, рятувальні круги – 2 од., кидальні канати – 2 од., багор, сокири – 2 од., пилка, ящик з цвяхами, аптечка

Всього

1/2/12

Організація будівельного майданчика залежить від типу опор і прольотної будови, прийнятого способу зведення моста, засобів механізації, які є в наявності, а також від місцевих умов.

В курсовій роботі слід умовно приймати, що будівництво моста ведеться “з коліс” із матеріалів, заздалегідь підготовлених, тому організація будівельного майданчика не розглядається.

Соседние файлы в папке Пособие ВНМ (друк)