Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_Opodat Dohod .doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
848.9 Кб
Скачать

Інші види доходів, які входять до складу об’єкта оподаткування

(скорочено)

тис. грн.

з/п

Показник

Код рядка

За звітний квартал, тис. грн.

Наростаючим підсумком з початку року

1

Попередньо сплачені позивачем суми держмита, які повертаються йому за рішенням суду

8.1

2

Сума отриманих пені, штрафів, неустойок

8.2

5

Суми страхового відшкодування за втрачене застраховане майно

8.5

6

Доходи, не враховані в розрахунку валового доход, періодів, які передують звітним, а виявлені в звітному періоді

8.6

8

Проценти, отримані при здійсненні кредитно-депозитних операцій

8.8

13

Інші види доходів

8.13

14

Всього доходів (сума рядків з 8.1. по 8.13)

8.14

Дані рядка 8.14 цього додатку проставляються в рядку 8 декларації.

В рядку 9 декларації показуються сукупний валовий дохід, який визначається як сума рядків з 1 по 8.

В рядку 10 декларації відображаються доходи, які за своїм змістом підлягають виключенню з валового доходу, що визначається з метою оподаткування. До складу цих доходів включають вартість відвантажених товарів, виконаних робіт, які не оплачені покупцем протягом 30 днів від дати, визначеної договором, у випадку звертання платника податку з заявою до суду про стягнення заборгованості, доходи отримані від продажу товарів (робіт, послуг) власного виробництва підприємств всеукраїнськими громадськими організаціями інвалідів, доходи, отримані від продажу на території України спеціальних продуктів дитячого харчування власного виробництва за переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України, інші надходження. Визначення загальної суми цих доходів наводиться в додатку Є до декларації. В даному прикладі їх немає, тому додаток Є не складається і рядок 10 не заповнюється.

В рядку 11 декларації відображається скоригований валовий доход, який визначається шляхом зменшенням сукупної суми валового доходу (рядок 9 декларації) на суму доходів, які належить виключити зі складу валових доходів з метою оподаткування (рядок 10 декларації).

В рядках 12–33 декларації відображаються всі види витрат, пов’язаних з виробництвом та реалізацією продукції, товарів, робіт та послуг в податковому періоді.

В рядках 12–28 відображаються витрати, пов’язані з придбанням у юридичних та фізичних осіб як за національну, так і за іноземну валюту матеріалів, сировини, напівфабрикатів, комплектуючих виробів, що використовуються у власному виробництві, витрати на придбання товарів, які будуть реалізовані, витрати, пов’язані з наданням послуг, виконанням робіт, витрати на оплату праці з відрахуваннями на соціальне страхування, витрати на проведення рекламних заходів, витрати на утримання та експлуатацію об’єктів соціальної інфраструктури, витрати, пов’язані з покращанням основних фондів та з утриманням фондів, наданих в оренду, та інші витрати, пов’язані з підготовкою, організацією, веденням виробництва та реалізацією продукції, робіт, послуг.

При цьому до складу інших витрат, пов’язаних з організацією та веденням виробництва, а також продажем продукції включають: витрати по забезпеченню працівників спецодягом, взуттям, обмундируванням; витрати, пов’язані з науково-технічним забезпеченням господарської діяльності; раціоналізацією господарських процесів; проведенням науково-експериментальних та конструкторських робіт; придбанням науково-технічної літератури; підготовкою та перепідготовкою спеціалістів; утриманням та експлуатацією об’єктів природоохоронного призначення, які знаходяться у власності платника податку; придбанням ліцензій на ведення господарської діяльності та реєстрацію підприємства в органах виконавчої влади; оплатою відряджень працівникам тощо.

Більшість з вказаних видів витрат до перенесення їх в декларацію відображається в додатку Ж.

В даному прикладі для заповнення додатку Ж по відповідних рядках використовуються дані, наведені в умові задачі.

Додаток Ж