Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова 2.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.4 Mб
Скачать

17.1.Електродвигун вентилятора

Електродвигун вентилятора - колекторний, постійного струму. Частота обертання вентилятора регулюється чотирьохпозиційним перемикачем на панелі приладів. Залежно від обраної швидкості електродвигун підключається до бортової мережі автомобіля безпосередньо або через додатковий резистор. Останній має дві спіралі опором 0,23 Ом і 0,82 Ом. Якщо в включені обидві спіралі, вентилятор обертається на малій швидкості, якщо тільки одна (0,23 Ом) - на середній. Підключений безпосередньо вентилятор обертається з максимальною швидкістю. Частота обертання вала електродвигуна з крильчаткою при напрузі 12 В і температурі повітря (25 +10)°С - 4100 ± 200 хв-1. Споживана сила струму при максимальній частоті обертання - не більше 14 А.

Електродвигун ремонту не підлягає (за винятком зачистки колектора), при виході з ладу його слід замінити в зборі з колесом вентилятора. Не рекомендується спресовувати колесо вентилятора з валу електродвигуна - можна порушити його балансування.

Потоки повітря в салоні розподіляються повітроводами, розташованими всередині приладової панелі і в кожусі підлоги. На вітрове скло повітря надходить через верхні щілиновидні сопла на панелі приладів, на бічне скло - через лівий і правий дефлектори.

До ніг водія і переднього пасажира повітря надходить через отвори в нижній частині корпусу обігрівача, а до ніг задніх пасажирів - через повітровод в кожусі підлоги.

Для управління розподілом повітряних потоків служить верхній важіль блоку управління, розташованого на консолі панелі приладів, а також направляючі центральних і бічних дефлекторів і їх регулятори. Верхній важіль на центральній консолі керує положенням нижньої заслінки обігрівача, регулюючи подачу повітря до ніг.

Система опалення - рідинна, об'єднана з системою охолодження двигуна. Радіатор опалювача встановлений в корпусі, розташованому в салоні автомобіля під панеллю приладів. Подачу рідини до радіатора регулюють краном отоплювача, розташованим в моторному відсіку на зворотному шлангу обігрівача. Управління краном - ручне з моторного відсіку.

Повітря, що надходить з повітронагнітача, може проходити через радіатор отоплювача або минаючи його, залежно від положення верхньої заслінки обігрівача, керованої нижнім важелем на консолі панелі приладів.