Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Plan_rahunkiv_(v_tablici).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
352.77 Кб
Скачать

Рахунок 29 «Обслуговуючі виробництва та господарства»

Рахунок 29 призначено для обліку затрат, пов’язаних з випуском продукції, виконанням робіт та наданням послуг обслуговуючими виробництвами та господарствами підприємства.

Під обслуговуючими виробництвами та господарствами підприємства розуміють виробництва та господарства, діяльність яких не пов’язана з виробництвом продукції, виконанням робіт та наданням послуг, які були метою створення цього підприємства. На цьому рахунку можуть бути відображені затрати підприємств, які є на балансі: житлово-комунального господарства (експлуатація житлових будинків, гуртожитків, пралень, лазень тощо); майстерень побутового обслуговування; їдалень та буфетів; дитячих дошкільних установ (садочків, ясел); будинків відпочинку.

Рахунок 30«Некапітальні роботи»

Рахунок 30 призначено для обліку даних про затрати, які пов’язані з виконанням некапітальних робіт (зведенням тимчасових титульних та нетитульних споруд тощо). Цей рахунок використовують підрядні підприємства, а також підприємства-забудовники, які здійснюють будівництво господарським способом.

Застосовують такі субрахунки:

1. «Спорудження тимчасових (титульних) споруд».

2. «Спорудження тимчасових (нетитульних) споруд».

3. «Інші некапітальні роботи».

Рахунок 31 «Витрати майбутніх періодів»

Рахунок 31 призначений для обліку даних про витрати, які зроблені в даному звітному періоді, але підлягають віднесенню у наступних звітних періодах на витрати виробництва та обігу.

Облік ведеться за видами витрат.

Згідно з п.57 Положення про організацію бухгалтерського обліку і звітності в Україні такі витрати підлягають списанню на витрати виробництва та обігу протягом терміну, до якого вони належать.

Рахунок 33 «Капітальні вкладення»

Рахунок 33 призначений для обліку даних про капітальні вкладення забудовника в основні засоби.

До складу капітальних вкладень належать витрати на будівельно-монтажні роботи, придбання будівель або їх частин, обладнання, інструменту, інвентарю, інші капітальні роботи і витрати на проектно-розвідувальні, геологорозвідувальні та бурові роботи, на відведення земельних ділянок та переселення у зв’язку з будівництвом, на підготовку кадрів для підприємств, що будуються, та інші. Капітальні вкладення, відповідно до п.36 Положення про організацію бухгалтерського обліку та звітності в Україні, відображаються у балансі за фактичними витратами для забудовника (замовника).

Використовують такі субрахунки:

1.«Передбачені за державним планом».

2. «Здійснені понад державний план».

3. «Позапланові».

4. «Закінчені, не забезпечені фінансуванням».

5. «Витрати, які не збільшують вартості основних фондів».

6. «Закінчене капітальне будівництво, не підтверджене експлуатуючою організацією про зарахування» (застосовують УКБ держадміністрацій (виконкомів), районних рад).

Рахунок 35 «Формування основного стада»

Рахунок 35 призначено для обліку даних про формування основного стада робочої та продуктивної худоби (крім молодняку тварин і тварин на відгодівлі, птиці, кролів, хутрових звірів, сімей бджіл, а також піддослідних тварин, що є оборотними засобами).

Використовують такі субрахунки:

1. «Придбання дорослих тварин».

2. «Переведення молодняку тварин в основне стадо».

3. «Безоплатне одержання худоби».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]