Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2000_Теоретичні_основи.doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
501.25 Кб
Скачать

Міністерство освіти І НАУКИ україни

український державний університет харчових технологій

Теоретичні основи технології харчових виробництв методичні вказівки

до вивчення дисципліни

і виконання контрольних робіт

для студентів

денної та заочної форм навчання

спеціальності 6.091700 “Технологія

бродильних виробництв та виноробства”

та технологів зі скороченим терміном навчання

напряму 0917 “Харчова технологія та інженерія ”

Схвалено

на засіданні кафедри

біотехнології продуктів бродіння,

екстрактів та напоїв.

Протокол № 5

від 20.01. 2000 р.

Київ УДУХТ 2000

Теоретичні основи технології харчових виробництв: Метод. вказівки до вивчення дисципліни і виконання контрол. робіт для студ. спеціальності 6.091700 “Технологія бродильних виробництв та виноробства” денної та заочної форм навчання та технологів зі скороченим терміном навчання напряму 0917 “Харчова технологія та інженерія ” / Уклад.: А.М. Куц. - К.: УДУХТ, 2000. - 33 с.

Укладач : А.М. Куц, канд. техн. наук

Відповідальний за випуск В.А. Домарецький, д-р техн. наук, проф.

1. Загальні відомості

Дисципліна " Теоретичні основи технології харчових виробництв " є базовою для вивчення дисциплін “Загальна технологія харчових виробництв”, “Методи контролю харчових виробництв”, “Біотехнологія солоду та ферментних препаратів”, “Технологія пива”, “Технологія спирту”, “Виноробство”, “Обладнання галузі”. Вона базується на знаннях, отриманих студентами під час вивчення фундаментальних та загальноінженерних дисциплін. Особливе значення для вивчення даної дисципліни мають курси неорганічної, органічної, фізичної та колоїдної хімії, біохімії, технічної мікробіології, процесів та апаратів, математичного моделювання технологічних процесів.

Дисципліна викладається з проведенням лекційних і практичних занять, застосуванням обчислювальної техніки, виконанням студентами індивідуальних творчих завдань або контрольних робіт. Відповідно до навчального плану для денної та заочної форм навчання передбачено розподіл годин для вивчення дисципліни та форми контролю знань студентів, наведений у табл.

Дисципліна має на меті підкреслити єдність закономірностей побудови технологічних процесів різних харчових виробництв, а також взаємозв‘язок технологічних процесів з фундаментальними науками.

Мета викладання дисципліни:

дати цілісне уявлення про сукупність процесів, що забезпечують отримання заданих властивостей різних харчових продуктів, потребу використання комплексного підходу до вивчення та удосконалення технологічних процесів;

ознайомити студентів із закономірностями і процесами, спільними для різних технологічних процесів.

Завдання дисципліни :

формування у студентів наукового підходу до питань взаємозв‘язку між базовими та прикладними дисциплінами, уявлення спільності закономірностей побудови різних харчових технологій ;

поглиблення знань та практичних умінь в узагальненні конкретних технологічних процесів, що допоможе майбутньому фахівцеві у рішенні питань оптимізації виробництв.