Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DPZK 2014-2015.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Варіант №14

План:

  1. Монарх. Правове становище монарха. Роль монарха в парламентській, дуалістичній та абсолютній монархіях. Порядок престолоспадкування. Монархічні прерогативи.

  2. Суперпрезидентська і монократична республіки. Радянська республіка. Теократична республіка.

  3. Порядок організації, структура і функції органів місцевого управління і самоврядування. Правове регулювання діяльності органів місцевого управління і самоврядування.

  1. Конгрес США прийняв закон і направив його на підпис Президенту. Через 9 днів Конгрес перервав роботу у зв'язку з тим, що наступила офіційна перерва в роботі сесії. Президент закон не підписав. Чи є дії Президента порушенням Конституції? Які дії повинен вчинити Конгрес, щоб закон був підписаний Президентом?

Варіант №15

План:

  1. Припинення президентських повноважень. Відповідальність голови держави за здійснення своїх повноважень. Імпічмент.

  2. Президент Франції: порядок обрання, повноваження і місце в системі державних органів. Парламент Франції: структура, порядок формування, компетенція.

  3. Органи місцевого управління і самоврядування в зарубіжних країнах. Види органів місцевого управління і самоврядування. Різні системи органів місцевого самоврядування.

  1. Палата громад британського парламенту прийняла закон з фінансового питання і направила для прийняття в Палату лордів за 40 днів до закінчення сесії. Палата лордів закон не прийняла. Які дії повинна вчинити Палата громад, щоб закон був прийнятий?

Варіант №16

План:

  1. Змішана форма правління: особливості взаємовідносин президента і парламенту, формування уряду, повноваження вищих органів влади.

  2. Голова держави. Поняття, основні ознаки і види. Правове становище голови держави. Залежність правового становища голови держави від форми правління. Місце голови держави в системі вищих органів державної влади.

  3. Поняття і сутність місцевого управління і самоврядування. Історія виникнення і розвитку місцевого управління і самоврядування. Основні риси адміністративно-територіального поділу в зарубіжних країнах.

  1. Одна із земель ФРН прийняла закон з митного питання, який суперечить Основному закону. Який із законів згідно з Конституцією ФРН діятиме? Розкрийте суть поняття "конкуруюча компетенція".

Варіант №17

План:

  1. Голова уряду: порядок призначення, його правове положення і роль. Склад і структура уряду.

  2. Політичні партії і партійна система ФРН. Конституційно-правове регулювання організації і діяльності партій. Характеристика провідних політичних партій ФРН.

  3. Конституційно-правова природа американської федерації. Розмежування повноважень між федерацією і штатами. Конституційно-правовий статус штату. Органи законодавчої і виконавчої влади штату. Федеральний округ Коламбія. Залежні території.

  1. Президент Франції подав на розгляд до парламенту законопроект, що передбачає внесення змін до однієї із статей Конституції. Обидві палати парламенту затвердили його в іден­тичній редакції. Чи є таке рішення остаточним? Чи можлива інша процедура внесення змін до Конституції Франції?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]