Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DPZK 2014-2015.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Основні поняття і терміни

Коккай; Сюшин; Ваншин; імператор; префектури; губер­натори.

7.Індивідуальні завдання Індивідуальна робота

Індивідуальна робота (далі – ІР) студента є складовою навчального процесу, основним засобом опанування навчального матеріалу у позааудиторний час. Мета індивідуальної роботи з навчальної дисципліни "Державне право зарубіжних кра­їн" - самостійне вивчення частини матеріалу навчальної про­грами, систематизація, закріплення, поглиблення та практичне застосування одержаних студентом теоретичних і прикладних знань про розвиток конституційно-правового регулювання сус­пільних відносин і статусу особи в зарубіжних країнах, особли­вості конституційних моделей безпосередньої і представниць­кої демократії в зарубіжних країнах; специфіку основ консти­туційного права країн американського континенту, держав-членів Європейського Союзу і СНД, держав Азії й Близького Сходу.

Види індивідуальної роботи:

  • доповіді;

  • презентації за допомогою програми Power Point;

  • участь в роботі студентського наукового семінару (проблемної групи) з конституційного права зарубіжних країн, в студентських кон­ференціях, конкурсах, олімпіадах та інших форм роботи;

  • складання термінологічних словників.

Вибір студентом видів індивідуальної роботиздійсню­ється за власними інтересами та попереднім узгодженням з ви­кладачем.Завдання для індивідуальної роботи студент отримує на початку навчального року.Організацію, контроль та оцінку якості виконання інди­відуальної роботи студентів здійснює викладач.

Індивідуальна робота подається студентом викладачу для оцінювання у паперовому вигляді не пізніше ніж за два ти­жня до заліку, екзамену. Можливий захист роботи шляхом короткої усної презентації на практичному занятті.

      1. 1. Участь в роботі студентського наукового семінару.

Студентський науковий семінар «Проблеми сучасної конституціоналістики» є складовою Наукової студентської спільноти МІП НУ «ОЮА».

Студентський науковий семінар організовує свою роботу згідно з графіком і планом, затвердженим на засіданні кафедри цивільно-правових дисциплін МІП Національного університету «ОЮА». На засіданнях наукового семінару розглядаються та активно обговорюються актуальні проблеми теорії та практики конституціоналізму. Учасники семінару беруть участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях та конкурсах наукових робіт, а також у інших наукових заходах. Тематика доповідей присвячена проблемам розбудови в України правової держави, теорії та практики застосування норм конституційного права України та розвитку конституційного законодавства зарубіжних країн.

Даний захід має на меті прищеплення студентам навичок щодо проведення наукових досліджень, підготовки наукових доповідей, оформлення наукових публікацій та участі в конференціях, семінарах, тощо. Заняття наукового семінару є допоміжними для підготовки до іспитів і заліків з вказаних дисциплін.

На засідання наукового семінару студент готує доповідь на обрану тему з запропонованих в «Плані роботи студентського наукового семінару». Формою роботи студентського наукового семінару є засідання «круглого столу», під час проведення якого обговорюються доповіді.

Доповідь – це письмовий виклад розгорнутої усної форми виступу, що відповідає тексту тез. Доповіді не публікуються, а повідомляються учасникам наукового зібрання з метою залучення до дискусій і обговорення викладеного матеріалу. Структурними компонентами побудови доповіді є:

  • вступ, у якому визначено актуальність запропонованої проблеми;

  • основна частина, в якій стисло розкривається провідна ідея, її теоретичне та практичне обґрунтування та авторське бачення проблеми;

  • висновки та рекомендації щодо подальшого вирішення проблеми;

  • список використаної літератури.

Вимоги до джерел

Використання нормативно-правових актів з урахуванням змін і доповнень; публікацій періодичної преси та електронних видань – за 5 останніх років; загальна кількість джерел – не менше 8.

Доповідь готується у письмовій формі обсягом 5-6 сторінок і розрахована на 5-10 хвилин виступу.

Вимоги до доповідей

Доповіді повинні бути надруковані у текстовому редакторі Microsoft Word. Шрифт Times New Roman, кегель – 14, міжрядковий інтервал – 1.5, поля з усіх боків – 20 мм. Нумерацію здійснювати по правому краю. В тексті повинні міститися посилання на використану літературу, які мають бути оформленні відповідно до правил бібліографічного опису.

Назву доповіді друкувати великими жирними літерами симетрично до тексту. Праворуч, через два інтервали під назвою доповіді – прізвище та ініціали автора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]