Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ch_2_st_115_.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

Протокол допиту потерпілого

місто (сел.) Жовква 02 вересня 2014 року

Допит розпочато о «09» год. «10» хв.

Допит закінчено о «10» год. «00» хв.

Слідчий СУ ГУМВС України у Миколаївській області лейтенант міліції Сложинський Василь Володимирович, у кримінальному провадженні № 01-2345, відповідні відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01 вересня2014 року в палаті № 27 Жовтневої центральної районної лікарні, з дотриманням вимог статей 55, 56, 57, 95, 104, 106, 223, 224 КПК України допитав як потерпілого:

1. Прізвище, ім’я та по батькові Онищенко Петро Іванович

2. Дата та місце народження 10 квітня 1961року народження

уродженець м. Жовква, Миколаївської

області

3. Національність українець

4. Громадянство України

5. Освіта середньо-спеціальна

6. Місце роботи (навчання) ТзОВ «Кран»

7. Рід заняття та посада вантажник

8. Місце проживання (реєстрації) Миколаївська область, Жовтневий р-н,

с. Гряда, вул. Зелена, 11

9. Судимість раніше не судимий

10. Чи являється депутатом (якої Ради) не являється

11. Відомості про паспорт або інший документ, що засвідчує особу  паспорт серії КВ 231456, виданий Залізничним РВ ЛМУ ГУВСУ у Миколаївській області

Потерпілому роз’яснено, що його викликано для дачі показань у кримінальному провадженні про закінчений замах на його вбивство, вчинене Онищенком В.П.

Потерпілому Онищенку П.І. роз’яснено зміст ст. 63 Конституції України про те, що особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначене законом

(підпис)

Потерпілому Онищенку П.І. роз’яснено зміст ст. 18 КПК України про свободу від самовикриття та право не свідчити проти близьких родичів чи членів сім’ї

(підпис)

Потерпілому Онищенко П.І. роз’яснено порядок проведення допиту, його права, передбачені ст. 56 КПК України, та обов’язки, передбачені ст. 57 КПК України

(підпис)

Потерпілого Онищенко П.І. попереджено про кримінальну відповідальність, передбачену ст. 384 (Завідомо неправдиве показання) КК України

(підпис)

Ознайомившись із своїми правами, потерпілий заявив, що бажає давати показання українською мовою та викладати їх під запис.

(підпис)

Послуг перекладача не потребує.

Потерпілий: (підпис) Онищенко П.І.

На пропозицію дати показання щодо обставин вчиненого відносно нього кримінального правопорушення Онищенко П.І. дав наступні показання:

За вищевказаною адресою я проживаю разом із сином Онищенко Валерієм Петровичем, який на даний час ніде не працює, а час-від-часу підпрацьовує на будівництві де я працюю вантажником. Будинок належить нам двом на праві власності, в рівних долях.

01.09.2014 року на протязі цілого дня я працював в себе на господарстві, а потім разом з сином Валерієм допомагав сусіду Раку Івану .Івановичу «різати» свиню. Під час цього ми вживали горілку. Близько 18.30 год. вже було темно на вулиці, ми з сином Валерієм повернулися додому. Я відразу пішов спати, а Валерій залишився на подвір’ї будинку. Приблизно через пів години я прокинувся від шуму та грохоту. Прокинувшись, я побачив, що мій син Онищенко В.П., який, перебував у стані алкогольного сп’яніння, щось шукає у шухляді тумбочки, при цьому в нього все з рук падало. Я зробив синові зауваження, сказавши, що він мішає мені спати, але Валера не звертав на це уваги. Тоді я встав з ліжка і спитав Валерія для чого він так «напився» і чому не лягає спати. На це він почав мене ображати, висловлювався в мою адресу нецензурною лайкою, а потім сказав, що це мене взагалі не стосується, щоб я закрив свого рота.

Така відповідь сина мене обурила і я правою рукою штовхнув його в ліве плече. Внаслідок поштовху Валерій впав на диван, який стоїть навпроти мого ліжка. Мій поштовх був не сильний, і я навіть не думав, що Валерій впаде, але останній впав, мабуть, через те, що перебував в стані алкогольного сп’яніння. Валерій відразу встав, зробив крок до дерев’яної тумби, яка знаходиться між диваном та ліжком, схопив правою рукою кухонний ніж, який там знаходився та наніс мені два удари лезом ножа в ділянку черевної порожнини (в ділянку печінки). Від отриманих двох ударів я відразу присів, а потім приліг на ліжко на спину, з черева йшла кров. Побачивши, що мені погано, син Валерій перелякався, вибіг з будинку, повідомивши, що йде за допомогою. При цьому ніж Валерій з рук не випускав, і пішов з ножем. Через кілька хвилин Валерій знову повернувся з ножем, який кинув на підлогу. За сином у кімнату відразу прийшов сусід Рак Іван, якому я показав рани на животі. Після цього через деякий час прийшов лікар і мене на кареті швидкої допомоги було доставлено в Жовківську ЦРЛ, де мені було проведено операцію.

Питання: Уточніть, якою рукою Валерій взяв ніж, якою наносив Вам удар та скільки було нанесено ударів?

Відповідь: Після того як Валерій встав з дивану, я бачив як він взяв з тумби кухонний ніж правою рукою. Він наніс мені два удари ножем , правою рукою. Ми цей ніж з сином використовуємо у господарстві. Все сталося так швидко, що я навіть нічого не встиг сказати. Але нічого не встиг зробити чи сказати, оскільки все відбулось дуже швидко. Вказаний ніж саморобний, загальною довжиною приблизно 20 см., загострений з однієї сторони, ручка дерев’яна, перемотана прозорою клейкою стрічкою.

Питання: Як виглядав ніж, опишіть його?

Відповідь: Вказаний ніж саморобний, загальною довжиною приблизно 20 см., загострений з однієї сторони, ручка дерев’яна, перемотана прозорою клейкою стрічкою.

Питання: Куди дівся ніж, коли Валерій вибіг з будинку, сказавши, що йде за допомогою?

Відповідь: Якщо я не помиляюся, він побіг з ножем..

Питання: Чи була кров на одязі Валерія ?

Відповідь: Я не знаю, можливо й була, але то моя кров, а не його. На його тілі ніяких ран не було. Я йому тілесних ушкоджень не заподіював, окрім одного поштовху в плече.

Питання: Скільки Ви та Валерій випили спиртного у сусіда?

Відповідь: Я випив грам 300, а мій син грам 400.

Питання: Чи вживали Ви спиртні напої вдома, після повернення від сусіда, якщо так, яку кількість?

Відповідь: Я особисто більш не пив, а чи пів Валерій, я не бачив.

Питання: Як часто між Вами з сином відбуваються сварки, чим вони закінчуються?

Відповідь: Сварки бувають як і у всіх сім’ях, але щоб доходило до бійок та ще й із застосуванням ножа, такого ніколи не було.

Питання: Чи наносив Вам іще удари Валерій 19.11.2014, якщо так у які частини тіла, скільки раз?

Відповідь: Окрім двох ударів лезом ножа в ділянку живота, більше ніяких ударів він мені не наносив.

Питання: Хто викликав швидку допомогу та працівників міліції?

Відповідь: Я не знаю, але я бачив як в будинок заходив мій син разом із сусідом Раком І.І.

Запитання: Скажіть будь ласка в що Ви були одягнуті в день вчинення відносно Вас кримінального правопорушення і де на теперішній час знаходиться цей одяг?

Відповідь: Майка білого кольору, спортивні штани сірого кольору. Зазначені речі знаходяться тут у лікарні. Якщо вони Вам потрібні, забирайте, я не заперечую.

Питання: Як потерпілий у кримінальному провадженні, що Ви можете сказати с приводу Вашого сина.?

Відповідь. Він у мене не поганий, допомагає мені. Як би не було, але він мій син і я би не хотів, щоб його суворо карали, позбавляли волі.

Показання зафіксовані на носії інформації технічні засоби фіксації не застосовувалися

За результатами фіксування допиту технічними засобами від учасників процесуальної дії – потерпілого клопотання про внесення тексту показань до протоколу допиту не надходили.

Учасникам процесуальної дії – потерпілому повідомлено про спосіб ознайомлення із змістом протоколу, а саме надання складеного слідчим протоколу для особистого прочитання.

Ознайомившись із текстом протоколу допиту від потерпілого зауважень та заперечень не надійшло.

Потерпілий (підпис) Онищенко П.І.

Допитав:

Слідчий СУ ГУ МВС України

у Миколаївській області

лейтенант міліції

В.В. Сложинський

(підпис)

Від підписання протоколу допиту відмовляюсь у зв’язку з ___________________________

___________________________________________________________________________

(вказати причини такої відмови з боку потерпілого або іншого учасника процесуальної дії)

Потерпілий ___________________________ /________________/

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

Представник ____________________________ /________________/

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

Поняті (у разі відсутності представника (захисника) потерпілого):

  1. ____________________________________________ /____________/

  2. ____________________________________________ /____________/

______________________________________________________________________

(слідчий, посада, найменування органу, підпис, прізвище, ініціали)

Слідчому судді

Жовтневого районного суду

Миколаївської області

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]