Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ch_2_st_115_.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

Протокол огляду

місця події

с. Гряда Жовтневого району

Миколаївської області «01» вересня 2014 року

Огляд почато о «20» год. «15» хв.

Огляд закінчено о «21» год. «00» хв.

Слідчий СУ ГУМВС України у Миколаївській області лейтенант міліції Сложинський Василь Володимирович, на підставі повідомлення лікаря Жовтневої ЦРЛ Кук С.І. про вчинення кримінального правопорушення щодо Онищенка П.І. про заподіяння йому тілесних ушкоджень, шляхом нанесення ударів ножем у черевну порожнину та за згодою гр. Онищенка В.П.,

у відповідності ст. 104, 105, 106, 223, 233, 237 КПК України:

У присутності понятих:

1) Зеленського Вадима Олеговича, 23.04.1976 року народження, проживаючого с. Гряда, Жовтневого р-ну, вул. І. Франка, 23;

2) Прус Оксани Василівни, 14.05.1985 року народження, проживаючої с. Гряда, Жовтневого р-ну, вул. Миколаївська, 3.

яким у відповідності зі ст.ст. 11, 13, 15, 223 КПК України роз’яснені їхні права і обов’язки.

Зеленський В.О. (підпис)

Прус О.В. (підпис)

За участю: Онищенка Валерія Петровича, 08.08.1987 року народження, який проживає у с. Гряда, Жовтневого р-ну, вул. Зелена, 11 та надав згоду на проведення огляду житла

Онищенко В.П. (підпис)

За участю експерта (спеціаліста) Ярошевського Андрія Васильовича, якому у відповідності з ч. 3, 4, 5 ст. 69; ч. 4, 5 ст. 71 КПК України роз’яснені його права і обов’язки.

Ярошевський А.В. (підпис)

Перед початком огляду переліченим особам роз’яснено їхнє право бути присутніми при усіх діях, які проводяться в процесі огляду, робити зауваження, що підлягають занесенню до протоколу.

Особам, які беруть участь у проведенні огляду також роз’яснено про вимоги ч. 3 ст. 66 КПК України про їх обов’язок не розголошувати відомості щодо проведеної процесуальної дії, а також про застосування технічних засобів фіксації, умови та порядок їх використання:

Цифрового фотоапарату марки «Canon M1» на цифровий носій micro SD

Проведеним оглядом встановлено: Місцем події є домоволодіння Онищенка П.І. та Онищенка В.П. по вул. Зеленій, дім 11 в с. Гряда Жовтневого району Миколаївської області, яке являє собою одноповерхову будівлю з червоної цегли, який має прямокутну форму розміром 6 х 8 метрів та розташований по вул. Зелена, 11 у с. Гряда Жовтневого району Миколаївської області. Даний будинок розміщений на земельній ділянці, розміром 60 х 10 м. Вхідні двері у будівлю дерев’яні, відкриваються назовні, обладнані одним врізним замком. На момент огляду двері відчинені, замок без видимих ознак пошкодження. Будівля складається з коридору та однієї кімнати. Прямо від входу у будівлю розташований коридор прямокутної форми розміром 2 х 6 м. У приміщенні коридору загальна обстановка не порушена, з правої сторони біля стіні хаотично розміщена пара кросівок сірого кольору, із написом латинськими літерами «Nike», на стіні прикріплена навісна дерев’яна вішалка для верхнього одягу, на вішалці висить куртка чоловіча джинсова синього кольору з замком –блискавкою по переду, куртка не нова. По лівій стіні коридору на відстані 2 м від входу у будівлю розташований вхід у житлову кімнату, яка має квадратну форму розміром 6 х 6 м.

У приміщенні кімнати загальна обстановка частково порушена. В кімнаті зліва від входу, на відстані 1 м від підлоги в стіні є одностворчате вікно розміром 1570 см х 90 см зачинене кольоровими занавісками по всій довжині та ширині вікна, на занавісках відсутні, які – небудь пошкодження. Біля стіни навпроти входу у житлову кімнати, починаючи зліва на право розташовані: дерев’яна тумба з телевізором, стіл, саморобний дерев’яний, накритий синтетичною скатертиною з кольоровим візерунком, жовто-зеленого кольору, ділі розташоване дерев’яне ліжко. На ліжку знаходиться матрац смугастий, ватяний, подушка в кольоровій наволочці, ковдра бавовняна. У лівому дальньому куті біля стіни знаходиться дерев’яна тумба, розміром 80 см х 90 см, яка має три шухляди, верхня з яких відчинена, у ній знаходяться наступні речі: книга під назвою «Операция «Время»», а також інструкція користувача до телевізора марки «Sony» та зарядний пристрій до мобільного телефону, марки «Nokia». Дві інші шухляди на момент огляду зачинені. Власник житла Онищенко В.П. заявив, що саме цю шухляду він відкривав, щоб взяти зарядний пристрій до мобільного телефону, однак відкриваючи її вона впала на підлогу, всі речі висипалися. Від такого шуму батько прокинувся і між ними виникла сварка. Зверху на тумбі знаходиться телевізор марки «Sony» серійний номер SA 4452980HJ66601 з діагоналлю 32 дюйми. Телевізор на момент огляду вимкнений та без видимих ознак пошкодження. З правої сторони біля стіні, на відстані 30 см від тумби стоїть дерев’яний стіл, розміром 150 см х 90 см, накритий жовтою скатертиною, на якому знаходиться відкрита металева бляшанка із етикеткою з написом «Чорноморська кілька в томатному соусі» та виделка. З правої сторони, на відстані 50 см від столу знаходиться дерев’яне односпальне ліжко, розстелене та на якому виявлено плями речовини бурого кольору, схожої на кров, неправильної форми. В присутності понятих та власника житла Онищенка В.П. спеціалістом Ярошевським А.В. були взяті зразки змивів за допомогою ватних тампонів та поміщено у виготовлений з матеріалу з дрібними отворами контейнер. Контейнер перев’язано синтетичною ниткою білого кольору.

Навпроти ліжка, на відстані 120 см біля стіні у правому ближньому куті кімнати знаходиться диван-ліжко, обтягнутий матерією фіолетового кольору, на якому в хаотичному порядку знаходиться постільна білизна. Між ліжком та диваном біля стіни розташована дерев’яна тумба сірого кольору без шухляд, на якій знаходиться пульт дистанційного управління сірого кольору із написом латинськими літерами «Sony». На відстані 20 см від дивана-ліжка на підлозі виявлено кухонний ніж, довжиною 235 мм, який складається з клинка та рукоятки. Клинок ножа плоский виготовлений з металу сірого кольору, довжиною 142 мм, має одне лезо з односторонньою заточкою. Рукоятка ножа пряма, складається з двох дерев’яних накладок, які кріпляться до клинка ножа за допомогою клейкої стрічки коричневого кольору, довжина рукоятки 95 мм. Ніж із залишками нашарувань речовини бурого кольору, схожої на кров.

Зазначений ніж було поміщено у поліетиленовий пакет чорного кольору, горловина якого перев’язана синтетичною ниткою білого кольору.

Огляд проводився в темну пору доби при штучному освітленні.

Місце події оброблялося дактилоскопічними порошками «Малахіт» і «Рубін». Відбитків пальців рук, придатних для ідентифікації не було виявлено.

З місця події вилучено:

1. кухонний ніж, довжиною 235 мм, який було поміщено у поліетиленовий пакет чорного кольору, горловина якого перев’язана синтетичною ниткою білого кольору. На вузол зав’язаної нитки наклеєно паперову бирку з відбитком печатки «Для пакетів» СУ ГУМВС України у Миколаївській області. На бирці зазначено: 01.09.2014 СУ ГУМВС України у Миколаївській області, «Ніж з залишками речовини бурого кольору, виявлений під час огляду місця події за адресою с. Гряда Жовтневого району Миколаївської області, вул. Зелена, 11». Поняті: Зеленський В.О. (підпис); 2) Прус О.В. (підпис); Ярошевський А.В. (підпис) ; Онищенко В.П. (підпис); слідчий Сложинський В.В. ( підпис).

2. Змиви речовини бурого кольору, які було вилучено за допомогою ватних тампонів та поміщено у виготовлений з матеріалу з дрібними отворами контейнер. Контейнер перев’язано синтетичною ниткою білого кольору. На вузол зав’язаної нитки наклеєно паперову бирку з відбитком печатки «Для пакетів» СУ ГУМВС України у Миколаївській області. На бирці зазначено: 01.09.2014 СУ ГУМВС України у Миколаївській області, «плями бурого кольору, виявлено під час огляду місця події за адресою с. Гряда Жовтневого району Миколаївської області, вул. Зелена, 11».

Поняті: Зеленський В.О. (підпис);

Прус О.В. (підпис);

Ярошевський А.В. (підпис)

Онищенко В.П. (підпис);

слідчий Сложинський В.В. ( підпис).

Протокол прочитаний, записано у точній відповідності до проведених дій та отриманих результатів. Зауважень від учасників не надійшло.

Учасники:

1.Власник Онищенко В.П.________*______ /_________*_______/

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

2. Спеціаліст: Ярошевький А.В._____*_______ /_________*_______/

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

Поняті:

1. _*____ Зеленський В.О. /_________*_______/

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

2. _*_____ Прус О.В. /_________*_______/

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

Огляд провів:

Слідчий СУ ГУМВС України

у Миколаївській області

лейтенант міліції (підпис)

В.В. Сложинський

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]