Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ch_2_st_115_.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

Опис речей, які були вилучені на підставі ухвали слідчого судді

м. Жовква 21 листопада 2014 року

1. майка натільна білого кольору з явними ознаками зношеності, на передній частині майки наявна пляма округлої форми речовини бурого кольору діаметром 350 мм, схожої на кров. В центрі плями наявні два отвори довжиною 30 мм кожен.

2. штани спортивні сірого кольору, з явними ознаками зношеності, без будь-яких вставок та написів, на яких є плями речовини бурого кольору, локалізовані у верхній передній частині штанів. Будь-яких пошкоджень не виявлено.

Копію опису речей, які вилучено

на підставі ухвали слідчого судді

отримав (підпис) Онищенко П.І.

Опис склав:

Слідчий СУ ГУМВС України

у Миколаївській області

лейтенант міліції (підпис) В.В. Сложинський

Копія: Прокурору

Жовтневого району

Миколаївської області

Протокол затримання особи, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення

с. Гряда, Жовквівсього р-ну,

Миколаївської області 01 вересня 2014 року

Слідчим СУ ГУМВСУ у Миколаївській області лейтенантом міліції Шпаком Андрієм Андрійовичем 01 вересня2014 року о 21 годині 20 хвилин, в будинку № 11 по вул. Зеленій в с. Гряда, Жовківсього району, Миколаївської області у присутності осіб:

оперуповноваженого УКР ГУМВС України у Миколаївській області капітана міліції Іванова Петра Івановича

__________________________________________________________________

яким заздалегідь повідомлено про застосування технічних засобів фіксації, умови та порядок їх використання: технічні засоби не застосовувались.

відповідно до ст. ст. 40, 104, 131,132, 207-211, 213 КПК України затримав особу, підозрювану у вчиненні кримінального правопорушення:

Онищенка Валерія Петровича, 08 серпня 1987 року народження, уродженця с. Гряда, Жовтневого району, Миколаївсько їобласті, українця, громадянина України, непрацюючого, раніше не судимого, проживаючого вул. Зелена, 11, с. Гряда, Жовтневого району, Миколаївсько їобласті, паспорт серії КВ № 234567, виданий Жовквівським РВ ГУМВС України у Миколаївській області 03.06.2003 року.

Підстави затримання:

1) якщо цю особу застали під час вчинення злочину або замаху на його вчинення;

2) якщо безпосередньо після вчинення злочину очевидець, в тому числі потерпілий, або сукупність очевидних ознак на тілі, одязі чи місці події вказують на те, що саме ця особа щойно вчинила злочин.

(необхідне підкреслити)

(навести конкретні факти й відомості)

01 вересня2014 року перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, на ґрунті особистих неприязних стосунків зі своїм батьком Онищенко П.І., з метою протиправного позбавлення життя, умисно наніс останньому два удари кухонним ножем в ділянку черевної порожнини.

Затриманому Онищенку В.П. згідно з ч. 4 ст. 208 КПК України повідомлено зрозумілою для нього (неї) мовою підстави затримання та у вчиненні якого злочину він (вона) підозрюється, а також роз’яснено, що він (вона) має право: отримувати медичну допомогу, негайно повідомити близьких родичів, членів сім’ї чи інших осіб (за вибором) про своє затримання і місце перебування відповідно до положень ст. 213 КПК України та інші процесуальні права, передбачені КПК України.

Органу (установі), уповноваженим законом на надання безоплатної правової допомоги: Миколаївській обласній спілці адвокатів 20.11.2014 буде повідомлено про затримання Онищенка Валерія Петровича 08 серпня 1987 року народження. За бажанням затриманого про його затримання повідомлено сусідові Раці Івану Івановичу (окрім батька, якого госпіталізували до лікарні, родичів більш немає).

Згідно з ч. 3 ст. 42 КПК України затриманому: Онищенку В.П. роз’яснено, що він має право:

1) знати, у вчиненні якого кримінального правопорушення його підозрюють;

2) бути чітко і своєчасно повідомленим про свої права, передбачені КПК України, а також отримати їх роз’яснення у разі необхідності;

3) на першу вимогу мати захисника і побачення з ним до першого допиту з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування, а також після першого допиту – мати такі побачення без обмеження їх кількості й тривалості; на участь захисника у проведенні допиту та інших процесуальних дій; на відмову від захисника в будь-який момент кримінального провадження; на отримання правової допомоги захисника за рахунок держави у випадках, передбачених КПК України та/або законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, в тому числі у звязку з відсутністю коштів на її оплату;

4) не говорити нічого з приводу підозри проти нього або у будь-який момент відмовитися відповідати на запитання;

5) давати пояснення, показання з приводу підозри чи в будь-який момент відмовитися їх давати;

6) вимагати перевірки обґрунтованості затримання;

7) у разі затримання – на негайне повідомлення членів сім’ї, близьких родичів чи інших осіб про затримання і місце свого перебування згідно з положеннями ст. 213 КПК України;

8) збирати і подавати слідчому, прокурору, слідчому судді докази;

9) брати участь у проведенні процесуальних дій;

10) під час проведення процесуальних дій ставити запитання, подавати свої зауваження та заперечення щодо порядку проведення дій, які заносяться до протоколу;

11) застосовувати з додержанням вимог цього Кодексу технічні засоби при проведенні процесуальних дій, в яких він бере участь. Слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд мають право заборонити застосовування технічних засобів при проведенні окремої процесуальної дії чи на певній стадії кримінального провадження з метою нерозголошення відомостей, які містять таємницю, що охороняється законом, чи стосуються інтимного життя особи, про що виноситься вмотивована постанова (ухвала);

12) заявляти клопотання про проведення процесуальних дій, про забезпечення безпеки щодо себе, членів своєї сім’ї, близьких родичів, майна, житла тощо;

13) заявляти відводи;

14) ознайомлюватися з матеріалами досудового розслідування в порядку, передбаченому КПК України, та вимагати відкриття матеріалів згідно зі ст. 290 КПК України;

15) одержувати копії процесуальних документів та письмові повідомлення;

16) оскаржувати рішення, дії та бездіяльність слідчого, прокурора, слідчого судді в порядку, передбаченому КПК України;

17) вимагати відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду, в порядку, визначеному законом, а також відновлення репутації, якщо підозра не підтвердилась;

18) користуватись рідною мовою, отримувати копії процесуальних документів рідною або іншою мовою, якою він володіє, та в разі необхідності користуватися послугами перекладача за рахунок держави.

Згідно з ч. 7 ст. 42 КПК України затриманий

Онищенко В. П. зобов’язаний:

1) прибувати за викликом до суду, а в разі неможливості прибути за викликом у призначений строк – заздалегідь повідомити про це суд;

2) виконувати обов’язки, покладені на нього рішенням про застосування заходів забезпечення кримінального провадження;

3) підкорятися законним вимогам та розпорядженням слідчого, прокурора, слідчого судді, суду.

Ознайомившись з підставами затримання та правами і обов’язками затриманого, підозрюваний Онищенко В.П. пояснив:

Через відсутність у мене коштів для залучення захисника, прошу Вас надати мені можливість реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу за рахунок держави.

(клопотання, заяви чи скарги затриманого, підпис затриманого)

Затриманий: (підпис) Онищенко В.П.

Слідчий Сложинський В.В. на підставі ч. 3 ст. 208 КПК України, із дотриманням правил, передбачених ст.ст. 167, 168, ч. 7 ст. 223 і ст. 236 КПК України, у присутності понятих:

1. Короткова Івана Петрівна, 1960 р. н., прож. вул. Зелена, 9. с. Гряда. Жовквівського р-ну, Миколаївської області

2. Панкова Ігоря Петровича, 1967 р.н., прож. вул. Зелена, 10, с. Гряда. Жовквівського р-ну, Миколаївської області, здійснив обшук затриманої особи Онищенка В. П., під час якого було виявлено та вилучено:

Сорочку зеленого кольору з накладною кишенею на лівому боці. Сорочка застібається на шість ґудзиків, верхній ґудзик відсутній. На лівому рукаві ґудзик відсутній На відстані 45 мм. Від шва лівого плеча є пошкодження, довжиною 15 мм, пошкодження зашите ниткою білого кольору. На правому рукаві на відстані 400 мм від шву рукава є неправильної округлої форми пляма речовини бурого кольору,схожої на кров, розміром 40х 50 мм. На грудях 5 мм нижче кишені є неправильної округлої форми пляма речовини бурого кольору, схожої на кров, розміром 20х30 мм.

Джинси синього кольору, які засщиплюються на один ґудзик з металу жовтого кольору та замок блискавку довжиною 150 мм. З переду, з лівого та правого боку є дві врізані кишені. В області колін є пошкодження у вигляді потертості розмірами 12 мм. на лівій штанині та 14 мм. на праві штанині. На правій накладній кишені є слід речовини бурого кольору, схожої на кров розміром 30мм. на 7 мм.

Як повідомив затриманий Онищенко В.П. саме в цьому одязі він був одягнений в день вчинення ним кримінального правопорушення.

Вищевказані речі поміщено у поліетиленовий пакет синього кольору, горловина якого перев’язана синтетичною ниткою білого кольору. На вузол зав’язаної нитки наклеєно паперову бирку з відбитком печатки «Для пакетів» СУ ГУМВС України у Миколаївській області. На бирці зазначено: 01.09.2014 СУ ГУМВС України у Миколаївській області, «Сорочка зеленого кольору та джинси синього кольору з плямами бурого кольору, схожими на кров), вилучені під затримання Онищенка В.П., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за адресою с. Гряда Жовтневого району Миколаївської області, вул. Зелена, 11». Поняті: Коротков І.П. (підпис); 2) Панков І.П. (підпис); Онищенко В.П. (підпис); слідчий Сложинський В.В. ( підпис).

Зауваження і доповнення до протоколу:

Зауважень та доповнень від учасників процесуальної дії не надходило.

Затриманий (підпис) Онищенко В.П.

Поняті: (підпис) Коротков І.П.

(підпис) Панков І.П.

З протоколом ознайомлені поняті, яким у відповідності з вимогами ст. 66 КПК України роз’яснено обов’язок не розголошувати відомості щодо проведеної процесуальної дії:

1). Коротков І.П.__________ _____________________

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

2). Панков І.П.______________ ______________________

(прізвище, ім’я, по батькові) (підпис)

У зв’язку з тим, що особа, яка брала участь у проведенні процесуальної дії, відмовилася підписати протокол, їй надано право дати письмові пояснення щодо причин відмови від підписання. Така особа пояснила, що:

__________________________________________________________________

(пояснення, підпис)

Факт надання письмових пояснень особи щодо причин відмови підписати протокол засвідчується підписом її захисника (законного представника): __________________________________________________________________

(прізвище, ініціали, підпис)

Поняті ( у випадку відсутності захисника): 1. ______________________

2.______________________

У зв’язку з тим, що особа через фізичні вади або з інших причин не може особисто підписати протокол, ознайомлення її з протоколом здійснюється у присутності захисника (законного представника), який своїм підписом засвідчує зміст протоколу та факт неможливості його підписання особою:

________________ ___________________________

(підпис) (прізвище, ініціали затриманої особи)

Протокол склав:

Слідчий СУ ГУМВС України

у Миколаївській області

лейтенант міліції (підпис) В.В. Сложинський

Копію протоколу отримав: (підпис) В.П. Онищенко

Онищенко Петру Івановичу

вул. Зелена, 11, с. Гряда,

Жовківсього р-ну, Миколаївської

області

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]