Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мельников МРХК (навч.пос).docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
10.89 Mб
Скачать

10. Експлуатація поршневих компресорів

Від якості технічного обслуговування залежать справний стан компресорних установок, їх нормальна і безперебійна робота. Порушення режиму роботи компресорних установок, їх технічного обслуговування (наприклад, зрив термінів, невчасне і неякісне змазування частин, що труться, порушення, режимів охолоджування) викличе необхідність зупинки компресора для ремонту.

Підготовка до пуску. Підготовка до роботи компресорної установки полягає в перевірці справного стану компресора, холодильників, вологомасловіддільників, трубопроводів, замкової арматури, приладів автоматичного контролю і управління і т.д. Перед пуском перевіряють наявність масла в змащувальних системах компресора (при необхідності його доливають до верхньої відмітки маслопокажчика). Потім подають воду на охолоджування циліндрів в проміжні і масляні холодильники, перевіряють подачу охолоджуючої води. Проводиться перевірка стану замкової і пускорегулюючій арматури на газових лініях: закривають засувки, що сполучають компресор з нагнітальним колектором, і відкривають байпасні і продувальні вентилі холодильників і вологомасловіддільників.

Оглядають зовнішній компресора і допоміжного устаткування, перевіряють кріплення, наявність і під'єднування контрольно-вимірювальних приладів і засобів автоматики. Слід переконатися, що пуск компресора не представляє небезпеки для тих, що оточують.

Паралельно з підготовкою компресора готують до пуску приводний двигун.

Пуск компресора. Переконавшись в повній справності компресора і всього допоміжного устаткування і одержавши дозвіл-начальник зміни або відповідального чергового, проводять пуск компресора вхолосту: прослуховують його роботу, перевіряють по контрольних оглядові стеклах подачу масла в змащувальній системі об'ємного дозування і тиск масла в змащувальній циркуляційній системі. Якщо компресор запускають після тривалої перерви, то через 30 мін роботи на холостому ході його зупиняють, перевіряють температурний стан тих, що направляють крейцкопф, корінних підшипників і головки шатуна.

Переконавшись в повній справності компресора, проводять його завантаження і включають в систему. Завантаження здійснюють послідовно, починаючи з I ступеня. Для цього необхідно закрити продувальні вентилі всіх апаратів, перекрити байпасні вентилі, опустити пластини всмоктуючих клапанів або відключити додаткові мертві простори. Досягши тиску нагнітання компресора рівня тиску в нагнітальному колекторі негайно відкривають вентиль на нагнітання.

Технічне обслуговування компресора. Після пуску обслуговуючий персонал повинен підтримувати нормальний режим роботи компресора, керуючись показаннями контрольно-вимірювальних приладів і результатами оглядів машини.

Особливо уважно спостерігають за режимом роботи змащувальних систем компресора, оскільки порушення його може привести: до швидкого виходу компресора з ладу або до аварії.

Важливе значення для нормальної роботи компресорів має охолоджування циліндрів і газу в міжступінчастих холодильниках. Контролюють тиск води в трубопроводі, що підводить, перевіряють подачу води по зливних трубах на всі охолоджувані крапки і регулюють подачу води так, щоб її температура не перевищувала 35—40° С. Подавати охолоджуючу воду у водяні порожнини циліндрів прогрітого компресора забороняється. Під час роботи контролюють міжступінчастий тиск і температуру газу на всмоктуванні і нагнітанні ступеня, їх значення не повинні перевищувати допустимих величин. Обслуговуючий персонал зобов'язаний знати причини несправностей, що викликають відхилення тиску і температури від номінальних, і способи усунення цих несправностей. При зміні клапанів або їх деталей слід забезпечувати щільність клапана. Постійно спостерігають за герметичністю всіх складальних одиниць компресорної установки, які знаходяться під надмірним тиском. У разі виявлення порушення герметичності і значних витоків газу треба негайно вжити заходи до їх усунення. Контролювати щільність з'єднань слід шляхом зовнішнього огляду, за свідченнями приладів, по шуму (шипінню і свисту), що виникає в місцях порушення ущільнень, і іншими методами.

Кожна робоча зміна перевіряє роботу запобіжних клапанів, контрольно-вимірювальних приладів і приладів автоматики.

Масляні фільтри циркуляційної змащувальної системи і приймальну сітку масляного насоса очищають в терміни, передбачені графіком, але не рідше разу в два місяця.

Повітряні фільтри перевіряють в терміни, передбачені інструкцією з експлуатацій компресорної установки. Опір проходу повітря у фільтрі повинне бути не більше 50 мм вод. ст. (якщо в інструкції не вказана інша величина). При більшому опорі фільтр очищають.

Обслуговуючий персонал здійснює поточні огляди, прослуховує компресор, стежить за усуненням виникаючих несправностей і своєчасним проведенням ремонту.

Зупинка компресора може здійснюватися під навантаженням і з перекладом на холостий хід. За відсутності автоматичного продування відкривають вентилі продування всіх ступенів і байпасні вентилі; закривають вентилі на всмоктуванні і нагнітанні; припиняють подачу мастила (у разі застосування окремого приводу до насосів) і охолоджуючої води. Компресор, що працює на вибухонебезпечних і токсичних газах, перед зупинкою на тривалий період продувають азотом або іншим інертним газом.

Негайно зупиняють компресор у випадах, передбачених в інструкції заводу-виготівника, а також при появі наступних ознак:

- падіння тиску масла в циркуляційній змащувальній системі нижче за допустиме;

- припинення подачі масла в циліндри і сальники;

- припинення подачі води;

- значне або безперервне підвищення тиску в якому-небудь ступені;

- підвищення температури в якому-небудь ступені вище за допустиму;

- порушення ущільнень і значний витік газу;

- чутні стукоти, удари в компресорі або двигуні або виявлені несправності, які можуть привести до аварії; безперервне збільшення нагріву корінних підшипників або інших частин компресорної установки і зростання їх температури вищі за допустиму;

- перевантаження двигуна (висока температура обмоток);

- поява запаху гару або диму з компресора або електродвигуна;

- помітне збільшення вібрації компресора.

Після аварійної зупинки скидають тиск зі всієї системи. Знов запускають компресор тільки після усунення несправностей.