Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мельников МРХК (навч.пос).docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
10.89 Mб
Скачать

8.6. Аварійні повідомлення

Прилад LCD15 дозволяє контролювати правильне функціонування холодильної установки і термостата завдяки широкій гаммі функціональних і діагностичних аварійних повідомлень, кожне з яких задається окремо за допомогою відповідних параметрів. На дисплеї у вигляді кодів (див. наступні розділи) з'являються аварійні повідомлення, і включається звукова сигналізація. Під час аварійної ситуації можна відключити звукову сигналізацію, натиснувши будь-яку кнопку. Після чого, якщо аварійна ситуація зберігається, звуковий сигнал включається на 20 секунд кожні 60 хвилин до тих пір, поки аварійна ситуація не буде усунена. Аварійне повідомлення на дисплеї присутнє постійно. Звукове попередження, що повторюється, присутнє при всіх аварійних повідомленнях, окрім повідомлення про чищення конденсатора. Далі детально описано функціонування різних елементів.

8.6.1 Параметри ATL і ATH визначають два диференціали (щодо заданих температур) і визначають граничні температури. ATL визначає аварійний диференціал для температур нижче заданих, а ATH для температур вище заданих + гістерезис. Задаючи значення 0 для одного або обох повідомлень, ви відключаєте відповідне аварійне повідомлення.

Наприклад: SP=-20, HYS=2, 0 ATL=-5,0, ATH=5,0; аварійні межі встановлені -25о(-20-5) і -13о

(-20+2+5).

Аварійне повідомлення може з'являтися негайно або через час, заданий параметром ATD більшим, ніж 0. Аварійне повідомлення HI для високої температури і LO для низкою мигатиме на дисплеї. Аварійне повідомлення зберігається на дисплеї навіть після припинення аварійної ситуації до тих пір, поки ви уручну не визнаєте її натисненням будь-якої кнопки.

Аварійна сигналізація по високій температурі під час циклу відтавання ігнорується.

8.6.2 Якщо до регулятора підключений відповідний перемикач для визначення стану дверей, і якщо вхід цього перемикача активований (DS=YES), то активована сигналізація відкритих дверей. Якщо двері залишилися відкритими, контроллер спрацьовує через певний час, заданий параметром ADO. При цьому на дисплеї з'являється повідомлення DO, яке вказує на джерело проблеми.

8. 6.3 Контроль температури конденсаторної установки щоб уникнути надмірного підвищення тиску газу здійснюється за допомогою датчика Т3, який міцно кріпиться на конденсаторі і активує контроль датчика конденсатора (Т3=YES).

Параметр AHT визначає порогове значення температури конденсатора для одного або обох датчиків, а параметр АНМ визначає реакцію на підвищення температури вище за значення АНТ. При АНМ=ALR спрацює звуковий сигнал, на дисплеї з'явиться повідомлення НР. А при АНМ=STP, крім аварійної індикації буде негайно зупинений компресор і припинені цикли відтавання.

При АНМ=NON всі функції, пов'язані з аварійною сигналізацією по високому тиску, припиняються.

8. 6.4 При привласненні значення більше 0 параметру АСС активується індикація періодичного чищення конденсатора. Згодом, коли компресор відпрацював певну кількість годинника, рівну часу в тижнях, заданому параметром АСС, на дисплеї з'явиться повідомлення про необхідність чищення.

Наприклад: при АСС=16 повідомлення про чищення конденсатора з'являється кожні 2688 годин роботи компресора (16х7(тижнів) х24 (години)=2688 годинника). Припустивши режим в 5 хвилин роботи і 5 хвилин зупинки, ми одержимо приблизно 32 тижні.

8. 6. 5 При несправності датчика Т1 або датчиків Т2 і Т3 (якщо такі активовані) індикація про несправність датчика виглядатиме як миготливе повідомлення Е1, Е2 або Е3 відповідно.