Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мельников МРХК (навч.пос).docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
10.89 Mб
Скачать

7.2.2 Передмонтажна перевірка устаткування

Постачання устаткування. Насоси, що поставляються заводами-виготівниками, компресори, вентилятори повинні відповідати вимогам Гостів або технічних умов на їх виготовлення. Для захисту від механічних пошкоджень вантажі (устаткування, прилади і ін.) упаковують, а для попередження корозії всі деталі з нефарбованими поверхнями піддають консервації.

Як правило, устаткування (компресори малої і середньої продуктивності, насоси, вентилятори) поставляють повністю зібраним, законсервованим, щоб не вимагалося його розбирання при монтажі для ревізії і розконсервації.

Крупне устаткування (наприклад, компресори великої продуктивності) поставляють на монтажний майданчик окремими складальними одиницями, які також не вимагають розбирання при розконсервації і монтажі. В цьому випадку на заводі-виготівнику виріб (насос, компресор) піддають відповідним випробуванням в повністю зібраному вигляді. Потім його демонтують на транспортабельні складальні одиниці і відправляють споживачу..

Приймання і монтаж. Перевіряють справність устаткування, комплектність і відповідність проекту. Якщо видимих дефектів не виявлено і комплектність відповідає технічним умовам на виготовлення виробу, устаткування вважається справним, про що складають акт.

При виявленні різного роду дефектів (конструктивних, виробничих) складають приймально-здавальний акт за підписом замовника і монтажної організації. Якщо дефекти важко усунені, пред'являють рекламацію заводу-виготівнику виробу.

Для визначення справності устаткування, що поступило на монтаж, проводять повну або неповну його ревізію; повна ревізія необхідна, якщо порушені умови і термін зберігання устаткування або умови транспортування. При повній ревізії розбирають всі складальні одиниці і деталі, промивають їх і перевіряють. В процесі розбирання звертають увагу на стан робочих поверхонь циліндрів, вкладишів, поршнів, сальників, поршневих пальців. Виявлені на поверхнях, що труться, ризки, задираки усувають притиранням і шабреніем. Окремі складальні одиниці розбирають або збирають в суворій послідовності, при цьому перевіряють фактичні зазори в підшипникових вузлах, в парах деталей, що сполучаються, величини мертвих просторів, осьові зазори і т.д.

8. Монтаж приладів контролю і управління компресорним і холодильним устаткуванням

В даний час для забезпечення оптимальних режимів роботи холодильних установок на них вмонтовують багатофункціональні електронні блоки ( контроллери) виробництва різних фірм. Можливості контроллерів можна проілюструвати на прикладі роботи електронного блоку моделі LCD15 фірми Electronik. Електронний блок моделі LCD15 має розміри 77x35x77(мм) (ШхВхГ). На ньому розміщені кнопки управління і дисплей. Блок вмонтовується на панелі в отворі розміром 71x29 і кріпиться за допомогою спеціальних скоб без застосування зайвих зусиль Електронний блок працює при температурі навколишнього середовища-10°С...+50°С і відносної вологості повітря 15%...80%. Підключення датчиків, лінії живлення, входів і виходів повинно здійснюватися строго відповідно до електросхеми, вказаної на рис 8.1, де також указується максимально допустимий рівень напруги.

Рис. 8.1. Електросхема

Для зменшення ефекту електромагнітного поля слід розмістити кабелі, передавальні сигнали (датчики і серійні підключення) і контроллер як найдальші від лінії живлення. Датчик Т1 вимірює температуру повітря і активується під час циклу термостатування. Він повинен бути встановлений в такому місці охолоджуваного об'єму, де найточніше представлена температура продукту, що зберігається. Датчик Т2 вимірює температуру випарника і повинен бути встановлений в місці найбільшого обмерзання. Датчик ТЗ, якщо він є, повинен бути встановлений між ребрами конденсатора між входом і виходом конденсатора.