Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Goteljna-indystriya-Doroshenko-GRSd-2013.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
321.02 Кб
Скачать

3. Програма навчальної дисципліни

Змістовий модуль 1. Еволюція готельної індустрії України та класифікація засобів розміщення

Тема 1. Соціально-економічне значення розвитку готельної індустрії.

Поняття готельної індустрії. Терміни і визначення, види, зміст, структура готельної індустрії, соціально-економічне значення її розвитку; готель як засіб розміщення, готель як матеріальна база туризму, готель як рекреаційний заклад.

Готельна індустрія як сфера гостинності. Сутність понять «обслуговування», «послуга», «гостинність», сегменти сфери гостинності

Типологія готельних підприємств. Поняття готельного підприємства, типи готельних підприємств, туристські готелі, готелі санаторного типу, готелі для відпочинку, готелі мобільного типу, умови класифікації готельних підприємств(місцезнаходження, призначення, місткість, поверховість, комфортність), системи класифікації.

Соціально-економічні показники ефективності розвитку готельної індустрії. Показник забезпеченості готелями, екстенсивні та інтенсивні показники розвитку готельної індустрії, показники ефективності роботи готелю.

Тема 2. Еволюція засобів розміщення в Україні

Поняття «житло» та умови проживання. Від первинного до п’ятизіркового житла, від постійного до тимчасових видів проживанння.

Умови тимчасового проживання як явище соціального і духовного життя доіндустріального суспільства. Умови тимчасового проживання як явище соціального і духовного життя в епоху Стародавнього світу.Типи будівель і споруд для відпочинку і тимчасового проживання в епоху Середньовіччя (странноприїмниці, постоялі двори, заїжджі корчми, гостинні двори). Поява доходних і заміських будівель, готелів як відображення змін суспільних і духовних ідеалів в епоху Нового часу

Формування готельної індустрії України в ХХ столітті.Формування великих готелів і готельних комплексів. Вплив ландшафту і спеціалізації на появу нових типів готельних підприємств: мотелів, кемпінгів, готельно-офісних центрів, бальнео-готелів, апартамент-готелів, бунгало.

Міжнародна готельна індустрія. Поняття і сутність міжнародної готельної індустрії, компоненти міжнародної готельної індустрії, їх структура і взаємозв’язок. Види готельних ланцюгів, консорціуми, незалежні готелі. Класифікація закладів готельної індустрії.

Система стандартизованої інформації SIS (Standardised Information System). Сучасний стан світової готельної індустрії. Статистика – кількість готелів, номерів, середня зайнятість номерів,середня вартість номера на добу, чисельність персоналу, частка ринку. Джерела інформації про світовий готельний фонд.

Тема 3. Типологія і класифікація готельних підприємств

Типологія готельних підприємств в Україні. Основні показники готельної індустрії: кількість готельних підприємств, номерів, місць. Їх категорії, середня зайнятість номерів, середня вартість номеру, середній доход. Показник забезпеченності готельними місцями. Форми власності (державна, комунальна, колективна, приватна, з іноземними інвестиціями, іноземна) готельних підприємств в Україні. Типологія готельних підприємств (лікування, відпочинок, туризм). Умови класифікації готельних підприємств (місце розташування, призначення, місткість, поверховість, комфортність). Класифікація готелів світу. Єврохотелстар

Змістовий модуль ІІ. Готельний фонд регіонів України

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]