Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
8.16 Mб
Скачать

1.5.5. Дитячий театр « Каламбур»

Час: 1 год.

Контрольний текст

Методичні вказівки

1

Дитячий театр "Каламбур" створений в 1987 р. Першим в історії театру стала вистава "Крібле - Крабла - Бумс", за казкою Г.Х. Андерсена. Вже ця постановка привернула увагу до театру і стала збирати велику кількість глядачів.В даний час в репертуарі театру вистави різних жанрів, музичні пародії і монологи, естрадні і шоу програми, такі як: "Все про кіно, але ...", "120 поглядів до і після 16". У 1989 році "Каламбур" взяв участь у фестивалі, присвяченому Дню народження А.C.Пушкіна, де зайняв 1-е місце за постановку "Казки Пушкіна". У 1990 році дитячий театр успішно виступив у Санкт-Петербурзі на фестивалі "Білі ночі" з виставою Є. Шварца "Голий король". У цьому ж році колектив їздив на гастролі до Польщі. 1991 театр зустрів виставою "Острів Де-то-Там". Ця постановка з успіхом йшла у всіх школах м. Харкова. А мюзикл "Ковбойський історія" театр представляв на самих різних сценічних майданчиках міста і області. У 1994 році був випущений новий спектакль "Незнайко-мандрівник" за мотивами казки Н. Носова.Після показу цієї постановки на Фестивалі дитячих і юнацьких театрів "Харківські Діонісії" театр "Каламбур" був нагороджений дипломом другого ступеня. З цим же спектаклем колектив успішно гастролював в місті Судаку.У постійний репертуар театру увійшли такі спектаклі, як: "Біоксі-Блюз" за твором Саймона, трагікомедія-фарс "Любов до трьох апельсинів" за казкою К. Гоцці, "Декілька сторінок з життя Пенрода Скоффілда" П. Тapкінтона, ліричний спектакль-сповідь "Я бути хочу ..."," Пpіxoдітe в гості на горище "за мотивами казок А. Лінгренд. Всі ці спектаклі і багато концертів з уривками з них неодноразово представлялися в інтернатах, дитячих будинках, таборах відпочинку і школах міста Харкова.

За час існування Харківським державним академічним театром ляльок ім. В.А. Афанасьєва поставлено 260 п'єс, зокрема більше 20 з них розраховані на дорослу публіку, за цим показнЗиком театр має найбільший в Україні репертуар для дорослих глядачів серед театрів ляльок. Так, надзвичайним успіхом користується у глядача і у преси постановки для дорослих «Майстер і Маргарита» за М. Булгаковим (постановник Є.Ю. Гімельфарб) та «Ревізор» за М. Гоголем.

Сьогоденний репертуар театру складає понад 30 п'єс. В репертуарі театру вистави для дітей — «Казки джунглів» Р. Кіплінга, «Малюк і Карлсон» А. Ліндгрен, «Кіт у чоботах» Ш. Перро, «Кішкін дім» С. Маршака та інші, п'єси для дорослих[2].

Значним досягненням Харківського театру ляльок є спроби з відродження фольклорної форми вертепу на професійній сцені. Вертеп возили в Москву на Міжнародний фестиваль театрів ляльок і ХІІ Конгрес UNIMA, а пізніше — до Бельгії, де критика одностайно прийняла спектакль.

Театр постійно успішно виступає на фестивалях лялькових театрів, як усередині країни, так і за кордоном.

Прийом опису

Фото 5.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]