Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗДІЛ 2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
443.9 Кб
Скачать

2.9. Фінансова і податкова звітність

Бухгалтерська фірма «Пріоритет» при складанні, поданні фінансової та податкової звітності керується такими нормативними документами:

  1. Про бухгалтерський облік і фінансову звітність: Закон України прийнятий Верховною Радою України від 16.07.99 р. № - ХІV, із змінами і доповненнями.

  2. Податковий кодекс України. – К: ДП «ІВЦ ДПА України», 2010. – 336 с.

  3. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності»: Наказ Мінфіну України від 31.03.99 р. №87.

  4. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 «Баланс»: Наказ Мінфіну України від 31.03.1999 р. № 87.

  5. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 «Звіт про фінансові результати»: Наказ Мінфіну України від 31.03.1999 р.

  6. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 6 «Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах»: Наказ Мінфіну України від 28.05.1999 р. № 137.

  7. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 17 «Податок на прибуток»: Наказ Мінфіну України від 28.12.200 р. № 353.

ТОВ «БФ «Пріоритет» як суб’єкт малого підприємництва, щорічно складає Баланс (Форма №1-м) та Звіт про фінансові результати (Форма №2-м) (див. додат.).

ТОВ «БФ «Пріоритет» подає квартальну та річну фінансову звітність. Квартальну подає до 25 числа місяця, що настає за звітним періодом, а річну – до 20 лютого наступного за звітним року. Звітність ТОВ «БФ «Пріоритет» подає до Податкової адміністрації м. Чернівці та управління статистики м. Чернівці. Заповнені та перевірені форми звітності підписуються керівником та головним бухгалтером підприємства.

Фінансова звітність визначається Законом України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні від 16 липня 1999р. №996-XIV; Положенням Кабінету Міністрів України: Про затвердження порядку подання фінансової звітності від 28 лютого 2000р. №419 та Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності”, затверджене наказом Міністерства Фінансів України від 31 березня 1999 р. № 87, в якому зазначається, що фінансова звітність – це бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період. Метою складання звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів підприємства.

Строки подання фінансової звітності (квартальної і річної) для всіх підприємств встановлені Кабінетом Міністрів України у порядку подання фінансової звітності. Відповідно до цього документу квартальна звітність подається не пізніше 25-го числа місяця, наступного за звітним кварталом. Річна – не пізніше 20-го лютого наступного за звітним року. Фінансова звітність (квартальна і річна) подається:

  • до державних органів статистики;

  • в органи, до сфери управління яких належить підприємство;

  • до інших державних органів (за наявності асигнувань з бюджету);

  • трудовим колективам за їх вимогою;

  • власникам (засновникам) відповідно до установчих документів.

Компоненти фінансової звітності мають відображають різні аспекти одних і тих же господарських операцій і подій за звітний період, відповідну інформацію попереднього звітного періоду та розкриття облікової політики та її змін, що робить можливим ретроспективний та перспективний аналіз діяльності підприємства.