Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗДІЛ 2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
443.9 Кб
Скачать

Призначення основних компонентів фінансової звітності

Компоненти звітності

Призначення

Баланс

Надання інформації про фінансовий стан підприємства на звітну дату

Звіт про фінансові результати

Надання інформації про дохлди, витрати та фінансові результати від діяльності підприємства за звітній період

Податкова звітність – це звітність, яку складає ПП «Паляниця Плюс» що є платниками податків та яка надає інформацію органам державної податкової адміністрації і характеризує стан розрахунків з державою за податками.

До податкових форм звітності, які складає підприємство належать: Податкова декларація з податку на додану вартість, Декларація з податку на прибуток підприємства, Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого на користі платників податків та сум утриманого з них податку, Податковий розрахунок комунального податку, Податковий розрахунок збору за забруднення навколишнього природного середовища.

До податкової інспекції ТОВ «БФ «Пріоритет» подає Декларацію по податку на прибуток підприємства, яка подається 1 раз в рік, протягом 40 днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Ставка податку на прибуток підприємства становить у 2012 році – 21%, а у 2013 - 19%.

ТОВ «БФ «Пріорітет» є платником податків:

  • податку на додану вартість;

  • податку з прибутку підприємства;

Розрахунок сплати податків робиться у відповідних деклараціях, наприклад декларація з податку на додану вартість (додаток), яка складається з 4-х розділів:

  1. податкові зобов’язання;

  2. податковий кредит;

  3. розрахунки з бюджетом за звітний період;

  4. частина, яка заповнюється службовими особами ДПІ (ДПА).

Кожного місяця ТОВ «БФ «Пріоритет» подає «Звіт про обсяги реалізованих послуг» до управління статистики м. Чернівці до 7 числа наступного місяця. Додаток В звіті показано реалізацію послуг за місяць підприємства, а також кількість працівників за звітній місяць. Такий же звіт подається вкінці звітнього року додаток

Кожного кварталу до Державної податкової інспекції м. Чернівці подається податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку. Додаток та податкова декларація платника Єдиного податку – юридичної особи. Додаток

Нараховані та сплачені суми податків за звітний період знаходять відображення у Балансі підприємства наступним чином:

- у пасиві балансу підприємства на звітну дату в розділі ІV «Поточні зобов’язання» у статті «Поточні зобов’язання за розрахунками з бюджетом» (рядок 550) відображається заборгованість підприємства за всіма видами платежів до бюджету, включаючи податки з працівників підприємства;

- в активі балансу підприємства на звітну дату в розділі ІІ «Оборотні активи» у статті «Дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом» (рядок 170) відображається дебіторська заборгованість фінансових і податкових органів, а також передоплата за податками, зборами та іншими платежами до бюджету.

В умовах ринкових відносин звітність підприємств вважається найважливішою умовою господарської діяльності. Звітність є заключним кроком сиcтеми бухгалтерського обліку, яка узагальнює та систематизує інформацію про діяльність підприємств та яка необхідна усім зацікавленим особам для прийняття ефективних економічних рішень.