Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DBN_P_dpriyemstva_kharchuvannya_Ukraina_-_2010.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.08 Mб
Скачать

Таблиця б.2 - Підприємства харчування (заклади рг) для відвідувачів закладів та об'єктів обслуговування населення

Перелік закладів, установ і об'єктів

Нормативні характеристики рекомендованих підприємств харчування (заклади РГ)

1

2

1 Бібліотеки

Кафе або буфет - 10 % читацьких місць; 1,6 м2/чит.місце

2 Кінотеатри

Фойє + буфет 0,55-0,7 м2/глядача Підсобні буфету

3 Клуби

Буфети "Проектування клубів" Довідковий посібник 1991 p., відповідно до ДБН В.2.2-16

4 Театри

Буфети відповідно до ДБН В.2.2-16

5 Спортивні споруди

16 % одночасної пропускної спроможності осіб, що займаються. Кафетерії, бари, кафе відповідно до ДБН В.2.2-13

6 Готелі, мотелі

Ресторани, бари, кафе, їдальні кафетерії відповідно до ДБН В.2.2-20

7 Вокзали

Кафетерії, кафе або ресторани

Примітка 1. Кінотеатри. Підсобні буфетів приймати за кількості місць у залі для глядачів: до 300 - 11 м2, до 500 - 15м2, до 800 - 24 м2. Підсобна буфету складається з двох приміщень: доготівельної з мийкою і комори з тарною.

Примітка 2. Готелі. Кількість посадочних місць, тип підприємства харчування (закладу РГ), склад і площі приміщень встановлюються залежно від категорії готелю за рівнем комфорту згідно з вимо­гами ДБН В.2.2-20 та ДСТУ 4268, ДСТУ 4269.

Примітка 3. Вокзали. У проектах малих вокзалів (окрім аеровокзалів) слід передбачати кафетерії, середніх вокзалів - кафе самообслуговування і кафетерії. У проектах великих і крупних залізничних і річкових вокзалів додатково слід передбачати ресторан.

Додаток в

(обов'язковий)

Вимоги доступності для інвалідів та інших маломобільних груп населення в підприємствах харчування (закладах рг)

В.1 Для особистого транспорту інвалідів із загальної кількості місць на автостоянках при підприємствах харчування (закладах РГ) слід виділяти за їх місткості: менше 100 місць - не менше 1 місця; від 100 до 200 місць - не менше 15 % місць; більше 250 місць - не менше 10 % місць.

В.2 У доступних інвалідам підприємствах харчування (закладах РГ) при обслуговуванні офіціантами не менше 5 % кількості місць в залах повинно бути пристосовано для обслуговування відвідувачів на кріслах-колясках.

В.3 Обладнання місць, пристосованих для маломобільних груп населення, розміщених на основному поверсі (переважно першому), повинно відповідати аналогічному обладнанню місць, розміщених на антресольних поверхах, лоджіях і подіумах. Комунікаційні шляхи руху і проходи між столиками повинні забезпечувати можливість проходу маломобільних груп населення, у тому числі і тих, що пересуваються на кріслах-колясках, до призначених для них місць обслуговування.

В.4 У підприємствах харчування (закладах РГ) і їх зонах, призначених для спеціалізованого обслуговування маломобільних відвідувачів, рекомендується передбачати обслуговування офіціантами. Обідні зали слід розміщувати тільки на першому поверсі (за відсутності в будівлі пасажирських ліфтів). Площа таких обідніх залів визначається виходячи з нормативу площі не менше 3 м2 на місце.

В.5 У підприємствах харчування (закладах РГ) з самообслуговуванням рекомендується відводити до 10 % місць, але не менш одного для осіб, що пересуваються на кріслах-колясках, і сліпих з площею не менше 3 м2 на кожне місце.

В.6 У підприємствах харчування (закладах РГ), пов'язаних з тривалим перебуванням відвідувачів (ресторани, їдальні), гардеробні стойки в місцях обслуговування маломобільних груп населення слід влаштовувати відповідно до вимог 7.2.4 ДБН В.2.2-17.

В.7 Вестибюлі, холи, аванзали, туалети, умивальні і інші допоміжні приміщення для маломобільних груп населення слід проектувати з урахуванням вимог розділів 6.5 і 6.6 ДБН В.2.2-17.

В.8 Інформація про підприємство харчування (заклад РГ) - тип, клас, форму обслуговування, доступність для маломобільних груп населення, а також меню повинні бути легко визначувані і доступні для інвалідів на кріслі-колясці і з вадами зору.

В.9 Специфічні засоби інформації для маломобільних груп населення повинні вирішуватися у контексті з основною дизайнерською концепцією інтер'єру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]