Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Module 3_Education.doc
Скачиваний:
312
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

47. Translate into English.

Всі випускники після закінчення школи турбуються про своє майбутнє та починають вибирати кар’єру. Деякі з них є природженими лікарями, тому обирають цю професію, а деякі - зовсім не створені для цього, але батьки вирішують все за них та іноді, навіть, заставляють силою. Ті, хто мають здібності або, навіть, дар до мов, мають декілька можливостей вибору: стати вчителем або перекладачем. Але всі вони повинні навчатися в університеті стаціонарно, щоб одержати вищу освіту. Після отримання диплому, їм буде потрібно набути практичного досвіду та певних практичних навичок у роботі. Професія перекладача – більш престижна, тому що вони мають більше шансів на високооплачувану роботу. Звичайно, можна навчатися на вечірньому відділенні та отримати диплом перекладача там. Отже, обираючи університет та факультет для навчання, ви розпитуєте коли був заснований університет; цікавитесь викладацьким складом, міжнародними зв’язками та формою навчання в університеті. Зазвичай, в університеті навчання проводиться у формі лекцій, семінарів та практичних занять. У свій вільний час студенти можуть займатися спортом в спортзалах університету.

*****************

Many terms and long names are commonly written and spoken in their abbreviated form in English. US and UN are common abbreviations using the first letter of each word. In this lecture the following tests and degrees will be referred to in abbreviated form. As you write the first-letter abbreviations, say them to yourself. When you take notes, use the abbreviations.

Graduate Record Examination

G.R.E.

Graduate Management Admissions Test

Law School Admission Test

Medical College Admission Test

Scholastic Aptitude Test

Associate of Arts degree

A. A. degree

Bachelor of Science degree

Bachelor of Arts degree

48. Translate into English.

  1. Коли Джуді була першокурсницею, вона була старанною і працьовитою студенткою, але зараз вона другокурсниця і дуже часто пропускає заняття.

  2. Якщо ти живеш у гуртожитку, то завжди оточений великою кількістю подразників, які заважають тобі зосередитись на навчанні.

  3. Він погано вчився в школі, прогулював заняття, зривав уроки і неохоче підкорявся шкільній дисципліні.

  4. Деяким абітурієнтам важко зібратися з думками, бо вони схвильовані, нервові і розгублені.

  5. Перед вступними екзаменами вона гнула спину над книжками і багато зубрила, не дивно, що потім вона була виснажена і мало не падала від утоми.

  6. Цей студент справжній ледащо, він прогулює лекції та семінари, легковажно ставиться до навчання і часто маж неприємні розмови з деканом.

  7. Він відстає (від групи) у навчанні, але робить усе можливе, щоб наздогнати групу добре оволодіти іноземною мовою.

  8. На церемонії посвяти в студенти ми познайомилися з одногрупниками і деканом, а також отримали студентські квитки.

  9. Їй завжди не вистачає часу, вона вчиться допізна, встає удосвіта і тому на заняттях їй хочеться спати.

  10. Якщо ви хочете успішно скласти екзамени, не намагайтесь списувати на екзамені, бо вам може не повезти і ви будете відраховані за порушення правил університету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]