Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка3.doc
Скачиваний:
329
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
548.35 Кб
Скачать

8.2.3Перевірка врівноважуючого механізму

При перевірці врівноважуючого визначається: рідини та тиск у механізмі;

3.1. Перевірка тиску у врівноважуючому механізмі

При перевірці накатника визначається: кількість рідини та тиск у накатнику;

З.І.Ідодати хитної частини гаубиці кут узвишшя 70°;

3.1.2 із гнізда корпуса вентиля вигвинтити пробку/­угвинтити в це гніздо корпуса вентиля трійник 3642-25 з мано­метром;

3.1.3 обережно відгвинтити ключем на один оборот вентиль і по відхиленню стрілки прочитати по шкалі манометра тиск. Нормальний тиск у механізмі, що врівноважує, повинне бути 63 (+2-.-1) ^0/^2.

Ненормальний тиск у механізмі може бути наслідком неправильно­го регулювання, різкої зміни температури, а також наслідком витоку рідини і повітря через ущільнювальний чи пристрій вен­тиль; крім того, можливий витік повітря через різьблення верх­ньої кульової опори при слабкому обтисненні ущільнюючого кіль­ця.

Причинами витоку рідини і повітря через ущільнювальний при­стрій механізму, що врівноважує, може бути туге об тиснення

комірів гайкою (порушений розмір 57±2 мм) чи ушкодження комі­рів .

У випадку чи несправності ушкодження комірів потрібно зняти механізм, що врівноважує, розібрати його і замінити несправні коміри.

Причинами витоку повітря через вентильний пристрій можуть бути не догвинчений вентиль, чи ушкодження конуса вентиля. Стиснутий газ, що знаходиться між двома циліндрами, врівнова­жує хитну частину знаряддя, забезпечує рівномірне зусилля (7-8кг) на маховику піднімального механізму і допомагає при пере­кладі коліс із похідного положення в бойове, На кутах узвишшя більш 500 вступає в роботу пружина, що, зі­щулюючись, компенсує переваги казенної частини стовбура.

8.3 Перевірка прицільних пристосувань

8.3.1 Вивірка гарматнго квадранту

Квадрант, що знаходиться в експлуатація, необхідно пе­ріодично перевіряти. Перевірці підлягають нульові установ­ки квадранта і кут між його опорними площадками

1 .Перевіряти нулеві установки квадранта в такому по­рядку :

1.1 установити на шкалах квадранта нульові значення кута, а квадрант поставити на контрольну площадку казенника в подовжньому напрямку;

1.1.2 піднімальним механізмом гаубиці привести ствол у та­ке положення, при якому пухирець рівня квадранта зайняв би середнє положення;

1.1.3 повернути квадрант на контрольній площадці на 180°;

пухирець рівня при цьому не повинний зміщатися із серед­нього положення більше чим на половину малого розподілу ампули рівня, якщо зсув пухирця буде більше, вигвинтити регулювальну втулку і, чи вигвинчуючи,угвинчуючи гвинт, вибрати половину зсуву рівня, а потім піднімальним механі­змом гаубиці вивести пухирець рівня на середину, після чо­го знову повернути квадрант на 180°, якщо при цьому пухи­рець рівня не буде посередині, повторити всі дії знову.

1.2.Перевіряти кут між опорними площадками квадранта в та­кому порядку:

1.2.1 установити на шкалі квадранта кут 7-50 ,поставити квадрант опорною площадкою на контрольну площадку казенни-ка по подовжньої ризику;

1.2.2 діючи піднімальним механізмом гаубиці, вивести пухи­рець рівня квадранта в середнє положення, повернути квадрант, установивши його на контрольній площа­дці гаубиці другою опорною площадкою, пухирець рівня при цьому не повинний зміщатися із середнього положення більш ніж на два розподіли ампули рівня; якщо зсув більше, квад­рант відправити в ремонт у ремонтну майстерню.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]