Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка3.doc
Скачиваний:
329
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
548.35 Кб
Скачать

8.6.2 5,45Мм ак 74.

Розглядати питання доцільно в комплексі з 3-м питанням.

3-тє питання: 5,45мм РКК 74. 3.1 Порядок неповного розбирання автомата (кулемета):

Установити кулемет на сошку(для РКК-74), Утримуючи правою рукою кулемет за рукоятку у вертикальному положенні великим пальцем лівої руки звільнити ноги сошки від пружинної застібки, відвести сошку від ствола так, щоб її ноги зайняли фіксоване положення; установити кулемет на сошку дуловою частиною вліво або вперед.

Відокремити магазин. Утримуючи автомат (кулемет) лівою рукою -за шийку приклада або цівка, правою рукою обхопити магазин; натискаючи великим пальцем на засувку, подати нижню частину магазина вперед і відокремити його. Після цього перевірити, чи немає патрона в патроннику, для чого опустити перекладач униз, поставивши його в положення «АВ» або «ОД», відвести рукоятку затворної рами назад оглянути патронник, відпустити рукоятку затворної рами і спустити курок з бойового взводу.

Вийняти пінал приналежності з гнізда приклада. Утопити пальцем правої руки кришку гнізда так, щоб пінал під дією пружини вийшов із гнізда, розкрити пінал і вийняти з нього протирання, йоржик, викрутку і вибивач. В автоматів із прикладом, що складається, пінал носиться в кишені сумки для магазинів.

Відокремити шомпол. Відтягнути кінець шомпола від ствола так, щоб його голівка вийшла з-під упора на підставі мушки/ і вийняти шомпол. При скрутному відділенні шомпола дозволяється користуватися вибивачем, який варто вставити в отвір голівки шомпола, відтягнути від ствола кінець шомпола і вийняти його.

Відокремити в автомата дульне гальмо-компенсатор, у кулемета - полум'ягасник. Утопити викруткою фіксатор дулового гальма-компенсатора (полум'ягасника). Згорнути дульне гальмо-компенсатор (полум'ягасник) з різьбового виступу підстави мушки (зі ствола), обертаючи його проти ходу годинникової стрілки. У випадку надмірно тугого обертання дулового гальма-компенсатора (полум'ягасника) допускається робити відвернення його за допомогою вибивача (шомпола), вставленої у вікна дулового гальма-компенсатора (щілини полум'ягасника).

Відокремити кришку ствольної коробки. Лівою рукою обхопити шийку приклада, великим пальцем цієї руки натиснути на виступ направляючого стержня повертаючого механізму, правою рукою підняти нагору задню частину кришки ствольної коробки і відокремити кришку. Відокремити повертаючий механізм. Утримуючи автомат (кулемет) лівою рукою за шийку приклада, правою подати вперед направляючий стержень поворотного механізму до виходу його п'яти з подовжнього паза ствольної коробки;

підняти задній кінець направляючого стержня і витягти повертаючий механізм із каналу затворної рами. Відокремити затворну раму з затвором. Продовжуючи утримувати автомат (кулемет) лівою рукою, правою відвести затворну раму назад до відмови, підняти її разом із затвором і відокремити від ствольної коробки. Відокремити затвор від затворної рами. Узяти затворну раму в ліву руку затвором догори; правою рукою відвести затвор назад, повернути його так, щоб ведучий виступ затвора вийшов з фігурного вирізу затворної рами, і вивести затвор уперед.

Відокремити газову трубку зі ствольною накладкою.. Утримуючи автомат (кулемет) лівою рукою, правою надягти пінал приналежності прямокутним отвором на виступ замикача газової трубки, повернути замикач від себе до вертикального положення і зняти газову трубку з патрубка газової камери.

Порядок зборки автомата (кулемета) після неповного розбирання:

Приєднати газову трубку зі ствольною накладкою. Утримуючи автомат (кулемет) лівою рукою, правою насунути газову трубку переднім кінцем на патрубок газової камери і щільно придавити задній кінець ствольної накладки до ствола; повернути за допомогою піни приналежності замикач на себе до входу його фіксатора у виїмку на колодці прицілу.

Приєднати затвор до затворної рами. Узяти затворну раму в ліву руку, а затвор у праву і вставити його циліндричною частиною в канал рами; повернути затвор так, щоб його ведучий виступ ввійшов у фігурний виріз затворної рами, і просунути затвор уперед.

Приєднати затворну раму з затвором до ствольної коробки. Узяти затворну раму в праву руку так, щоб затвор утримувався великим пальцем у передньому положенні. Лівою рукою обхопити шийку приклада, правою ввести газовий поршень у порожнину колодки прицілу і просунути затворну раму вперед настільки, щоб відгини ствольної коробки ввійшли в пази затворної рами, невеликим зусиллям придавити її до ствольної коробки і просунути вперед. Приєднати повертаючий механізм. Правою рукою ввести повертаючий механізм у канал затворної рами; стискаючи повертаючу пружину, подати направляючий стержень вперед і, опустивши трохи донизу, увести його п'ятку в подовжній паз-ствольної коробки.

Приєднати кришку ствольної коробки. Уставити кришку ствольної коробки переднім кінцем у напівкруглий виріз на колодці прицілу; натиснути на задній кінець кришки долонею правої руки вперед і донизу так, щоб виступ направляючого стержня поворотного механізму ввійшов в отвір кришки ствольної коробки. Спустити курок з бойового взводу і поставити на запобіжник. Натиснути на спусковий гачок і підняти перекладач нагору до відмовлення. Приєднати в автомата дульне гальмо-компенсатор, у кулемета - полум'ягасник. Навернути дульне гальмо-компенсатор '(полум'ягасник) на різьбовий виступ підстави мушки (на ствол) до' упора. Якщо паз дулового гальма-компенсатора (полум'ягасника) не збігся з фіксатором,. необхідно відвернути дульне гальмо-компенсатор або полум'ягасник (не більш одного обороту) до сполучення паза з фіксатором.

Приєднати шомпол.

Укласти пінал в гніздо приклада. В автоматів із прикладом, що складається, пінал убирається в кишеню сумки для магазинів.

Приєднати магазин до автомата (кулемету). Утримуючи автомат (кулемет) лівою рукою за шийку приклада або цівка, правої ввести у вікно ствольної коробки зачіп магазина і повернути магазин на себе так, щоб засувка заскочила за опорний виступ магазина.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]