Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лек. № 13 америка.rtf
Скачиваний:
99
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
154.39 Кб
Скачать

7. Транспорт

У Канаді добре розвинена транспортна система, і це обумовлено великою площею країни, приморським розташу­ванням, особливістю економіко-географічного положення, експортним характером економіки. У вантажообігу перше місце займає залізничний транспорт, довжина залізниць ­67 тис. км, автошляхів - 900 тис. км. Русло р. Св. Лаврен­тія глибоке, і тому океанічні кораблі можуть заходити впорти Великих американських озер. У Канаді добре роз­винений повітряний, трубопровідний і водний транспорт. Найбільші порти - Ванкувер, Сеть-Уль, Монреаль, Квебек і аеропорт - Монреаль.

8. Зовнішні зв' язки Канади

Приблизно 25% промислової і сільськогосподарської продукції надходить на експорт. Експортною продукцією Канади є продукція гірничодобувної і паперової промис­ловостей, кольорової металургії і сільського господарства. У структурі імпорту переважають готові промислові виро­би, вугілля, нафта, цитрусові, устаткування. У Канаді роз­винута індустрія туризму, що дає державі прибуток у 6,4 млрд дол. щорічно.

Близько 75% канадського експорту припадає на торгів­лю зі США. Торговими партнерами Канади є Японія, Вели­кобританія, Німеччина.