Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
1.26 Mб
Скачать

4. Музей обласного управління міліції

"Одеський Музей міліції" знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Єврейська, 14. Музей був відкритий 5 листопада 1980 року.

Експонатами музею є - конфіскована у бандитів зброя, фотодокументи, спогади колишніх офіцерів міліції, табельна зброя офіцерів, форма міліціонерів різних років та унікальні документи колишніх співробітників Одеського карного розшуку.

Всього в музеї 7637 експонатів з яких представлені таки як справжній кулемет «Максим»,опудало службово-розшукової собаки по кличці Рим,за допомогою цієї собаки, було розкрито понад 200 злочинів, затримані 526 злочинців. Зали музею відведені під окремі часи Одеської історії,наприклад під часи періоду створення радянської міліції до наших днів,особлива сторінка в історії належить післявоєнному періоду, коли в Одесі під керівництвом маршала Радянського Союзу Георгія Жукова було локалізовано злочинні банди.

5. Готельний комплекс «Курортний»

Курортний готель 3* розташований у Курортному провулку 2.

1-й поверх: рецепція, сауна, конференц-зал, бар 2-й поверх: ресторан, конференц-аудиторії 2-9-й поверхи: номерний фонд який складає 90 номерів. Послуги готелю: Стандарт 1-місний (5 номерів): 1-кімнатний номер з балконом. У номері односпальне ліжко, набір рушників, кабельне ТБ, холодильник, телефон з виходом на міжнародні лінії і місто. Стандарт 2-місний (32 номерів):1-кімнатний номер з балконом. У номері два роздільні ліжка, набір рушників, кабельне ТБ, холодильник, телефон з виходом на міжнародні лінії і місто. Максимальна кількість гостей у номері-3. Напівлюкс (33 номерів): 1-кімнатний номер з балконом. У номері полуторне ліжко, кондиціонер, набір рушників, кабельне ТБ, холодильник, телефон з виходом на міжнародні лінії і місто. Максимальна кількість гостей у номері-3. Люкс (6 номерів): 2-кімнатний номер з балконом. В номері двоспальне ліжко, кондиціонер, набір рушників, кабельне ТБ, холодильник, телефон з виходом на міжнародні лінії і місто. Максимальна кількість гостей у номері-4. Харчування в тариф розміщення входить сніданок. Водопостачання холодна і гаряча вода цілодобово. Пляж власний обладнаний піщаний пляж в 100 м від готелю. Інфраструктура - ресторан (до 200мест) - рибний зал (25 місць) - мисливський зал (15 місць) - бар - конференц-зал - конференц-аудиторії - сауна (російська лазня і Римська парна, 2 купелі з гарячою і холодною водою).

6. Музей кіно України

Музей кіно Одеського відділення Національного союзу кінематографістів України розташований на території кіностудії (Французький бульвар 33), в старовинному особняку, який належав до революції Демидової. У музеї знаходиться понад десяти тисяч матеріалів. В першій кімнаті. розгорнута експозиція - від винаходу одеситом Йосипом Тимченко першого (за два роки до люм’єрів) апарату для зйомки і демонстрації зображення, що рухається, перших в Одесі кіноательє «Мірограф», «Мізрах». Інші приміщення - це заповнені до стелі стелажі, що зберігають раритети, артефакти, історичні матеріали про кінематограф в Одесі, які, за відсутністю експозиційних площ, поки не можуть бути оприлюднені. Матеріали групуються за такими розділами:

- Раритетна література: книги, газети, журнали про кіно;

- Кiнотехнiки: унікальна апаратура, на якій працював О.Довженка, знімальні і звукозаписні апарати, освітлювальні прилади, монтажні пристосування, кінопроектори та ін. - Досьє на кожен прокатний і телевізійний фільм, знятий на студії з 1954 року, що складаються з літературного, режисерського сценаріїв, монтажної запису фільму, комплекту рекламних фотографій, відгуків преси. - Ескізи декорацій і костюмів на всі фільми з післявоєнних років. - Постановочні проекти до фільмів. - Акторські проби. - Картотека всіх акторів, що знімалися на Одеській кіностудії. - Відеофільми та відеозаписи спогадів, кінофільми студії на 16-мм плівці і відеоносіях. - Плакати до фільмів Одеської кіностудії. - Призи та нагороди фільмів студії. Музей часто відвідують кінознавці і історики кіно з Англії, Бельгії, Німеччини, Ізраїлю, Італії, Польщі, США, Японії, Угорщини, Канади, Франції. Але нажаль через обмеженість площ Музей не може приймати великі екскурсійні групи. Директор музею кіно: Костроменко Вадим Васильович.