Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Иванова_Магистерская работа.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
1.02 Mб
Скачать

3.3. Алгоритми аналізу

Інформація, отримана за допомогою регулярних виразів, сортується і записується в базу даних. На екрані користувач системи бачить таблицю з отриманими результатами, в якій присутні колонки з назвою компанії, містом компанії-роботодавця (або декілька міст, якщо компанія має філії), заробітну плату в єдиному шаблоні (національна валюта), статі, посади, віком, освітою та досвідом роботи. Інформація представлена у зручному форматі і наочно демонструє ті чи інші дані по вакансіям.

Інтерфейс надає можливість отримати два типи звітів по результатам за вказаним запитом:

Звіт у вигляді графіків та діаграм, що будуються динамічним шляхом за допомогою спеціальних SQL-запитів та окремою бібліотекою Google Charts.

Звіт у вигляді Excel-файлу, в якому знаходяться оброблені дані, представлені у форматі електронних таблиць. Інформацію в цьому файлі зручно сортувати, фільтрувати та будувати власні звіти.

Для того, щоб побудувати графіки та діаграми, створені SQL-запити до бази даних результатів пошуку, результатом яких є правильна таблична структура, з якої формується асоціативний масив засобами мови PHP. Асоціативний масив із цією структурою приводиться спеціальними функціями до коректного формату (правильність кодування, округлення дробових чисел) і передається бібліотеці Google Charts, що написана на мові JavaScript. Функції цієї бібліотеки отримують правильну структуру даних з асоціативного масиву і згідно цим даних будують певні графіки, діаграми та гістограми.

Для створення Excel-файлу з обробленими даними був написаний окремий скрипт на мові PHP, який отримує за допомогою SQL-запитів масив з інформацією та ітеративними методами достроково записує цю інформацію у файл. Після створення файлу система пропонує зберегти його на локальному комп’ютері.

3.4. Інтерфейс програмного продукту

Інтерфейс користувача, він же користувацький інтерфейс (UI — англ. User Interface) — різновид інтерфейсів, в якому одна сторона представлена людиною (користувачем), друга — машиною/пристоєм. Являє собою сукупність засобів і методів за допомогою яких користувач взаємодіє з різними, найчастіше складними, з великою кількістю елементів, машинами і пристроями [12].

Користувачами створеної системи інформаційного моніторингу ринку праці можуть бути працівники рекрутингових агенцій та керівники підприємств або робітники відділів кадрів, метю яких є отримання оперативних даних про заробітню плату тієї вакансії, що є для них актуальною.

Створеним програмним продуктом можуть користуватися особи: дорослі чоловіки та жінки, які володіють українською мовою, та мають елементарні навички роботи з ПК та Інтернетом.

Функціональністю створеної системи інформаційного моніторингу ринку праці є:

  • можливість пошуку вакансій за допомогою введення пошукового запиту, який повинен містити назву вакансії або її частину;

  • можливість перегляду результатів пошуку запиту в режимі он-лайн;

  • можливість завантажити результати пошуку запиту або усіх результатів пошуку запитів, що містяться в базі у файл з розширенням *.xls на ПК для подальшої роботи з даними;

  • можливість перегляду аналітики запиту або усіх результатів пошуку запитів, що містяться в базі за такими параметрами, як необхідна освіта, мінімальний вік, досвід праці, середня заробітня плата по містам тощо.

Навігаційна схема системи інформаційного моніторингу ринку праці зображена на рис. 6.

В процесі роботи був створений CSS-файл для опису дизайну системи. Він має такі складові:

body

{ font-family: Tahoma;

font-size: 10px; }

Цей блок описує обране сімейство та розмір шрифта. Застосовується до всієї сторінки в цілому, якщо певному елементу не вказаний власний стиль.