Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма ДЕК 5 курс МДК.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
136.19 Кб
Скачать

Інноваційна діяльність у сфері інформатизації державного управління як предметний простір діяльності документознавця

Технології паблік рілейшнз як інформаційна технологія у сфері державного управління. Технології інформаційного маркетингу у сфері державного управління. Інформаційний маркетинг країни. Маркетинг територій. Інформаційний менеджмент в органах державного управління: від інформаційного забезпечення до управління інформаційними ресурсами. Інформаційне консультування. Принципи інформаційно-консалтингової діяльності. Функції інформаційного консалтингу. Інформаційно-аналітична та експертна діяльність консультанта.

Умови праці документознавців і фактори їх формування. Охорона і безпека праці

Умови праці як сукупність факторів зовнішнього середовища, що впливають на здоров'я та працездатність людини у процесі праці.Фактори, які формують умови праці: виробничі, санітарно-гігієнічні, фактори безпеки, психологічні, естетичні, соціальні.Фактори виробничого середовища, що впливають на працездатність працівника і викликають у нього втому: фізичне зусилля, нервова напруга, темп роботи, робоче положення, монотонність роботи, температура, вологість, теплове випромінювання в робочій зоні, забрудненість повітря, виробничий шум, освітленість у робочій зоні.Охорона праці як процес здійснення комплексу заходів технічного характеру і санітарно-гігієнічних заходів, що забезпечують нормальні умови праці. Закон України "Про охорону праці".

Організація робочого місця документознавця.

Структура професійної діяльності фахівця з інформаційного забезпечення державного управління

Інформаційно-технологічний простір діяльності органів державного управління. Мета формування і розвитку інформаційно-технологічного простору державного управління. Функ­ціонування сис­теми „Електронного уряду” як елементу принципово нової моделі розвитку державного управління у процесі формування інформацій­ного суспільства. Інформаційна та комунікативна діяльність як основа здійснення електронного урядування. Завдання діяльності документознавців у реалізації системи електронного урядування.

Технологічна складо­ва системи документаційного за­безпечення управління - система електронного документообігу в органах державного управ­ління. Професійна компетентність документознавця у галузі використання систем електронного документообігу.

Вплив інформаційних технологій на організацію праці документознавця

Організація документаційних процесів в умовах інформаційних технологій. Поняття про електронний документ та електронний документообіг.

Системи електронного управління документами: засоби створення і модифікації електронних документів, засоби автоматизації діловодства, системи електронної пошти і організації колективної роботи з документами, систематизований архів електронних документів, засоби автоматизації ділових процесів обробки документів на всіх етапах їх життєвого циклу і управління діяльністю персоналу

Обов'язкові завдання, які повинна забезпечувати кожна система електронного документообігу. Основні фактори ефективності автоматизації документообігу з використанням програмного забезпечення. Етапи впровадження нових інформаційних технологій.