Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KONSPEK2.DOC
Скачиваний:
116
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
5.32 Mб
Скачать

85

Міністерство освіти і науки україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

ПРИКЛАДНА МЕХАНІКА І ОСНОВИ

КОНСТРУЮВАННЯ

КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

ЧАСТИНА 2

КИЇВ КНУТД 2008

Прикладна механіка і основи конструювання. Конспект лекцій. Частина 2.\ Піпа Б.Ф., Хомяк О.М., Марченко А.І.- К., КНУТД, 2008.- 83с.

Упорядники: Хомяк О.М., доктор технічних наук, Піпа Б.Ф., доктор технічних наук,Марченко А.І., кандидат технічних наук.

Відповідальний за випуск зав.кафедрою Інженерної механіки

О.М. Хомяк, доктор технічних наук.

Затверджено на засіданні кафедри Інженерної механіки

Протокол № 1 від 3.09.2008 р.

ВСТУП

Посібник призначений для студентів, які вивчають дисципліни “Прикладна механіка”, “Технічна механіка”, “Основи конструювання і проектування”, “Прикладна механіка та основи конструювання”, що складають основу загально-технічної підготовки фахiвцiв немашинобудівних спеціальностей.

Мета дисципліни – дати загальне уявлення про устрій та способи дії механічних частин машин, а також про методи забезпечення дієздатності їх при конструюванні і, таким чином, розширити фундамент загальної інженерної підготовки.

В основі дисципліни лежить широка галузь науки, що має назву “механіка”. Основною задачею механіки є вивчення руху та напруженого стану елементів машин, будівельних конструкцій, суцільних середовищ та інших форм матерії під дією прикладених до них сил. Механіку поділяють на дві частини – теоретичну та прикладну. Теоретична механіка має три розділи: статика, кінематика та динаміка. Основними розділами прикладної механіки є опір матеріалів, теорія механізмів і машин, деталі машин.

У відповідності з освітньо-кваліфікаційнми характеристиками та освітньо-професійними програмами бакалаврів напрямів підготовки 6.051301 “Хімічна технологія”, 6.051302 “Хімічна інженерія”, 6.120201 “Фармація”, 6.0918 “Легка промисловість” та 6.01100 “Педагогiчне навчання. Професiйна освiта” дисципліна “Прикладна механіка” включає в себе два основні модулі: “Основні положення статики, опору матеріалів та загальні принципи конструювання і проектування виробів” та “Деталі машин”. Ці два модулі є мінімальною основою дисціпліни “Прикладна механіка”. При цьому всі модулі вводяться як логічно обумовлені і зв’язані між собою теми єдиної дисципліни.

В цьому посібнику пропонується лекційний підмодуль другого основного модуля дисціпліни, а також наведено склад самостійної роботи студентів та модульного контролю цього модуля. Наведено також схему оцінки усіх робіт на протязі модуля.

З метою отримання студентами навичок практичного застосування знань по дисципліні навчальними планами слідпередбачативиконання курсового проекту. При цьому курсовий проект вводиться до програми дисціпліни окремим третім модулем.

Посібник складено у відповідності з засадами Європейської кредитно-трансферної та акумулюючої системи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]