Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

Студенти повинні:

вміти правильно тлумачити і застосовувати норми матеріального та процесуального законодавства, визначати відповідні форми захисту прав і законних інтересів громадян та організацій, складати документи виконавчого провадження, правильно здійснювати порядок документування діяльності ДВС та державного виконавця, складати інформаційно-пошукові, реєстраційні та статистичні документи.

Тема 3. Організація роботи правового відділу управління юстиції.

Ознайомитись з порядком державної реєстрації нормативно-правових актів; з порядком здійснення керівництва правовою роботою в місцевих органах виконавчої влади, на державних підприємствах, в установах і організаціях та надання зазна­ченим органам методичної допомоги щодо приведення нор­мативних актів у відповідність до чинного законодавства; з практикою формування у громадян правничого світогляду.

Надавати методичну допомогу на рекомендації юридичним службам місцевих органів виконавчої влади та державних підприємств, установ і організацій щодо поліпшення стану їх правової роботи. Вивчити структури, чисельність юридичних служб та юристів і перспективні потреби в юридичних надрах

Прийняти участь у проведенні перевірки стану правової роботи в місцевих органах виконавчої влади, в навчальних закладах, на державних підприємствах, в установах, організаціях; в роботі громадської приймальні та проведення семінарів для працівників органів району та наданні правової допомоги та безоплатних консультаціях з правових питань.

Здійснювати підготовку до державної реєстрації нормативно-правових актів місцевих органів, проводити державну реєстрацію їх. Узагальнювати практику застосування законодавства, розробляти пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства

Самостійна робота

Дати характеристику правових актів, що застосовуються при роботі правового відділу.

Студенти повинні:

вміти правильно тлумачити і застосовувати норми матеріального та процесуального законодавства, обирати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності, складати інформаційно-пошукові, реєстраційні та статистичні документи, здійснювати систематизацію та аналіз нормативних актів.

Тема 4. Координація роботи установ нотаріату.

Ознайомиться з організаційним забезпеченням та координацією роботи установ нотаріату з боку органів юстиції.

Розглянути правову основу діяльності нотаріату, права та обов’язки нотаріуса, організацію роботи державних і приватних нотаріальних кантор і державних нотаріальних архівів. Проаналізувати порядок вчинення нотаріальних дій.

Дати характеристику роботі Кваліфікаційної комісії нотаріату при управлінні юстиції. Ознайомитись з порядком видачі та анулювання Свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

Самостійна робота

Дати характеристику правових актів, що застосовуються при роботі установ нотаріату.

Студенти повинні:

вміти правильно обирати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності в роботі нотаріату, складати інформаційно-пошукові, реєстраційні та статистичні документи в установах нотаріату, дотримуючись вимог діловодства, складати проекти, що підлягають нотаріальному посвідченню.