Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

Самостійна робота

Скласти проект плану роботи юрисконсульта на наступ­ний квартал.

Студенти повинні:

вміти складати кваліфікаційну характеристику юрискон­сульта та план роботи, обирати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності.

Тема 2. Форми і методи здійснюваного юрисконсультом контролю за дотриманням чинного законодавства України

Ознайомитися із системою контролю за дотриманням чинного законодавства України. Взяти участь у перевірці відповідності проектів постанов, розпоряджень та інших документів нормативного характеру за минулий та поточний роки чинному законодавству України. Ознайомитися з практикою застосування законодавства та з практикою підготовки пропозиції щодо його вдосконалення; вивчити практику перевірки відповідності чинному законо­давству проектів наказів та інших нормативних актів, що по­даються на підпис керівництву; ознайомитися з порядком обліку і зберігання текстів законо­давчих та інших нормативних актів або підтримання їх у контрольному стані; з виконанням інформаційно-довідкової роботи із законодавства.

Разом з юрисконсультом візувати документи, вирі­шувати питання про відповідність їх чинному законодавству, аналізувати стан цієї роботи в організації, вносити пропозиції, спрямовані на її покращання.

Взяти участь (по можливості) у зборах уповноважених, засіданнях правління, в обговоренні прийнятих рішень та постанов, ознайомлюватися зі змістом документів, що подаються на підпис, робити щодо них висновки, взяти участь у прийманні відвідувачів, розгляді заяв і пропозицій, скарг гро­мадян, скласти проекти відповідей на них. Разом з юрискон­сультом і за його дорученням взяти участь у перевірках, що проводяться вищестоящими організаціями, щодо дотримання законності.

Вивчити досвід юрисконсульта з пропагування та роз'яснення нових законів, інших нормативних актів у ко­лективі; бути присутнім на доповідях і бесідах з правових тем, взяти участь у підготовці та проведенні різних заходів, провести консультації з чинного законодавства України.

Самостійна робота

Взяти участь у роботі з пропагування та роз'яснення нових законів, інших нормативних актів у колективі. Скласти проект локального нормативного акту та проаналізувати існуючі на підприємстві.

Студенти повинні:

вміти приймати правильні рішення з правових питань, що виникають у діяльності підприємства, організації, установи; застосовувати нормативні акти у сфері правового регулювання трудової діяльності на конкретному підприємстві; розробляти та формувати пропозиції щодо усунення недоліків у правовому забезпеченні діяльності підприємства, організації, установи.

Тема 3. Структура договірних відносин

Вивчити структуру договірних зв'язків підприємства (організації, установи), організацію роботи з укладання та виконання господарських договорів, проана­лізувати зміст укладених договорів з точки зору їх відпо­відності законам та іншим нормативним актам. Прийняти участь у підготовці, укладанні та контролі за виконанням господарських договорів (контрактів) з іншими підприємствами, установами та органі­заціями; дати правову оцінку цим проектам, підготувати письмові висновки чи зауваження до них. Ознайомитися з організацією і порядком здійснення контролю за виконанням господарських договорів, проаналізувати, чи пред'являються штрафні санкції, і які саме, до несумлінних контрагентів у випадках порушення договірних зобов’язань.

Зробити узагальнення з договірної роботи, проаналізу­вати господарські договори за минулий та поточний роки.