Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

Зміст практики

Тема 1. Структура, порядок формування та організаційно-процедурна діяльність в органах місцевого самоврядування та місцевих органах державної влади.

Ознайомитись з формуванням та компетенцією місцевих державних адміністрацій; із структурою, організацією та порядком діяльності в органах місцевого самоврядування та місцевих органах державної влади.

Розглянути регулювання організаційно-процедурної діяльності місцевої державної адміністрації — розподілом обов'язків між посадовими особами; плануванням основних напрямків ро­боти місцевої державної адміністрації; організацією кадро­вої роботи; порядком внесення та розгляду проектів розпоря­джень голови місцевої державної адміністрації, організацією роботи з документами та контролю за їх виконанням, поряд­ком підготовки та проведення нарад, роботою консультати­вних, дорадчих та інших допоміжних органів місцевої дер­жавної адміністрації; повноваженнями апарату районної дер­жавної адміністрації.

Охарактеризувати основні напрямки практики взаємодії районної державної адміністрації з ор­ганами місцевого самоврядування.

Самостійна робота

Розглянути та вивчити Закони України «Про органи місцевого самоврядування», «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.99 (зі змінами та доповненнями), що визначає організацію, повноваження та порядок діяльності в органах місцевого самоврядування та місцевих органах державної влади..

Студенти повинні:

вміти орієнтуватися у чинному законодавстві, що регулює роботу місцевої державної адміністрації; розмежовувати розподіл обов'язків між посадовими особами; класифікувати та планувати основні напрямки ро­боти районної державної адміністрації.

Тема 2. Організація роботи юридичної служби. Права та обовязки юрисконсульта.

Ознайомитись з практикою роботи юридичної служби. Вивчити положення посадових інструкцій працівників юридичної служби, права та обо’язки юрисконсульта.

Взяти участь у при­йомі громадян, який здійснюють посадові особи районної державної адміністрації та працівники юридичної служби.

Підготувати макети документів (ксерокопії), що стосуються правової роботи у районній державній адміністрації.

Самостійна робота

Ознайомитися з нормативно-правовою базою правової роботи у районній державній адміністрації, вивчити посадові інструкції посад юридичної служби.

Студенти повинні:

вміти визначати основні напрямки практичної роботи юридичної служби;правильно тлумачити і застосовувати чинне процесуальне законодавство, визначати відповідні форми захисту прав і законних інтересів громадян та організацій, обирати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності; складати макети документів, що стосуються правової роботи у районній державній адміністрації та проекти локальних нормативних актів.

Тема 3. Організація діяльності район­ного центру зайнятості

Вивчити загальні питання щодо організації діяльності район­ного центру зайнятості, ознайомившись з нормативною базою по забезпеченню боротьби з безробіттям.

Проаналізувати практику реєстрації, перереєст­рації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і без­робітних; підготувати проекти документів з даного питання.

Ознайомитись з порядком надання і виплати допомоги у зв'язку із безробіттям, а також з умовами надання матеріальної допомоги в період професійної підготовки та перепідготовки. Розглянути порядок проведення оплачуваних громадських робіт для осіб, зареєстрованих як безробітних.

Бути присутнім на прийомі громадян працівниками район­ного центру зайнятості.