Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

Тема 1. Структура, порядок формування та завдання суду і його структурних підрозділів.

Ознайомитися з організацією роботи суду, його структурою, розподілом обов'язків між суддями, зако­нодавством, що регулює порядок вирішення спорів з різних правовідносин.

Дати характеристику правових актів, що застосовуються при вирішенні справ що виникають з цивільних, трудових, сімейних та інших правовідносин, а також господарських спорів.

Самостійна робота

Дати характеристику правових актів, що застосовуються при вирішенні справ що виникають з цивільних, трудових, сімейних та інших правовідносин, а також господарських спорів.

Студенти повинні:

вміти правильно тлумачити і застосовувати чинне процесуальне законодавство, визначати відповідні форми захисту прав і законних інтересів громадян та організацій, обирати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності.

Тема 2.Організація роботи канцелярії місцевого суду.

Ознайомитися з порядком документування діяльності суду, з методикою складання документів та порядком роботи з ними від момен­ту надходження до суду до передачі їх в архів, з компетенцією працівників канцелярії та інших працівників суду.

Дати характеристику порядку приймання, обліку і зберігання речових доказів, організації архіву, а також вивчити практику ведення су­дової статистики. Опанувати раціональними прийомами роботи з документами.

Самостійна робота

Ознайомитись з компетенцією працівників канцелярії та інших працівників суду.

Студенти повинні:

вміти правильно здійснювати порядок документування діяльності суду від момен­ту надходження до суду до передачі їх в архів, складати інформаційно-пошукові, реєстраційні та статистичні документи.

Тема 3.Порядок роботи та основні обовязки секретаря судового засідання місцевого суду.

Ознайомитися з обов'язками секретаря судового засідання під час прийому суддею громадян та у період підготовки справ, призначених для розгляду в судовому засіданні. Прийняти участь разом із секретарем судового засідання у веденні протоколів роз­порядчих і судових засідань. Ознайомитися з порядком оформлення справ після їх розгля­ду та ведення журналу судових засідань.

Самостійна робота

Ознайомитися з порядком оформлення справ після їх розгля­ду та ведення журналу судових засідань.

Студенти повинні:

вміти правильно здійснювати ведення протоколів роз­порядчих і судових засідань, ведення журналу судових засідань, дотримуючись вимог діловодства і судового діловодства.

Тема 4.Організація та зміст роботи помічника судді та судді

Ознайомитися з організацією та змістом роботи судді, з прак­тикою та порядком подання заяв, позовних заяв, скарг до су­ду та їх прийняттям, справлянням державного мита та ви­трат, пов'язаних з розглядом справи в суді (судові витрати). Бути присутнім при прийомі суддею громадян, представників організацій. Брати участь у підготовці справ до розгляду в судовому засі­данні. Ознайомитися з практикою застосування чинного законодав­ства України у справах по спорах, що виникають з цивільних, сімейних, трудових, житлових, земельних та інших правовідносин.

Ознайомитися з кримінальним судовим провадженням, з практикою перегляду рішень у зв'язку з ви­явленням нових обставин. Ознайомитися з практикою розгляду заяв, пов'язаних з вико­навчим провадженням. Скласти макети документів суду (заява, позовна заява, скар­га, клопотання у кримінальній та цивільній справі, касаційна скарга на вирок суду, касаційна скарга на рішення суду у ци­вільній справі, окрема скарга на ухвалу суду у цивільній справі).