Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

1. Виробнича практика у районному управлінні юстиції Тематичний план

з/п

Назва теми

Кількість годин

Всього

Практичні

заняття

Сомостій.

робота

1.

Структура, порядок формування та завдання управління юстиції.

60

40

20

2.

Організація роботи Державної виконавчої служби. Порядок виконання рішень судів та виконавчих документів інших органів.

198

160

38

3.

Організація роботи правового відділу управління юстиції.

60

40

20

4.

Координація роботи установ нотаріату.

60

40

20

5.

Порядок діяльності органів реєстрації актів громадянського стану.

100

80

20

6.

Порядок легалізації місцевих об'єднань громадян та реєст­рації інших юридичних осіб.

110

80

30

7.

Робота районного управління юстиції у сфері пропаганди правових знань у ЗМІ з метою підвищення правої свідомості та правового виховання населення.

60

40

20

Разом

648

480

168

Зміст практики

Тема 1. Структура, порядок формування та завдання управління юстиції.

Вивчити структуру, порядок формування та завдання управління юстиції. Ознайомитись з організаційними та правовими основами діяльності управління юстиції, її структурних підрозділів, з порядком організації надання юридичних послуг з метою реалізації прав, свобод і законних інтересів громадян та юридичних осіб.

Дати характеристику нормативно-правових актів, що застосовуються при роботі органів юстиції.

Самостійна робота

Дати характеристику правових актів, що застосовуються при роботі органів юстиції.

Студенти повинні:

вміти правильно тлумачити і застосовувати норми матеріального та процесуального законодавства, визначати відповідні форми захисту прав і законних інтересів громадян та організацій, обирати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності.

Тема 2. Організація роботи Державної виконавчої служби. Порядок виконання рішень судів та виконавчих документів інших органів.

Ознайомитись з роботою Державної виконавчої служби, з повноваженнями, правами та обов’язками державного виконавця, з виконанням рішень судів та виконавчих документів інших органів, а також з контролем за своєчасністю, правильністю та повнотою виконання цих рішень.

Проаналізувати процесуальний порядок судового виконання та застосування заходів примусового судового виконання. Прийняти участь у здійсненні виконавчих дій відповідно до стадій судового виконання. Дати адекватну характеристику окремим справам виконавчого провадження.

Підготувати проекти процесуальних документів виконавчого провадження (рішення, ухвали і постанови судів, виконавчі написи нотаріусів, рішення комісій по трудових спорах, звернення стягнення на майно боржника, акти, виклики, повідомлення тощо).

Самостійна робота

Дати характеристику правових актів, що застосовуються при роботі ДВС, а саме Закону України “Про виконавче провадження”, Закону України «Про державну виконавчу службу», Інструкції з діловодства в районних, міських (міст обласного значення), районних у містах відділах ДВС затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 5 липня 1999 року № 470/7.