Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

Студенти повинні :

вмітирозмежовувати підрозділи міліції та їх функції, основні завдання, обов’язки та права міліції; оборати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності та правопорядку; складати документи пов’язанні з роботою працівників міліції.

Тема 3. Профілактична робота із попередження правопорушень в пропаганди чинного законодавства України. Організація роботи із заявами та скаргами громадян.

Ознайомлення з організацією діяльності основних структурних підрозділів органів внутрішніх справ і організацією профілактичної роботи серед осіб, схильних до правопорушень (неповнолітніх, раніше засуджених, схильних до зловживань спиртними напоями та наркозалежних )

Вивчення порядку приймання заяв та скарг громадян в органах внутрішніх справ та порядку приймання рішень щодо них.

Аналіз ходу виконання законодавчих і відомчих нормативних актів із роботи зі скаргами та заявами громадян.

Участь у перевірці фактів, викладених у заявах і скаргах, та складанні відповідних процесуальних документів (оформлення пояснень, актів і протоколів).

Ознайомлення з роботою дільничних інспекторів міліції із організації прийому громадян. Участь у проведенні бесід і лекцій із пропаганди чинного законодавства України серед населення.

Самостійна робота

Підготовка проектів відповідей на заяви та скарги громадян.

Ознайомлення з нормативно-правовими актами та документами, що регламентують діяльність керівників підрозділів і дільничних інспекторів міліції.

Студенти повинні:

вміти застосовувати на практиці набуті знання чинного законодавства щодо профілактики та попередження правопорушень, вести роз’яснювальну роботу, проводити бесіди лекції та надавати населенню правову допомогу.

Тема 4. Порядок здійснення досудової підготовки матеріалів за протокольною формою проведення дізнання і слідства.

Ознайомитись з процедурою, формами і процесуальним порядком дізнання у справах про злочини, строками провадження дізнання, класифікувати слідчі дії та форми закінчення досудового слідства.

Визначити форми і види взаємодії слідчого з органами дізнання. Здійснити невідкладні слідчі дії, що віднесені кримінально-процесуальним законом до компетенції органів дізнання, закріпивши результати цих дій в процесуальних документах. Прийняти участь у виконання доручення слідчого з органам дізнання про виконання оперативно-розшукових або слідчих дій. Виконувати доручення слідчого при провадженні попереднього розслідування з кримінальних справ.

Скласти протоколи допиту підозрюваного, опитування потерпілого і свідка.

Самостійна робота

Ознайомитись з нормативно-правовими актами що регулюють порядок проведення дізнання та слідства.

Студенти повинні:

вмітививчати, аналізувати і оцінювати обставини справи; правильно застосовувати норми кримінального, адміністративного, кримінально-процесуального та інших галузей права при провадженні слідчих дій; визначати підстави кримінальної відповідальності та форми її реалізації, обирати засоби надання правової допомоги по забезпеченню законності кримінально-процесуальної діяльності в межах своєї компетенції.