Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИТЯГ з НАСКРІЗНОЇ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ ВИРОБНИЧА.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
277.5 Кб
Скачать

Тема 5. Порядок відповідальності за здійснення адміністративних правопорушень

Визначити органи і посадові особи, що мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати стягнення. Визначити умови і причини юридичних (адміністративних) деліктів, склад і види адміністративних правопорушень, види і загальні правила накладання стягнення за адміністративне правопорушення. Розкрити загальні правила накладання стягнення за адміністративне правопорушення.

Простежити порядок складання протоколу щодо адміністративних правопорушень, знати його структуру та зміст. Ознайомитись із порядком накладання штрафу органами міліції за адміністративні правопорушення, з порядком оплати та оскарження штрафу. Скласти адміністративні протоколи із адміністративних правопорушень, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку та правопорушень у сфері господарської діяльності, із правопорушень, що посягають на права і свободи громадян і що посягають на власність

Самостійна робота

Ознайомитись з порядком оплати і оскарження штрафу, забезпечення законності під час застосування заходів впливу за адміністративні правопорушення.

Студенти повинні:

вмітивизначати порядок і випадки накладання стягнень за адміністративні правопорушення; кваліфікувати і визначати склад адміністративних правопорушень, та визначати належні за них адміністративні стягнення; складати адміністративний протокол; належним чином складати і оформляти процесуальні постанови та протоколи, обирати і здійснювати заходи усунення умов і причин юридичних деліктів в межах професійних обов’язків.

Тема 6. Соціально-правових захист працівників міліції та членів їх родини

Ознайомлення з соціальним законодавством, що регулює питання пов’язані із захистом працівників міліції та членів їх родини.

Аналіз нормативно-правових актів, що гарантують працівникам міліції та членам їх родини спеціальний правовий статус у сфері соціальних відносин.

Характеристика соціальних пільг та допомоги працівникам міліції з питань режиму робочого часу, часу відпочинку, соціального страхування, охорони праці та пенсійного забезпечення.

Самостійна робота

Характеристика правових норм, що застосовуються при вирішенні питань стосовно соціального захисту працівників міліції та членів їх родин.

Студенти повинні:

вмітизастосовувати законодавство щодо соціальних питань; визначати вид соціальних домог, розмір, порядок їх надання; здійснювати аналіз гарантій, пільг та допомог працівників міліції як специфічному суб’єкту галузі соціального права.

Тема 7. Організація роботи паспортного відділу.

Розкрити функції, завдання, структуру організації роботи паспортного відділу, як структурного підрозділу органів внутрішніх справ.

Проаналізувати встановленні законодавством правила паспортної системи, в’їзду, ви’їзду перебування в Україні і транзитного проїзду через її територію іноземних громадян та осіб без громадянства.

Скласти та належним чином оформити документи для отримання паспорту громадянина України та іноземного паспорту (вперше, вразі втрати, вразі зміни прізвища тощо). Бути присутнім на прийомі громадян працівниками паспортного відділу.