Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт по практиці.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
846.34 Кб
Скачать

Збереження документа:

  • Щоб зберегти активний документ, виберіть команду «Сохранить» у меню «Файл», або натисніть кнопку стандартної панелі інструментів — «Сохранить».

  • Щоб зберегти всі відкриті документи одночасно, виберіть команду «Сохранить все» у меню «Файл». Якщо деякі відкриті документи жодного разу не зберігались і тому не мають імені, відкриється вікно діалогу «Сохранение документа» (див. далі), в якому слід задати ім’я та місце зберігання документа.

  • Копію активного документа можна зберегти під іншим іменем або в іншому місці зберігання або в іншому форматі файла. Для цього треба виконати команду «Сохранить как...» у меню «Файл». У результаті з’явиться таке вікно діалогу:

Задайте ім’я, місце зберігання, тип (формат) файла (документа) та натисніть кнопку «Сохранить». Імена можуть бути довгими (до 255 символів, включаючи ім’я диска (серверу) та шлях до папки). В іменах можна використовувати кирилицю. Імена не можуть містити такі символи: косу риску (/), обернену косу риску (\), знак «більше» (>).

Завантаження документа.

Завантаження документа. Будь-який текст, який був збережений під певним іменем, можна завантажити для перегляду або редагування. Для цього слід подати команду Файл/Открыть — на екрані з'явиться вікно діалогу Открытие документу (мал. 11.19), в якому можна вказати дисковод, каталог, ім'я файла. Опція Тип файла дозволяє завантажувати документи в форматі відмінному від формату Word.

Для збереження документа використовують кнопку (Зберегти) панелі швидкого доступу. Якщо документ іще жодного разу не було збережено (про це зазвичай свідчить його назва Документ1, Документ2 і т. д.), То буде відкрито вікно Збереження документа.

У цьому вікні можна:

  • вибрати диск і папку, де зберігатиметься файл (зі списку Папка);

  • задати ім'я файлу (увівши його в поле Ім'я файлу);

  • вибрати формат, у якому файл буде збережено (зі списку Тип файлу).

Після клацання кнопки Зберегти документ буде збережено у вибраній папці. Наступне його збереження за допомогою кнопки:(Зберегти) панелі швидкогодоступу чи комбінації клавіш Ctrl+S, здійснюватиметься без відкриття вікна, у тій самій папці та з тим самим іменем.

Проміжне зберігання слід робити доволі часто, а не після завершення певного етапу (скажімо, уведення всього тексту чи виправлення всіх помилок). Використання цієї команди — зручний спосіб створення однотипних документів. Збережіть поточний документ, щоб не втратити внесених у нього змін, потім збережіть його ще раз, але під іншим ім'ям, і внесіть у копію необхідні зміни. Документи бажано зберігати не в одній папці, а розподіляти їх за кількома папками, наприклад навчальні матеріали розміщувати в одній папці, а особисті — в іншій.

    1. Попередній перегляд і друк документу. Попередній перегляд документа перед друком

Перш ніж почати друкувати документ, бажано побачити, як виглядатимуть надруковані сторінки. Їх вигляд залежить від доступних шрифтів, колірної палітри і дозволу принтера. В першу чергу слід звернути увагу на розташування малюнків. Малюнок, вставлений в документ, при друці переноситься на наступну сторінку, якщо він цілком не поміщається на попередній. Аби уникнути утворення великого порожнього поля внизу сторінки, можна зменшити розмір малюнка або змінити місце розташування малюнка в тексті. Для повернення в звичайний режим натискуйте клавішу Esc або натискуйте кнопку Закрити (Close) на панелі інструментів Попередній перегляд (Print Preview) . Аби побачити, як виглядатиме документ у вікні оглядача, виберіть команду Попередній перегляд веб-сторінки (Web Preview).

Виберіть команду «Предварительный просмотр» у меню «Файл» або натисніть кнопку — «Предварительный просмотр» стандартної панелі інструментів. Ви побачите сторінки документа так, як вони будуть виглядати на папері після друку.