Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по Практиці(Сайт).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
2.02 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Ржищівський індустріально-педагогічний технікум

Звіт по практиці

На тему: “Створення сайту для заводу ПрАт “Київ-Атлантік-Україна ”

Виконав студент 41-к групи

Олефіренко Антон

Ржищів 2012

Зміст

Історія винекнення підприємства ПрАТ “Київ-Атлантік-Україна

Загальні відомості про Joomla!

Що нового у версії 1.5?

Ключові моменти ліцензії Joomla!

Які системні вимоги для роботи Joomla! 1.5?

Навіщо потрібен доступ по FTP?

Розширення

Joomla як система управління вмістом інтернет-сайту

Основи CMS

Історія виникнення Joomla

Характеристики і особливості Joomla

Функції Joomla

Меню сайту

Взаємозв’язок меню з модулями

Елементи меню

Розширенння в “Joomla

Практична частина

Створення сайту

Висновок

Список використаної літаретури

Історія винекнення підприємства ПрАТ “Київ-Атлантік-Україна

  • Июль 1990 г.  Девид и Дениел Свири приехали в Украину по приглашению Украинской Академии Аграрных Наук.

  • Июнь 1992 г. Tамара и Девид Свири зарегистрировали CП № 87 и выполнили свою первую деловую операцию по импорту дизельного горючего из России с дальнейшим бартером с украинскими колхозами на фуражный горох и экспортом гороха грузовиками в Германию. Уже через полгода в компании работало 40 трейдеров,  а ее месячное обращение выросло до $1млн.

  • Декабрь 1994 г. Семья Свири основала компанию "Киев-Атлантик Украина" ("КАУ"), а в мае 1995 г. "Киев-Атлантик Украина" заключила партнерское соглашение с ЕБРР и стала первым украинским сельскохозяйственным проектом ЕБРР. Весной 1995 г. Дениел Свири присоединился к бизнесу Девида и Тамары в Украине. Церемония закладки фундамента Интегрированного Сельскохозяйственного Центра "КАУ" состоялась в мае 1995 г.

  • 1995 -1998 гг. За этот период "Киев-Атлантик Украина" пострадавшая от трех значительных "политических событий", которые принесли миллионный валютный ущерб. В августе 1998 г., через три месяца после введения в эксплуатацию Сельскохозяйственного Центра, произошел региональный экономический кризис.  Компания была на грани банкротства; в целях экономии пришлось уменьшить ее размеры, так как в коммерческих масштабах бизнес прекратил свое существование. Именно в это время "КАУ" презентовала комбикорма под торговой маркой "Мультигейн"® и начала восстанавливаться с нуля - копейка за копейкой.

  • Октябрь 2000 г.  К семье Свири обратились с просьбой принять на себя ведение дел трех обанкротившихся хозяйств, которые находились рядом с "КАУ". Так появилось  ДП "Атлантик Фармз". Производство комбикормов "Мультигейн"® возрастало.

  • Январь 2006 г. "КАУ", ЕБРР и три успешные аграрные бизнес-семьи из Дании подписали письмо о намерениях относительно полной реструктуризации бизнеса.

На сегодняшний день вокруг  АО «Киев-Атлантик Украина» создано, группу компаний «Киев-Атлантик Групп» которая состоит из:

Интегрированного Сельскохозяйственного Центра "Киев-Атлантик Украина", который находится на расстоянии 100 км на юг от Киева в городе Мироновка, Киевской области.

  • Центр расположен на огражденной территории общей площадью 14 га с дорогами с твердым покрытием и 5,5 км собственного железнодорожного пути, который соединяется с железнодорожным направлением Киев - Одесса.

  • На территории Центра находится собственная артезианская буровая скважина, подземные коммуникации, противопожарная система подачи воды под давлением, 8-тонный голландский газовый бойлер и трехфазная трансформаторная станция мощностью 14 кВт.

  • В состав Центра входят зерновой элеватор на 100 000 тонн (зернохранилища на 33 000 тонн), масляный цех по переработке сои прессованием, мощностью 36 000 тонн в год и современный комбикормовый завод с мощностью 96 000 тонн в год и другие новоприобретенные мощности.

ДП "Атлантик Фармз", основанное в Украине в 2000 году и направленное на интенсификацию производственных процессов и увеличение выпуска продукции и сбыта путем внедрения новых технологий с целью получения прибыли, в том числе - для развития этой деятельности. Теперь "Атлантик Фармз" арендует приблизительно 3000 га пашни в селах Македоны, Александровка и ВикторовкаМироновського района, Киевской области.

ООО  "Атлантик Фармз ІІ" было зарегистрировано в 2004 году в с. Демки, Драбовськогорайона, Черкасской области. Это сельскохозяйственная производственная компания, которая кроме растениеводства также занимается откормом КРС. Компанией обрабатывается приблизительно 6000 га пашни, а поголовье скота ООО  "Атлантик Фармз ІІ" составляет свыше 4000 голов КРС мясных и мясомолочных пород.

Загальні відомості про Joomla!

Якщо ви новачок у веб-технологіях, то напевно знайдете в Joomla! просте і надійне рішення більшості виникають у вашій роботі проблем. Вона відмінно підходить як для створення невеликих сайтів, типу домашніх сторінок або сайтів невеликих компаній, так і для сучасних порталів корпоративного рівня або Інтернет-спільнот. Функціонал будь-яких сайтів можна розширювати практично необмежено. З усіх плюсів системи ключовим, ймовірно, є той факт, що Joomla! 1.5 безкоштовна. Вона розповсюджується під ліцензією GNU / General Public License v 2.0. При впровадженні платних, комерційних систем користувач, як правило, потрапляє в залежність від окремої, закритою розробки і змушений витрачати значні кошти при необхідності зміни або додавання будь-якої функції. При використанні ж вільних, відкритих для сторонніх розробників програмних платформ, у користувача завжди буде вибір з декількох комерційних або безкоштовних альтернативних рішень. Joomla! багато в чому відрізняється від більшості систем управління вмістом. По-перше, вона проста в освоєнні, оскільки розроблялася з розрахунку на користувачів з мінімальними знаннями в програмуванні. Тому практично кожен зможе розвивати її на свій розсуд. Joomla! спочатку призначена для роботи в комплексі з іншими вільними системами з відкритим вихідним кодом, такими, як PHP, MySQL і Apache. Joomla! дуже проста в установці, зручна в управлінні і надійна в роботі. Для її застосування навіть не потрібні глибокі знання в HTML. Ще один вагомий плюс системи полягає в наявності величезної спільноти користувачів, які допомагають новачкам освоювати всі тонкощі системи і підбирати необхідні "розширення" для реалізації їх задумів. Щодня публікується по декілька нових "розширень", крім того, за допомогою докладної документації по API системи користувачі можуть самостійно розробляти власні розширення для реалізації своїх завдань.

Ключові моменти ліцензії Joomla!

Даний веб-сайт працює під управлінням CMS Joomla!. Ця програма і передвстановлені в ній шаблони оформлення захищені авторськими правами корпорації Open Source Matters. Будь-які дані, внесені на сайт після інсталяції системи, є власністю їх шановних власників. Ви можете поширювати копії або модифікувати Joomla!, Дотримуючись при цьому вимог ліцензії GNU General Public License. Якщо ви ніколи не стикалися з цією ліцензією, то ознайомтеся зі статтями 'How To Apply These Terms To Your Program' (en) і 'GNU General Public License FAQ' (en). Документація по Joomla! поширюється по ліцензії Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Share-Alike License 2.5 або за окремими ліцензіями власників авторських прав на неї. Ви можете бути абсолютно впевнені, що Joomla! завжди залишиться тільки Безкоштовним Програмним Забезпеченням з відкритим вихідним кодом, що розповсюджується за ліцензією GNU General Public License!

Які системні вимоги для роботи Joomla! 1.5?

Joomla! написана на мові PHP, тому для її роботи на сервері повинен бути встановлений інтерпретатор PHP. Цей інтерпретатор випускається у версіях практично для будь-якої операційної системи. Сам по собі інтерпретатор не може працювати без веб-сервера. Joomla! оптимізована для роботи під управлінням веб-сервера Apache, але може працювати і на інших серверах, у тому числі на Microsoft IIS. Так само для роботи Joomla! на сервері повинна бути встановлена ​​СУБД MySQL (в даний час підтримується тільки ця СУБД). Багато користувачів на власному досвіді переконалися, що самостійно змусити працювати разом і Apache і PHP і MySQL не так-то просто. Спеціально для полегшення процесу розгортання веб-сервера були розроблені такі пакети, як Денвер або XAMPP, які вже містять ці системи, налаштовані на роботу один з одним. Для роботи Joomla! потрібні такі версії систем:

Apache 1.x або 2.x. PHP 4.3 або вище. MySQL 3.23 або вище.

Що нового у версії 1.5?

Як і попередні версії Joomla!, Версія 1.5 забезпечує єдину і зручну в роботі платформу для управління інформацією на веб-сайтах самих різних типів. Щоб іти в ногу з часом були перероблені базові функції системи і модернізований користувальницький інтерфейс. Серед іншого зміни торкнулися наступних аспектів Joomla! 1.5: Розширено можливості по налаштуванню та адаптації системи до конкретних вимог.

Завдяки застосуванню двобайтового кодування символів розширені можливості по локалізації Joomla!, Тепер можлива підтримка будь-яких мов, включаючи культури з правостороннім написанням текстів. Розширено можливості по інтеграції зі сторонніми додатками за допомогою веб-сервісів. Можлива дистанційна авторизація користувачів через LDAP, OpenID або Gmail. Розширено можливості по створенню тем оформлення та налаштування зовнішнього вигляду відображається на сайті інформації. Завдяки новому програмному каркасу (framework), значно збільшені можливості розробників розширень.

Реалізована підтримка багатьох розширень від попередніх версій системи.

Навіщо потрібен доступ по FTP?

Доступ по протоколу FTP дозволяє адміністраторам не призначати повний доступ на каталоги і файли Joomla! при виконанні таких відповідальних операцій, як установка розширень або зміна параметрів конфігураційного файлу. Це суттєво полегшить роботу адміністратора і значно посилить безпеку системи.

Перевірити доступність каталогів на запис можна з меню "Допомога -> Інформація про систему", на сторінці "Права доступу". При використанні FTP-доступу система буде працювати правильно, навіть якщо доступ на запис в необхідні каталоги відсутня. Примітка: Доступ по FTP не потрібно, якщо веб-сервер працює під управлінням ОС Windows.

Розширення

Навіть стандартних функцій Joomla! цілком достатньо для створення сайтів більшості типів. Але для багатьох міць цієї системи полягає в її програмній платформі, що дозволяє розширювати функціонал, розробляючи спеціальні додатки, звані розширеннями. Розширення дозволяють додавати функції, яких немає в стандартній поставці. Ось перелік лише деяких завдань, які можна вирішувати з допомогою вже існуючих розширень:

• Генератори форм.

• Довідники для зберігання найрізноманітнішої інформації.

• Управління документами.

• Галереї зображень і мультимедіа.

• Системи електронної торгівлі і каталогів продукції.

• Форуми та чати.

• Календарі заходів.

• Розсилання новин.

• Управління банерами.

• Системи платного доступу до вмісту.

Повний перелік існуючих розширень можна знайти в спеціальному Каталозі розширень.

Кількість розширень, доданих в цю загальну скарбничку незалежними розробниками, вражає! Керівництво по використанню каталогу можна знайти на спеціальній сторінці: http://extensions.joomla.org/content/view/15/63/

типи розширень

Існує 5 типів розширень:

1. Компоненти.

2. Модулі.

3. Шаблони.

4. Плагіни.

5. Перекладу (мови).

Компонент - найбільший і найбільш функціональний тип розширень. По суті, Компоненти, це самостійні міні-додатки, вміст яких виводиться в центральній області сторінки.

Щоб краще розуміти логіку типів розширень Joomla! розглянемо звичайну, паперову книгу. Якби книга створювалася за допомогою Joomla!, То основний текст, що відображається на сторінках, створювався б саме за допомогою якогось Компонента Висновку Тексту. Приміром, самий затребуваний компонент системи - Компонент Матеріалів (системне ім'я: com_content), це міні-додаток, що відображає на сторінках сайту всі Матеріали (Статті), а Компонент Управління Користувачами (com_user) - міні-додаток, що дозволяє управляти обліковими записами користувачів , що реєструються на сайті. У штатний комплект дистрибутива системи включено декілька компонентів, що дозволяють управляти найбільш поширеними типами вмісту: • Контакти.

• Головна сторінка.

• Стрічки новин.

• Банери.

• Розсилка повідомлень користувачам.

• Голосування.

Компоненти дозволяють керувати певними даними, налаштовувати їх компонування на екрані, відображати цю інформацію і виконувати інші, специфічні для даної інформації функції, яких немає в ядрі системи. Компоненти працюють рука об руку з модулі та плагіни, що дозволяють значно варіювати способи відображення вмісту компонентів. Це дозволяє повністю перетворити зовнішній вигляд сайту на Joomla! і доповнити його унікальними функціями. Модулі - Це більш легкий, порівняно з Компонентами, вид розширень, що застосовується переважно для відображення певної інформації в будь-якій частині сторінки сайту, крім центральної області (завжди займаної тільки Компонентом).

У продовження розпочатої аналогії, на сторінках книги за допомогою модулів можна було б відобразити колонтитули, що розташовуються звичайно біля нижнього і верхнього краю аркуша там могли б бути: Модуль Висновку Назви Глави; Модуль Висновку Номери Сторінки і т.д. Часто в книгах розміщують колонтитули не на всіх сторінках, а тільки на деяких. Точно так же на сайтах можна виводити модулі не на всіх сторінках, а лише на тих, де потрібно.

Для позначення аналогів модулів в програмуванні та багатьох інших системах часто застосовують термін "аплет". Модулі, в залежності від їх призначення, можуть працювати або в зв'язці з певним компонентом, або самі по собі, як самостійні міні-додатки, але, на відміну від компонентів, модулі, як правило, використовують тільки для відображення інформації, хоча бувають і модулі , як відображають, так і приймають інформацію від користувача, наприклад, Модуль Авторизації або Модуль Голосування.

Щоб відобразити модуль на сторінці, потрібно вказати йому, в який саме з Позицій Теми Оформлення він повинен розміщуватися. Для цього необхідно за допомогою Менеджера модулів перейти на сторінку потрібного Модуля і вибрати зі списку потрібну Позицію. Зазвичай імена Позицій відповідають їх розташуванню в шаблоні і задаються англійською мовою. В більшості шаблонів є наступні Позиції: • left - ліва вертикальна колонка шаблону. У ній, звичайно, розташовуються Модуль Головного Меню і Модуль Авторизації. • rigth - права вертикальна колонка. У ній зазвичай розміщують Модуль Голосування і різні модулі, що виводять банери. • top - верхня горизонтальна область, яка може використовуватися для виводу логотипу сайту і верхнього меню.

bottom - нижня горизонтальна область, в якій, як правило, розміщують інформацію про авторські права.

Важливо пам'ятати, що кількість модулів на сторінці, їх імена і розташування ніяк не стандартизовані і не обмежені системою. Вони залежать виключно від фантазії автора Шаблон оформлення. Відображення модулів Кожен Модуль, може бути розміщений в одній з Позицій сторінки сайту. Якщо потрібно помістити модуль в двох позиціях, то потрібно створити дві копії модуля і кожну з них розмістити у своїй позиції. Так само можна вказати Модуля, на яких саме сторінках він повинен виводитися, прив'язавши його до тих пунктів меню, які на ці сторінки ведуть. Можна задати прив'язку Модуля або до всіх пунктів меню відразу, або тільки до необхідних з них, або відключити прив'язку взагалі. Прив'язка задається на сторінці редагування параметрів конкретного модуля. Перейти на неї можна з Менеджера Моделей панелі управління.

Примітка: Для відображення кожного Меню так само застосовується власний Модуль. У тому числі, є модуль для відображення Головного Меню (mod_mainmenu). Коли ви створюєте новий Меню система фактично проводить копіювання саме цього Модуля Головного Меню, з усіма його параметрами, замінюючи тільки найменування модуля на те, котроє ввели ви. Коли ви самостійно створюєте копію будь-якого Модуля, копіювання його параметрів не проводиться. Модуль Останніх Новин Для прикладу розглянемо Модуль Newsflash (його назва не прийнято перекладати на Російську мову). Цей модуль дозволяє відобразити в тій Позиції сторінки, в якій поміщений цей Модуль, текст одного або декількох Матеріалів. Модуль Newsflash можна налаштувати на виконання різних завдань, наприклад: • Для відображення текстів Матеріалів, що містяться тільки в якій-небудь одній Категорії.

• Для відображення текстів Матеріалів, що містяться у всіх категоріях.

• Для відображення текстів випадково обраних Матеріалів, що містяться у всіх чи тільки у вказаних Категоріях.

У цьому модулі відображається тільки вступний текст матеріалу і посилання Детальніше ..., при переході через яку, повний текст завантажується в центральній частині сторінки. Модуль Newsflash застосовується для виведення вступних текстів останніх новин, або просто для залучення уваги відвідувачів до матеріалів, будь-якого розділу сайту.

Плагіни - У попередніх версіях Joomla! для позначення Плагінів використовувався термін Мамбот. Разом зі зміною назви дещо змінилося, або вірніше розширилося, і призначення цього виду Розширення. Плагін - це фрагмент програмного коду, що виконується при виникненні в системі нема кого зумовленого події. Приміром, плагінів є Візуальний Редактор, який включається при виникненні в Joomla! події onGetEditorArea. Використання Плагінів дозволяє змінювати результат роботи системи в залежності від наявності в ній тих чи інших плагінів. Локалізації - Одним з нововведень Joomla! 1.5 став повне перенесення всіх мовних змінних з коду системи в зовнішні текстові файли, завдяки чому для перекладу інтерфейсів більше немає необхідності створювати окрему версію дистрибутива.

Всі змінні Joomla! поділяються на три окремих пакета: Файли локалізації інсталятора (містяться в підкаталозі "/ installation / language /"). Файли локалізації Особовий Панелі сайту (містяться в підкаталозі "/ language /"). Файли локалізації Панелі Управління (містяться в підкаталозі "/ administrator / language /"). Інсталятор звичайного дистрибутива Joomla! вже має атрибути мовних файлів для безлічі мов, в тому числі і Руського, але пакети локалізації для Панелі Управління та Особовий Панелі сайту, а так само Демонстраційні Матеріали постачаються тільки на англійській мові (інакше обсяг дистрибутива був би величезний - так багато існує різних мов) .