Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по Практиці(Сайт).docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
2.02 Mб
Скачать

Практична частина

Встановлення системи управління контентом Joomla відбувається 4-ма етапами. Під час першого етапу визначаються налаштування підключення до БД, які в майбутньому будуть використовуватися для роботи CMS. Поле «Ім'я хоста» призначено для визначення MySQL‑ сервера, використовуваного системою. На цьому етапі нам необхідно ввести пароль до облікового запису користувача, використовуваного для підключення до БД.

Наступний етап дозволяє адміністраторові задати ім'я майбутнього сайту. Після встановлення системи, зміна ім'я можлива з адміністративного інтерфейсу.

Третій крок визначає URL сайту, шлях до файлів системи на сервері, адресу електронної пошти й пароль адміністратора, який використовується для доступу в інтерфейс керування.

Четвертий крок інсталяції Joomla полягає у видаленні папки «/installation/» з кореневої директорії сайту. Після його виконання, система керування контентом повністю готова до подальшої експлуатації.

З інсталювавши Joomla, загружаємо шаблон для нашого майбутнього сайту. Для цього нам необхідно завантажити в папку «/templates/» нашу тему оформлення (Рис.1):

Рис.1

За допомогою меню Матеріали – Менеджер матеріалів – Створити додаємо матеріал, який відображатиметься на головній сторінці (Рис.2) :

Рис.2

Аналогічно додаємо всі матеріали, які нам необхідні (Рис.3):

Рис.3

При створенні даного сайту було створенно 6 розділів:

Рис.4.

Також було створенно 6 категорій

Рис.5.

Далі ми почали створювати матеріали і додавати в них інформацію. Всього було створенно 13 матеріалів

Рис.6.

В матеріалі історія ми описали історію створення підприємства

Історія

Рис.8.

В матеріалі Наші магазини ми описали місце знаходження і телефони наших магазинів

Рис.9.

Також було створено додаткове меню в якому подана інформація про Joomla. Для створення нового меню потрібно в пункті меню натиснути кнопку Создать.

Рис.10.

Після натиснення кнопки Создать зявиться вікно створення меню

В даному меню ми вибираємо тип нашого меню в нашому випадку це

Стандартний шаблон матеріала.

Рис.11.

Таким чином було створено 11 меню.

В прцесі створення сайту було створене меню Напрям діяльності до нього входять 7 матеріалів

  1. Сільськогосподарська техніка

  1. Тваринництво

  1. Рослинництво

  1. Виробництво борошна

  1. Послуги елеватора

  1. Переробка олійних культур

  1. Виробництво комбікормів та БМВД

Загальний вид сайту

При створенні сайту були підключенні модулі

Висновок

Під час виконання курсової роботи я розглянув побудову компонентів та модулів системи управління контентом Joomla і навчився працювати з уже готовими розширеннями.

Система управління контентом Joomla має модульну структуру і в своєму базовому варіанті не забезпечує всіх необхідних можливостей, потрібних для реалізації готового проекту. Розширення дозволяють істотно збільшити функціональність створюваного сайту.

Розширення дозволяють істотно збільшити функціональність створюваного сайту, наприклад, додати форум, чат, інтернет-магазин і багато іншого.

Розширення в Joomla бувають трьох типів: модулі, компоненти і плагіни.

Модуль - наймінімальніше розширення. В якості модуля можуть бути представлені: меню сайту, список останніх статтів, лічильники відвідувань, пошук, авторизація користувачів, форми опитувань і контактів, будь-яка статична та динамічна інформація, задана користувачем.

На відміну від модулів, компоненти завантажуються завжди в центральну частину сторінки. Компонент може бути всього один на сторінці. Компоненти використовуються, як правило, для взаємодії з користувачами.

Список використаної літаретури

1. Берри Норт «Joomla! Практическое руководство».: пер. з англ. – СПб: Символ-Плюс, 2008. – 448с., іл..

2. Дэн Рамел «Самоучитель Joomla!».: пер. з англ. – СПб.:БХВ- Петегбург, 2008. – 448с., іл..

3. Д. Н. Колисниченко «Движок для вашего сайта. CMS Joomla! Slaed. Php - Nuke. » – СПб.: БХВ-Петербург, 2008. – 368с., іл..

4. Хаген Граф «Создание веб-сайтов с помощью Joomla! 1.5» .: пер. з англ. – М.: ООО «И. Д. Вильямс», 2009. – 304 с., ил.

5.Joomlaportal.ru // Ел. ресурс : http://joomlaportal.ru/content/view/13/33/

6. Joomlaportal.ru // Ел. ресурс http://joomlaportal.ru/content/blogcategory/28/63/

7. Проектирование сайтов (блог Дмитрия Сергеева) // Ел. ресурс : http://www.dserg.com/drupal-joomla-wordpress-2007-08-09.html