Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по Практиці(Сайт).docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
2.02 Mб
Скачать

Joomla як система управління вмістом інтернет-сайту

Метою моєї курсової роботи є ознайомлення з CMS Joomla і її основними розширеннями: компонентами і модулями.

Система управління контентом – це програмний комплекс, що дозволяє автоматизувати процес управління як сайтом в цілому, так і суттю в рамках сайту: макетами сторінок, шаблонами виведення даних, структурою, інформаційним наповненням, користувачами і правами доступу, а також що по можливості надає додаткові сервіси: списки розсилання, ведення статистики, пошук, засоби взаємодії з користувачами і так далі.

Необхідність систем управління для власників сайтів почала виявлятися в той момент, коли кількість матеріалів на веб-сайтах почала стрімко рости. Це призвело до того, що традиційні «ручні» технології розробки і підтримки сайтів, коли сайт складався із статичних сторінок і набору додаткових спеціалізованих скриптів, почали не встигати за швидко змінними потребами.

Однією з найбільш поширених систем управління контентом є Joomla.

Joomla – система управління вмістом інтернет-сайту з відкритим кодом, з допомогою якої можна легко створювати і редагувати власні сайти. Joomla є безкоштовною і вільно поширюваною системою, в яку будь-який користувач (за наявності спеціальних знань і навиків) може вносити зміни. Дві основні особливості цієї системи - простота адміністрування і гнучкість в створенні шаблонів - привели до того, що ця система почала використовуватися для створення найрізноманітніших сайтів, від корпоративних у внутрішніх мережах до шкільних.

Система управління контентом Joomla має модульну структуру і в своєму базовому варіанті не забезпечує всіх необхідних можливостей, потрібних для реалізації готового проекту. Розширення дозволяють істотно збільшити функціональність створюваного сайту.

По заданному мені плану сайт повинен складатися з:

1. Головної сторінки з короткою інформацією.

2. З вкладники про ПрАТ “Київ-Атлантік-Україна в якій повинні бути наступні розділи :

Історія про Підприємство, Магазини, та Напрям діяльності до якого входять, Виробництво комбікормів та БМВД, Переробка олійних культур, Послуги елеватора, виробництво борошна, Рослинництво, тваринництво, Сільськогосподарська техніка.

3.Пошук по сайту.

4.Голосування

5. Навігатор сайта

6.Інформації про кількість людей на сайті.

Сайт дозволено робити на російській мові та дозволені реклами.

Основи cms

В останні роки стали популярні системи управління контентом (або як їх ще прийнято називати CMS - від англ. «Content Managment System»). За допомогою подібних систем досвідчений користувач може при необхідності легко створити базовий веб-проект.

CMS — комп'ютерна програма або система, яка використовується для забезпечення і організації сумісного процесу створення, редагування і управління текстових і мультимедіа документів. . Головна характеристика таких систем – це простота створення і редагування інформаційного наповнення динамічних веб-сторінок. Системи управління вмістом, зазвичай, дуже складні, вони можуть містити в собі служби розсилання новин, форуми і інтернет-магазини – і при цьому легко редагуються. Останнім часом появляється дедалі більше сайтів, які розроблені під управлінням CMS. У часи, коли системи управління контентом практично не застосовувалися - розробка чергового веб-проекту була пов'язана зі створенням коду розмітки кожної сторінки, або з важким програмуванням та інтеграцією графічного оформлення в кожну сторінку. Процес займав величезну кількість часу, а результат виконував обмежену кількість функцій і важко модернізувався. Сучасні системи управління контентом знімають необхідність постійного програмування. Досить вибрати готовий модуль, з тисячі раніше створених і протестованих. Інтеграція в систему не займе багато часу, так як всі додатки розробляються за єдиним стандартом.

Зараз системи управління це не тільки зручна оболонка-менеджер для користувача, але й потужний інструмент для веб-розробника . Завдяки таким системам, все рідше виникає необхідність у розробці веб-проектів «з нуля» - підготовленому користувачеві достатньо просто вибрати, встановити та налаштувати існуючу систему, щоб швидко і без додаткових різних витрат одержати прийнятний результат професійного рівня.

Сучасна CMS система повинна дозволяти, не вдаючись до додаткового програмування, виконувати: редагувати вміст сторінок, включаючи додавання / видалення графіки; додавання нових сторінок; зміна структури сайту і різноманітних даних; налаштування реєстраційних форм; управління опитуваннями, голосуваннями і форумами; висновок статистики відвідувань ; розподіл прав з управління сайтом серед користувачів.