Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт по практиці.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
846.34 Кб
Скачать

5.5. Адреси Internet.

Ай-Пі адреса, IP-адреса (Internet Protocol address) — це ідентифікатор (унікальний числовий номер) мережевого рівня, що використовується для адресації комп'ютерів чи пристроїв у мережах, що побудовані з використанням протоколу TCP/IP (наприклад Інтернет).

IP-адреса складається з чотирьох 8-бітних чисел, які називають октетами. Прикладом IP-адреси може бути адреса 192.168.0.31.

Процес перетворення доменного імені у IP-адресу виконується DNS-сервером.

5.6. Пошук інформації в Internet.

Пошук інформації в Інтернеті здійснюється двома способами:

За допомогою адреси URL;

За допомогою пошукових систем.

Перший спосіб. Він найшвидший і простий, якщо знаєте ім'я www - документа (URL адреса). Для виклику www-документа, що містить потрібну вам інформацію, достатньо дати команду: (ввести URL адресу в полі Адреса ) > Enter.

Він універсальний, дозволяє "дістати" будь-яку потрібну вам інформацію.

Мережа Інтернет росте дуже швидкими темпами, і знайти потрібну інформацію серед мільярдів Web-сторінок і файлів стає усе складніше. Для пошуку інформації використовуються спеціальні пошукові сервери, які містять більш-менш повну й постійно обновлювану інформацію про Web-сторінки, файли і інші документи мільйонів, що зберігаються на десятках, серверів Інтернету.

Різні пошукові сервера можуть використовувати різні механізми пошуку, зберігання й надання користувачеві інформації. Пошукові сервери Інтернету можна розділити на дві групи:

• пошукові системи загального призначення;

• спеціалізовані пошукові системи.

Сучасні пошукові системи часто є інформаційними порталами, які надають користувачам не тільки можливості пошуку документів в Інтернеті, але й доступ до інших інформаційних ресурсів (новин, інформації про погоду, про валютний курс, інтерактивним географічним картам і так далі).

6. Сервісне програмне забезпечення

6.1. Основні модулі операційних систем та їх функції.

В ОС відбувається розділення на дві групи модулів:

  • Ядро - це модулі, які виконують основні функції ОС.

  • Модулі, які виконують допоміжні функції ОС.

Модулі ядра виконують наступні базові функції ОС:

  • Управління процесорами;

  • Управління пам'яттю;

  • Управління пристроями вводу/виводу.

Модулі ОС також виконує наступні функції до них можна віднести: програми архівних даних, програми дефрагментації дисків. Всі допоміжні модулі ОС формуються у вигляді додатків або у вигляді бібліотек процедур. В сучасних ОС не має чіткого розмежування ОС і допоміжними модулями. Наприклад, деяка програма може бути деякий час як користувацький додаток, а потім стати частиною ОС.

6.2. Перевірка дисків.

Деякі проблеми на комп’ютері можна вирішити, виконавши перевірку дисків на наявність помилок. Наприклад, можна здійснити перевірку основного жорсткого диска комп’ютера, щоб виправити деякі неполадки із продуктивністю, або можна перевірити зовнішній жорсткий диск, якщо він не працює належним чином.

Щоб відкрити вікно «Комп’ютер», натисніть кнопку Пуск, а далі клацніть Комп’ютер.

Клацніть правою кнопкою миші диск, який необхідно перевірити, а потім виберіть пункт Властивості.

На вкладці Знаряддя в розділі Перевірка диска натисніть кнопку Виконати перевірку. Якщо буде запропоновано ввести пароль адміністратора або підтвердити видалення, введіть пароль або надайте підтвердження.

Для автоматичного виправлення помилок у файлах і папках, виявлених під час сканування, установіть прапорець Автоматично виправляти помилки файлової системи. В іншому разі засіб перевірки диска лише повідомлятиме про помилки, але не виправлятиме їх.

Щоб виконати ретельну перевірку диска, установіть прапорець Перевіряти й намагатися відновити пошкоджені сектори. Під час сканування виконується пошук і виправлення фізичних помилок безпосередньо на диску, тому цей процес може тривати набагато довше.

Для одночасної перевірки наявності помилок файлів і фізичних помилок установіть обидва прапорці: Автоматично виправляти помилки файлової системи та Перевіряти й намагатися відновити пошкоджені сектори.

Натисніть кнопку Пуск.

Залежно від розміру диска процедура може тривати кілька хвилин. Щоб покращити результат, під час перевірки помилок не використовуйте комп’ютер для виконання будь-яких інших завдань.