Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
гроші та кредит / Методичка Деньги и кредит.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
634.88 Кб
Скачать

2. Основні вимоги до курсової роботи

2.1. Загальна характеристика курсової роботи і процедури її підготовки

Виконання курсової роботи – важлива складова частина навчального процесу. Підготовка, написання та захист курсової роботи є завершальний етап вивчення дисципліни «Гроші та кредит».

Метавиконання курсової роботи:

  • закріпити й поглибити теоретичні знання й практичні навички, набуті в процесі вивчення курсу;

  • сформувати навички практичного застосування набутих знань для виконання окремих практичних завдань з аналізу макроекономічних процесів;

  • закріпити й поглибити вміння інтерпретувати одержані результати та формувати аналітичні висновки щодо внутрішньої та зовнішньої економічної політики держави та її результатів.

У процесі виконання курсової роботи студент повинен:

  • самостійно виконати огляд необхідної літератури та інтернет-джерел, у тому числі законодавчих актів, що регулюють економічні аспекти діяльності держави;

  • узагальнити зібраний теоретичний і практичний матеріал;

  • продемонструвати навички формування власного погляду на вирішення проблем, виявлених у процесі макроекономічного аналізу, та поставлених у курсовій роботі питань;

  • показати вміння використовувати знання, набуті в процесі вивчення курсу «Гроші та кредит», робити висновки щодо ринкових процесів та економічного стану країни в цілому;

  • проводити економічний аналіз ефективності роботи суб’єктів на грошовому, кредитному та фондовому ринках, а також здійснювати порівняльний аналіз основних економічних показників діяльності суб’єктів фінансових ринків.

Тему курсової роботи студент обирає самостійно. Тема дослідження повинна охоплювати значну сферу і мати перспективне значення. Корисність таких завдань і їх економічний ефект іноді можна визначити тільки орієнтовно. Розкриття теми передбачає розгляд низки проблем. Проблема – це дослідницьке завдання, що охоплює певну сферу дослідження в курсовій роботі. Вона містить численні дослідницькі питання. Результати виконання цих завдань мають теоретичне, але, головним чином, і практичне значення.

Вибору теми повинне передувати ретельне ознайомлення з вітчизняними і закордонними джерелами з даної та суміжних проблем.

Постановка (вибір) проблем або тем – складне, відповідальне завдання, яке виконують у два етапи: на першому формують проблему, на другому в загальних рисах визначають очікуваний результат.

Обґрунтовуючи проблеми, їх колективно обговорюють на заняттях, консультаціях із керівником, засіданнях кафедри і приймають остаточне рішення.

Істотну допомогу у виборі теми роботи дає ознайомлення з аналітичними оглядами і статтями в спеціальній періодиці, а також бесіди і консультації з фахівцями-практиками, з науковим керівником, у процесі яких можна виявити важливі питання, ще мало вивчені в теорії та на практиці. Вибравши тему, студент повинен усвідомити, у чому полягають мета, конкретні завдання й аспект її розробки. Для цього треба визначити сутність запропонованої ідеї, актуальність теми, її теоретичну новизну і практичну цінність. Це значно полегшить оцінку й прийняття остаточного рішення щодо вибору саме даної теми.

Соседние файлы в папке гроші та кредит