Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
HGU / ТГУ методичка майже укр мовою.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
3.33 Mб
Скачать

8.4. Пальники типу «труба в трубі» конструкції «Стальпроект»

Ці пальники призначені для встановлення на промислових печах різних конструкцій. Загальний вигляд пальників «труба в трубі» показано на рис. 8, а конструктивні розміри наведено в довідковій літературі або дод. V.

«Стальпроектом» розроблені пальники типу «труба в трубі» трьох серій: малої теплової потужності - серія М, середньої теплової потужності - серія C і великої теплової потужності - серія Б. Кожна серія має два виконання: для газів з високою теплотою згоряння = 10 ... 35 / / - виконання В; для газів з низькою теплотою згоряння = 3,5 ... 10 / - виконання Н.

Конструкція пальників дозволяє застосовувати газ і (або) повітря, підігріті до 400.

Рекомендований максимальний тиск газу перед пальником 6 кПа, мінімальнмй, обумовлений можливістю роботи приладів автоматичного регулювання, - 0,1 кПа.

Пальники типу «труба в трубі» малої, середньої та великої теплової потужності розрізняються розмірами і конструктивним виконанням, а пальники для газів з високою і низькою теплотою згоряння - співвідношенням прохідних перерізів для повітря й газу. Номінальний їх розподіл є, однак, умовним, оскільки при певних співвідношеннях тисків і температур підігріву газуі повітря, теплоти згоряння газу і коефіцієнтів витрати повітря теплопродуктивність пальників серії С може виявитись више, ніж пальників серії Б, і, навпаки, для спалювання газу з низькою теплотою згорання може знадобитися пальник виконання В.

Співвідношення швидкостей газу wг і повітря wв у вихідних перерізах пальників рекомендується вибирати в межах 1: 2 ÷ 1: 4, швидкість витікання газу із сопла при цьому не повинна перевищувати 100 м / с.

Мінімальну середню по вихідному перерізу швидкість суміші Wсм слід приймати не менше 5 і не більше 40 м / с. При вказаних параметрах потоків пальники цього типу та інші аналогічні пальники дозволяють отримати при = 1,0 ... 1,05 розтягнутий по довжині факел; при = 1,10 ... 1,15 факел коротшає .

Головні переваги пальників типу «труба в трубі» - можливість отримання високих швидкостей продуктів згоряння, використання підігрітого повітря до 500 (і газу), а також широкі межі регулювання потужності і малогабаритні розміри.

8.5. Пальники гнп конструкції «Теплопроект»

Пальники типу ГНП (9 типорозмірів), розроблені інститутом «Теплопроект» (рис. 9), широко застосовуються в промислових печах і сушарках. Вони розраховані на спалювання природного газу. Номінальний тиск газу - 2,4 кПа, повітря - 1,6 кПа. У пальниках типу ГНП використана подача в закручений лопатками повітряний потік одного центрального газового струменя (сопло типу Б) або декількох струменів під кутом 45 ° до осі пальника (сопло типу А). У всьому діапазоні робочих навантажень пальники стійко працюють при = 1,05. Пальник з соплом типу А дозволяє організувати більш стійкий факел, ніж пальник з соплом типу Б, однак відмінності в довжині факела при використанні сопел типів А і Б практично немає. Пальники можуть працювати з повітрям, підігрітим до 500. Вони виконані з литих деталей і кріпляться на печі за допомогою пальникових плит. Технічні характеристики пальників ГНП та номограми для їх підбору наведені в дод. IV.

Соседние файлы в папке HGU