Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрное право УММ 2012.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
574.98 Кб
Скачать

Додаток 3 Календарний план виконання завдань з самостійної роботи

з/ч

Вид роботи

Термін виконання

1.

Одержання завдань для самостійної роботи, розподіл на підгрупи, розподіл тем

До 15 вересня

2.

Підбор нормативних актів, аналіз практичної діяльності, наукової літератури, судової практики.

До 1 жовтня

3.

Підготовка першого завдання

До 30 жовтня

4.

Підготовка наступних завдань

До 30 листопада

5.

Оформлення СРС, обговорення результатів, виявленння помилок

До 1 грудня

6.

Виправлення помилок, оцінка роботи

До 10 грудня

5. Організація поточного, модульного, підсумкового контролю Система оцінювання академічних досягнень студентів для отримання іспиту з курсу «Аграрне право»

Модулі

Модуль 1

Модуль 2

Зага

льна кіль

кість балів

Кількість балів за модуль

21

29

Елементи модулів

тема

1

тема

3

пром.

кр**

тема

4

МК

*1

тема

7

теми

8,9

пром. кр**

теми

11, 12

тема

13

МК*

2

з них:

тести

(0,2 бала

за тест)

1

2

-

1

2

1

1

-

1

1

2

12

аналіз НПА

1

2

-

1

-

1

1

-

1

-

-

7

відвідування практичних занятть

0,5

1

-

0,5

-

0,5

0,5

-

0,5

0,5

-

4

теоретичне питання

(1 бал за одне питання на семінарі)

2

3

3

2

10

задача

1

2

-

1

-

1

1

1

2

3

12

Кіл-сть балів з кожного елемента

СРС***

5

5

Іспит

50

50

Відвідування лекцій

0,5 бала за кожне заняття

Усього балів

100

*МК –Модульний контроль

** КР – контрольна робота

***СРС – самостійна робота студента

Критерії оцінювання знань та умінь студентів

Робота студента оцінюються у балах. В залежності від повноти та глибини знання матеріалу, чіткості викладу, використання прикладів з законодавства і практики студенту виставляється відповідний бал у межах, передбачених за даний вид робіт.

На максимальний бал заслуговує виконання завдань поточного і модульного контролю, якщо студент проявив вміння орієнтуватися в науковій літературі, судовій практиці та системі чинних нормативно-правових актів, що регулюють аграрні відносини, правильно їх використовував та повністю виконав завдання.

При наявності помилок від максимальної кількості балів може бути віднято від 0,25 до 1 бала за кожну помилку залежно від її характеру та суттєвості.

Незадовільно оцінюється робота студента, якщо він не проявив уміння орієнтуватися у науковій літературі, судовій практиці, системі чинних нормативно-правових актів, що регулюють аграрні відносини, припустився грубих помилок, виконав завдання неповністю (на 49% і менше) чи не виконав його взагалі.

Завершується вивчення курсу «Аграрне право» іспитом, який проводиться у формі усної відповіді на питання, що містяться в екзаменаційному білеті. Усі питання, що включені в екзаменаційні білети, охоплюються робочою програмою курсу «Аграрне право». Перед відповіддю на питання екзаменаційного білету студенту надається час для підготовки (не менше 30 хвилин).

Студент може бути допущеним до іспиту тільки за умови, що він має бали за кожне семінарське заняття і в семестрі набрав не менше 20 балів.

Відповідь студента на іспиті оцінюється наступним чином. За перше та друге питання залежно від правильності та повноти відповіді виставляється 20, 15 або 10 балів, за третє – 10, 8, 5

В максимальний бал оцінюється відповідь студента на іспиті, якщо він показав всебічні та глибокі знання програмного матеріалу, законодавства, певної додаткової літератури, рекомендованої програмою курсу, проявив творчу здатність в розумінні, викладі і використанні програмного матеріалу.

В середній бал оцінюється відповідь студента на іспиті, якщо він показав знання основного програмного матеріалу в об'ємі програми курсу «Аграрне право», ознайомився з основною літературою, яка рекомендована програмою курсу, але в той же час допустив деякі неточності у відповідях.

Мінімального балу заслуговує відповідь студента, якщо він показав знання матеріалу в обсязі робочої програми, але допустив помилки у відповідях, неточності формулювань певних понять, або показав поверхневе знання матеріалу. Ця оцінка виставляється й у випадку недостатньо аргументованих відповідей, нечіткого та непослідовного викладу матеріалу.

Загальне оцінювання знань студентів відбувається за системою від «0» до «100» балів, де певна кількість балів відповідає оцінкам, приведеним нижче.

Шкала оцінок:

90-100 балів – відмінно (А)

81-89 балів – добре (В)

70-80 балів – добре (С)

60-69 балів – задовільно (D)

50-59 балів – задовільно (E)

35-49 балів – незадовільно з можливістю повторної здачі (FX)

1-34 балів – незадовільно з обов’язковим повторним курсом (F)

Приклади типових завдань поточного і модульного контролю

Поточний контроль здійснюється на семінарських та практичних заняттях. Форми перевірки визначаються залежно від виду, характеру, складності завдання, що виконується студентами, рівня підготовленості студентів, готовності до плідної праці і т.д. Найбільш розповсюдженими варіантами контролю є:

  • обговорення підготовлених теоретичних питань, виконаних практичних завдань, дискусії щодо них;

  • вирішення тестових завдань, ситуаційних вправ із застосуванням положень нормативно-правових актів;

  • обговорення підготовлених студентами індивідуальних завдань;

  • відповідь на теоретичні питання на проміжних контрольних роботах.

Модульний контроль включає у себе дві залікові роботи.

Перша залікова контрольна робота провадиться після вивчення студентами загальної частини курсу аграрного права і передбачає перевірку отриманих теоретичних знань та вмінь по застосуванню аграрного законодавства. Завдання для контрольної роботи передбачають тестові завдання різних рівнів складності та надання консультації з поставленого питання.

Друга залікова контрольна робота провадиться на останньому практичному занятті. Її метою є перевірка набутих студентами у результаті вивчення усього курсу теоретичних знань та навичок по застосуванню аграрного законодавства. Завдання для цієї роботи представляють собою тести різних рівнів складності, теоретичні питання та практичні ситуації, які вимагають правової оцінки.

Приклад типових завдань, які виносяться на іспит